Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Režisér nezapře své zkušenosti ze seriálů typu Xena. Ono to dokonce vypadá jako celovečerní epizoda nízkorozpočtového fantasy seriálu. Proto celkem příjemně překvapí úplný začátek kdy se zdá, že by nemuselo jít o úplnou ztrátu času. Bohužel však čím více postupuje stopáž tím více se Poslední legie propadá do béčkových vod. Ovšem ani v nich se nezastaví a ke konci klesá ještě někam podstatně níže. Scény se postupně dostávají z kategorie dobrých, přes snesitelné a zastavují se na úrovni nechtěně směšných. Bitvy nezajímavé, výprava televizní a herci jsou buď strašní a těžce přehrávající či v lepším případě alespoň znudění a jentak postávající. Snad jen ta hudba má své kvality. ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Kompilát z několika filmů dohromady, kdy aspoň u jednoho z nich se na konci vysvětlilo, proč tomu tak je. Nemůžu si pomoct, ale viděla jsem v tom několik scén z Pána prstenů, a to značně zjednodušené a ,,zlevněné" (přechod přes hory, dobývání přes zeď, ,,čaroděj Gandalf"...) Celé mi to přišlo nějaké nedodělané a natočené jakoby omylem. Scénář byl lehce předvídatelný, takže jsem dopředu věděla, co příjde. Jednu hvězdičku dávám za závěr, který aspoň vysvětlil to, proč některé momenty připomínaly ...... (nebudu říkat co, abych to neprokecla :-) Škoda, že jsem ho z nudy před tím málem zaspala. Druhou hvězdičku dávám za to, že jsem do toho konce přece jen vydržela. PS: Colin Firth se mi na římského válečníka opravdu nehodí, budu ho vždy vidět jako upjatého pana Darcyho. :-) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Keltský druid Ambrosinus zná legendu o meči Julia Cézara, který byl ukryt před jeho nepřáteli na tajné místo. Legenda praví, že meč je určený pro velkého vládce. Film začíná krátce před korunovací Romuluse a ne náhodou se Ambrosius stává jeho učitelem a mentorem. Občas působí jako čaroděj, ale jeho čáry jsou jen směsí tajemna a triků. Otec budoucího římského krále Orestes vede formálně Řím, ale sám není císařem. V den korunovace vůdce barbarských Gotů - Odoacer požaduje 1/3 tehdejší Itálie. Ale Orestes, který chce odevzdat rozpadávající se říši do rukou svého syna výrazně odmítne, čímž podepíše rozsudek smrti nad svojí rodinou i zemí. Noc po Romulusově korunovaci napadnou Řím gotská vojska. Většina mužů římského generála Aurélia, kteří bránili svého vládce zemře, Romulusovi rodiče jsou zavražděni a mladý císař spolu s Ambrosiusem se stává vězněm v pevnosti na ostrově Capri. Zde Romulus objeví dlouho hledaný meč svých předků. Aurelius a jeho družina osvobodí císaře a po následné zradě římského senátora Nestora směřují do azylové Británie, kde musí čelit nejen svým gotským pronásledovatelům, ale také místnímu krutovládci, aby nakonec položili základ větší legendě než je ta jejich. Pokud zrovna nejste učitel dějepisu, máte u tohoto historického filmu s lacinější výpravou i realizací, šanci příjemně se pobavit. ()

Ridick odpad!

všechny recenze uživatele

je mozne, aby sa aj v 21. storoci dokazal natocit historicky snimok takych shitnych kvalit ako keby to bolo z produkcie hallmarku? je, je...a je to skoda, upadok historickych filmov a nechapem ako sa daju niektori kvalitni herci nahovorit na taku frasku akou posledna legia je. este vacsim sklamanim je, ze to bolo ciastocne natacane na slovensku...boze moj, to vsetko co sa tu natoci musi byt velkym prepadakom?? tak skusme nieco natocit z mojho stokarske mesta michalovce. tam by sa natocila nejaka dobra socialna drama...ale to uz vravim z cesty...posledna legia je film plny sprostych citacii z mudrych knih, hrdinskych cinov a la sam doma, smiesnych bojov a peknej indky co je asi jedinym plusom...no nic ...10% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Sacred Pentangle - Patrick Doyle ,2. The Coronation ,3. The Goths Seize Rome ,4. The Wrong Answer ,5. The Secret Sword ,6. The Escape From Capri ,7. The Nestor's Betrayal ,8. The Journey To Britannia ,9. The Hadrian's Wall ,10. The Excalibur ,11. The Sword Play Romance ,12. The Who Killed Them? ,13. The Battle Of Hadrian's Wall ,14. The Death Of Vortgyn ,15. The No More War , ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Doug Lefler řekl, že nápad na příběh začal u DDLC, poté Dino De Laurentiis přizval historického konzultanta Valeria Manfrediho a jemu se nápad velice zalíbil. Po té ale nápad od DDLC Manfredi musel vzít a napsal úspěšný román, který opět pomohl k realizaci filmu. (NinadeL)
  • Romulův trůn byl postaven speciálně tak, aby se patnáctiletý Thomas Brodie-Sangster nemohl dotknout země - lépe tak zahrál malého chlapce. (NinadeL)
  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama