Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (609)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud si člověk dá na čas pauzu od Mr. Beana tak se v tomhle kousku občas i zasměje. Bohužel ani několik povedenějších scének nezakryje fakt, že už jsme je viděli většinou v lepším provedení v minulosti. Jedná se tedy spíše o film pro celou rodinu, kterou příjde navštívit chlapík, jehož prakticky všichni znají a přehlídnou jeho inteligenční nedostatky. 55% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Prázdniny pana Beana nejsou tak špatné jak všichni alespoň na začátku naznačovali. Jde jen o to, že na to musíte jít se správnou partou do kina ( cca v sedmi lidech ) a nebát se zasmát nahlas na celé kino. To vše udělá dobrou atmosféru a film se Vám a mnohým jiným z kina mnohem zpříjemní. Takže hodnocení typu jedna hvězdička nebo dvě, měsíc před premiérou, kdy si to pustíte sami doma, nebo s přítelkyní, před kterou se bojíte nahlas zasmát, aby jste nevypadali jako idiot, na divXu vůbec nerespektuju. To raději ani ten film nehodnoťte. Dal bych snad už i více, ale to už by jsi to nebylo fér, i když 70% bych dal. Zasmál jsem se více než napočítám na prstech, takže účel to splnilo. Až na tu finálí scénu, jako z muzikálu, kdy všichni zpívají, což jsem trošku nepobral, to bylo fajn. A byla to velmi dobrá antireklama na přehnaně umělecké filmy, typu Retro, kdy příliš dlouhé monology a uvažování o samotném životě jsou mnohdy více na škodu. Jinak přejmenování na Karla Rodena III je celkem vtipné. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Prázdniny pana Beana paradoxně selhávají tam, kde bych to nečekal – v samotné hlavní postavě. Nevím proč se Atkinson rozhodl, že ještě víc přitlačí na pilu a tak z postavy z grotesky udělal hotovou cartoon postavičku. A dojíždí na to stejně jako Steve Martin v Looney Tunes, neboť „živý herec“ v podobné roli prostě nefunguje (ať je sebegumovější). První hodinka, která prakticky celá stojí na Beanovi, tak pobaví jen párkrát, jinak neustále nudí a Beanovo pitvoření akorát leze na nervy. Pak se Bean ocitá ve filmových kulisách, dostávají prostor vedlejší postavy a finále na filmovém festivalu v Cannes je dokonce výborné. Ale to neomlouvá tu rozpačitou první hodinku. Viděl bych to tak na hodně tolerantních 50%, nebýt toho podivného finálního hudebního čísla… ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nuda, kterou se Rowan Atkinson proploužil skoro až neochotně. Skutečného Beana v původní formě zahlédnete snad jen v závěrečných deseti minutách a i tady humor vyvěrá odjinud než byste čekali. Ani slušné finále, ani Karel Roden ve vedlejší roli vám ale zážitek nezachrání. Smutný konec televizní legendy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To se proste neda, tohle je silenej masakr. Bean je mozna jeste vic dementni nez obvykle a kdyby ve filmu byl nekdo jinej, vyznelo by to bud nevtipne nebo trapne, ale v Beanovo podani je to proste neskutecne vtipny. Zhruba 70 minut tu je jeden for za druhym, bud nejaky ty osvedceny gagy nebo skvely a originalni napady a to vse hezky zmodernizovany a zesvizneny pribehem, kterej se odehrava na ruznejch mistech a hodne dobrou hudbou. Kdyz se Bean dostane na festival, tak foru krapet ubyde, ale je to jen proto, ze si tvurci pripravujou pudu pro ultra for spojenej s promitanim umeleckyho filmu. Potesili me Dafoe, Roden a Rochefort. Ja si nemuzu pomoct a i kdyz vim, ze to je proste debilita a vetsi imbecil nez Bean asi neexistuje, i tak jsem se celou dobu skvele bavil a nemuzu jinak nez za 5*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Paríži, Avignone, Marseille, Oppède-le-Vieux, Sault, Cannes, Cavaillon, Millau, Villefranche-sur-Mer, Nemours a Saint-Vallier-de-Thiey (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Prázdniny pana Beana byly oficiálním filmem pro tzv. Den červených nosů 2007, přičemž peníze z filmu byly věnovány charitativnímu sdružení Comic Relief, založeném scenáristou a režisérem Richardem Curtisem a komikem Lennym Henrym. (imro)
  • Film obsahuje krátkou potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama