Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (846)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Little did I know. Tenhle originální a zábavný film mě dlouho odrazoval, protože z Ferrela mívám vyrážku. Byla to ale chyba. Hra s vyprávěním, která ale nepůsobí samoúčelně. Humor, který nepůsobí nuceně. A drama, které skutečně chytne. A konec je dokonale vypointovaný a odvážný. Záměrně vybírá nejhorší variantu, ale bezproblémově ji obhajuje. Forsterův nejlepší film... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo, ale zase si nemůžu pomoci a malinko bych to zkrátil. Ne nijak razantně, protože mě to bavilo po celou dobu, jen jsem konec čekal dříve. Jinak je Foster velmi zkušený režisér, který zde rozehrál vtipnou partii s výbornými herci. Půl hvězdy bych přihodil za výborný nápad (nevím, zda šlo o adaptaci, ale i tak...). ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná záležitost, které nemohu nedat 5* a snad se ani po druhém shlédnutí můj názor nezmění. Will Ferrel je naprosto bezchybný a jeho Harold Crick je přesně dokonalý "génius" ponořený do svého světa plného čísel, hodinek a počítání násobků. Maggie Gyllenhaal mě okouzluje každým filmem víc a s jejím obličejem by mohla hrát 15nácti letou školačku stejně jako 40ceti letou maminku 3dětí a to je pro mě nepochopitelně kouzelné. Její obličej je roztomilý a v každé roli je velmi přesvědčivá. Dustin Hoffman si svého profesora Teorie literatury opravdu užil a působí velmi sebejistě a hlavně chladnokrevně. Pro něj je kniha víc než lidský život a to jeho postavu perfektně dotváří. Emma Thompson jako Karel Eiffel vypadá jako spisovatelka, která si pomáhá nejen cigaretami, ale i nějakými drogami, ale naštěstí tomu tak není a je velmi komická. Marc Forster si svojí komedie dokonale vypiplal do posledního detailu. V prvním okamžiku mě vyrazili dech všechny ty hračky v obraze, které počítají, měří, vysvětlují ... V prvním okamžiku jsem si vzpomněl na Fincherův Fight club, kde na začátku je pokoj hlavní postavy podobným způsobem vykreslován jako katalog z Ikei. takovéhle drobnosti jen dotváří celkový nádech komedie, která předčila moje očekávání a u které jsem se smál víc než jsem, kdy čekal. Marc Forster je režisér, co se nebojí zkoušet nové žánry a za to mu tleskám. Zatím ani jednou nepřestřelil a nebýt trochu vynuceného happyend, který maličko kazí vyznění filmu, byl by Stranger than fiction dokonalým filmem. PS: spoiler! : proč to neskončilo nárazem do autobusu? Každý by si mohl konec domyslet podle sebe a nemuselo by být žádné konstatování je živý nebo mrtvý... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z tohodle fakt mohla být hrozná nuda, ale nějakým zázrakem jsem místy jen zíral a ani nedutal. Samozřejmě k tomu přispívají sympatické výkony mých oblíbenců, kromě Ferella hlavně Dustin Hoffman, kterého neskutečně žeru a musím si s ním dohonit ještě hodně starších kousků. Doufám, že jednou doženu úplně všechny menší filmy tohodle typu, ale jsem vlastně rád, že je toho tolik a stačí jen hledat. Na zlepšení nálady úplně optimální. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Marc Forster sa pomaly ale isto zaraďuje k režisérskym favoritom, pri ktorých verím, že každý ich ďalší film bude mať úspech. Žánrová pestrosť s akou si vyberá filmy, ktoré premení v úspech už dokazuje svoje. Dokázal mi znova, že najkrajšie príbehy sa rodia z bizarnosti a banálnosti, ale s poriadnou dávkou originality. Aj keď nejaké náznaky niečoho podobného tu už boli, takýchto krásne milých filmov je tak málo, že divák minúty len tak hltá. Záver je však trošku odseknutý, zaseknutý, trošku mimo toho, čo som celý film videl a práve tým stratil odo mňa hviezdičku. A čo dodať k tomu, čo na nás vystrúhal Will Ferrell? Snáď len to, že už sú dávno preč časy, keď sa grimasoví komici škatuľkovali do podradnejšej skupiny a spolu s Carreym, Sandlerom či Smithom dávajú nádej aj ostatným. Chvála však patrí aj ostatným. 85%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Když Harold (Will Ferrell) říká, že 67krát 453 je 30 351, je to správně. Jeho oprava na 31 305 je mylná. (Kulmon)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama