Reklama

Reklama

Yihe yuan

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1987, kdy mladá vesničanka Yu Hong (Hao Lei) kvůli studiu na univerzitě v Pekingu opustila nejen své rodné hnízdo, ale i svého milého. Na škole se jí postupně odhaluje svět sexuální nevázanosti a do té doby zakázaných tužeb. Nedlouho po příjezdu se bláznivě zamiluje do spolužáka Zhou Weie (Guo Xiaodong) a jejich vztah se stává stále vášnivějším, nebezpečnějším a zrádnějším jako cesta do pekel. V roce 1989 na Náměstí Nebeského Klidu jejich spolužáci protestují proti režimu ve své zemi a žádají demokracii a svobodu, ale tento protest se změní v masakr, když jej armáda krvavě potlačí. V následném chaosu v panikou zmítané zemi se jeden druhému ztratí. Zhou Weie odešlou do vojenského tábora a následně do Berlína, nedlouho před pádem tamní zdi. Yu si najde práci i milence, ale ani jeden z nich na druhého nemůže zapomenout. Po pádu berlínské zdi se Zhou vrátí domů a nakonec se mu podaří svou lásku najít v jakési malé zapadlé vesničce. Jenže se nezměnil jen jejich svět, ale i oni samotní. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer
Trailer
D: čínština T: angličtina
01:43

Související novinky

První skandál na letošním Berlinale

První skandál na letošním Berlinale

02.02.2007

O rozruch se postaral Čínský filmový výbor, který se rozhodl stáhnout z berlínského festivalu snímek LOST IN BEIJING od režisérky Li Yu. On to v podstatě žádný velký skandál není, o politické a… (více)

Zákazová pětiletka

Zákazová pětiletka

06.09.2006

Nejnovější snímek čínského režiséra Lou Ye zřejmě nenašel v domovině patřičné pochopení, s jakým se většinou soutežní filmy na festivalu v Cannes potýkají. Jeho premiérové uvedení ve Francii před… (více)

Velké nesnáze v (ne)malé Číně

Velké nesnáze v (ne)malé Číně

19.05.2006

To, že se z filmů běžně odstraňují divákům závadné scény je známá věc (stačí vzpomenout na nedávné extempore se Základním instinktem 2), ale v Číně to berou ještě mnohem razantněji. Na právě… (více)

Reklama

Reklama