Reklama

Reklama

Guyver, supervýkonná zbraň z mimozemské civilizace, je ukryta v těle Seana Barkera. I když Sean plně nechápe zdroj síly, který je v něm soustředěn, snaží se jej nezneužívat. Ale mezihvězdné impérium Kronos se rozhodne Seana zajmout a jeho prostřednictvím za pomoci Guyvera ovládnout planetu Zemi... (MIDO FILM)

Recenze (46)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Taktiež aj ja som mal to šťastie vidieť tento diel ešte na dnes už neexistujúcej stanici VTV. Tento film tam bežal požehnane krát, a keďže je to film ktorý neomrzí nikdy (mňa určite), videl som ho dosť krát a vždy to bolo rovnako super. Guyver II je oproti prvej časti viac Dark, maximálne akčný, ucelený a úžasný. Ja som videl najprv túto druhú časť a potom až po dlhých rokoch som si zohnal aj jednotku. A samozrejme jednotku som nenechal osamotenú a zohnal aj dvojku. Aj napriek tomu, že som videl najprv tuto druhú časť, zážitok z nej bol 100%, pretože je to film sám o sebe, bez nejakej väčšej náväznosti na prvý diel. GUYVER: DARK HERO je podobne ako napr. ROBOT JOX pre malého chlapca ten najväčší filmový zážitok. Ale tieto filmy sú takého druhu, že keď už sa vám raz páčili, tak sa vám budú páčiť navždy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"GUYVER ZOANOID!" Po nudné jedničce jsem se dvojkou pouze proklikal k těm údajně lepším bitkám a přitom postřehl kompletní přeobsazení (žádný známý béčkový xicht!), přesun z města do lesa, zvážnění a jakési rozvíjení guyverovské mytologie. První dvě bitky jsou ještě o ničem, ale ty další dvě v druhé půlce, to už je jiné kafe, zejména ta v jezírku s hrdinovým morfingem během skoku ze skály a brutálním zmasakrováním příšery. Takže po hvězdě za každou z nich. ()

Reklama

Ilhan 

všechny recenze uživatele

To bylo tak krásně béčkoidní. Jen škoda, že tak levně béčkoidní. I když se film datuje k roku 1994, vypadá jako by byl natočen spíš v polovině let 80. Na druhou stranu je Guyver jeden z nejcoolovějších hrdinů. Rychlý jako blesk, s božskými reflexy a vždy útočí jako první. To zasazené do celkem slušného příběhu se skvělým finále. Filmu bych vytknul dvě věci a to herecké výkony (zejména Kathy Christopherson byl hodně velký omyl) a už zmíněnou levnost, která je vidět ve všech částech filmu, ovšem kromě akčních scén, protože souboje byli dobře zvládnuté a vypadali efektně. Prostě béčko jak vyšitý a tak to mám rád. 70 % ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytečné pokračování o chlápkovi v mimozemském brnění bojující proti Zoanoidům, mutantům co si chtějí podrobit svět. Druhý díl se mi jeví o třídu horší, je temnější, ale za cenu ztráty lehkosti a vtipu svého předchůdce. Herci slabí, monstra příliš gumovitá, no aspoň design alienské lodi se docela povedl a finální bitka taky nebyla úplně nejhorší. Celkově pro mě spíš slabší průměr. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná stejně jako u prvního dílu o ultra-Béčko, tentokrát jsem byl velmi spokojen. Oba díly mi v době vzniku nějak záhadně utekly, tak jsem jejich shlédnutí musel dohnat až po 13ti letech. A z dvojky jsem byl skutečně docela nadšený. Docela i chápu to vysoké hodnocení tady, způsobené zřejmě spíš nostalgií a vzpomínkami. Tohle je prostě taková oddechovka, kde se hrdina Guyver vlastně pořád mlátí s různýma mimozemšťanama, který jsou každý jiný, docela dobře namaskovaní a na pohled i zajímavý. Celkově bych řekl, že stejně jako u prvního dílu je to spíš záležitost pro mladší diváky. Ovšem výtečné jsou na tomto prostě souboje. Nevím čím to a kdo dělal choreografii, ale tohle je fakt hodně dobrý a kvalitní "martial arts", kde bez zbytečných střihů si to příšery a Guyver rozdávaj fakt efektně a "fighty" jsou vyloženě koukatelné a zábavné. Nechtělo se mi věřit, ale prostě paráda ... (Doporučuji nejdřív shlédnout první díl a pak druhý ...). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Přestože kostra příběhu - boj proti společnosti Kronos - je stejná jako v anime Kyōshoku sōkō Guyver (1989), režisér Steve Wang se rozhodl vytvořit úplně jiný příběh, který se o a původní anime nebude opírat. (ČSFD)

Reklama

Reklama