Reklama

Reklama

11. septembra 2001. Teroristi uniesli štyri lietadlá. Tri zasiahli svoj cieľ. Toto je príbeh štvrtého z nich. Štyria teroristi chceli použiť let číslo 93 ako zbraň proti USA a zasiahnuť Biely dom vo Washingtone. Štyridsiati statoční cestujúci s posádkou im v tom zabránili - aj za cenu vlastných životov. Televízny film režiséra Petra Marklea s dokumentárnou presnosťou rekonštruuje osudné udalosti spojené s letom číslo 93 z Newarku do San Francisca. Vychádza z autentických záznamov komunikácie posádky a telefonátov pasažierov z paluby lietadla spoločnosti United Airlines, ktoré ako jediné zo štyroch strojov unesených moslimskými teroristami nezasiahlo svoj cieľ. Keď sa pasažieri dozvedeli o náraze dvoch unesených lietadiel do budov Svetového obchodného centra WTC v New Yorku, podnikli zúfalý pokus o odzbrojenie štyroch teroristov a záchranu nielen svojich životov, ale aj Bieleho domu, ktorý bol cieľom útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Naki 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě velice zasáhl. Perfektně natočený snímek, kde jsem do posledního okamžiku doufala, že třeba jeden pasažér přežil.. Strhující drama.. Nejsmutnější ale na tom celém je, že se mluví o 2 letadlech co zasáhly Dvojčata, sem tam o tom, co zasáhlo Pentagon, ale Flight 93? O tom jsem se dozvěděla až teď. Možná je to moje vlastní neinformovanost, ale to, co ti lidi podnikli pod takovým tlakem emocí je neuvěřitelné a zaslouží si obdiv každého. ()

Svihadlo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si řikala,že na TV film je to docela dobré a dokonce jsem uvažovala dat tomu i za 4 *...dokud nezačaly ty uplakané rodinné tragické scény,neustále opakované "Miluju tě!" a ten hloupě protahovaný konec s dírou v zemi s střídání ročních období při pohledu na ni. zezačátku kvalitní,pak už jen hloupé,nudné a přehnaně "emotivní". ()

Reklama

kyrtab odpad!

všechny recenze uživatele

0% Další sci-fi. Pokud by to nebylo vztaženo k oné určité události, hodnotil bych film samotný. Ale v souvislostech nám předkládaných je to pouhá lež, která se však jednoduše stala oficiální verzí. "Když to říkají v televizi, tak je to pravda. Chudáci Američani, doufám, že tam k nim vlítnou a vrátí jim to i s úroky. Maj plný právo se bránit. Já bych se s nima nemazal, začli si, tak teď uvidí. A ten Usáma, to je největší hajzl, ten to všechno organizoval. Snad ho co nejdřív dostanou.. Nějak mi vyschlo. Pane vrchní, ještě jedno." (K otázce 11.září 2001 i samotnému letu 93 nejaktuálněji a nejkomplexněji "September 11: The New Pearl Harbor" (2013)) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak už sem viděl i United 93 a mužů srovnávat!! Tyto dva filmy mi nadělaly v hlavě pořádnej bordel!!!! Věřili bys te , že jsem tomuto filmu dal 5*?? A kdybych neviděl United 93 , tak bych klidně s čistým svědomím 5* dal.Ale nemůžu!!Tento film se mi taky hodně líbil ale je staven spíše na telefonních rozhovorech s rodinou.Ovšem líbil se mi hodně konec , kdy letadlo spadne do pole , je tam díra a k němu míři záchranáři.Dále pěkná hudba , dobré herecké výkony!!Pro mně je to spíše 3,5*. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, proč ve stejném roce dojde k natočení dvou filmu o stejné události, v podstatě stejně (pozor - to neznamená stejně kvalitně!) a s (alespoň v češtině) téměř stejným názvem? Kdyby došlo k natočení jen tohoto snímku, uznale pokývu hlavou a budu to brát jako důstojné připomenutí 11.9. Srovnám-li však tuto ždímačku citů a slz s Greengrassovým opusem, nezbývá než konstatovat, že si Peter Markle mohl ušetřit čas a námahu. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama