Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 1
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pokud se někdo snažil na tomhle pokračování vytřískat peníze s ohledem na celkem úspěšné předchozí díly, tak bych aspoň pochopil důvod natočení. Jinak vůbec nechápu, jak mohla tahle galsko-římská komedie spadnout tak hluboko. Závěrečné závody koňského spřežení, pojaté ve stylu F1 a ještě s nesympatickým Michaelem Schumacherem, to už byla síla na jakoukoliv ptákovinu. Jednu hvězdu dávám snad jen za sympatie k Gérardu Depardieu. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Všechny filmy o Asterixovi byli v podstatě blbina, první trpěl osobou režiséra, Claude Zidi je sice skvělý režisér, ale spíš dialogový, takže i přes masivní rozpočet (tenkráte nejdražší to film evropského kontinentu), nepůsobí tak megalomansky, jak měl. Druhý díl zas trpěl neuvěřitelně ujetým humorem, což řada diváků odradilo (i žijícího autora Uderza), no a třetí biják je něco mezi, opět nejvýpravnější evropský film, nejlepší výprava, triky, kulisy, humor se trochu zjemnil, takže to není jen pro co možná nejvíce zhulené diváky, přesto všechny tři filmy do puntíku trpí stejným neduhem, tvůrci z nich i přes rozpočty a kvalitní obsazení, nedokázili vymáčknout ani polovinu zábavnosti kreslených předloh. U nového hraného asterixova dobrodružství musím pochválit především výpravu, byla opravdu opulentní, kostýmy, studiového scény, stavby, triky přece jenom prozrazovaly svůj počítačový původ (hlavně úvodní let Telegrafixe), po dlouhé době se mi líbilo ztvárnění antického světa, žádný hnusný tmavý filtry, omlácený budovy, takže slovutný Řím vypadá jako chátrající nejpodřadnější provinční městečko, taktéž konečně hudbu skládá talentovaný hudebník, Frederic Talgorn je jeden z nejméně doceněných evropských skladatelů, sice mi jeho kompozice byla občas povědomá, to však nic nemění na tom, že byla výborná, celkově to na mne působilo, jako by se vrátily staré dobré časy C.B. DeMilla a Giorgia Ferroniho. Herecky byl film obsazen dobře, škoda jen odmítnutí Christiana Claviera, jeho stvárnění Asterixe bylo mnohem lepší, než jeho kolegy Clovise Cornillaca, ten než vychytralý gal, působí dojmem propuštěného trestance. Co se týče českého dabingu, je na dobré úrovni, jen mi přišla zvláštní absence Jiřího Štepničky u Obelixe, toho nahradil Ota Jirák, který namluvil nejtělnatějšího gala, již v jeho posledním animovaném filmu Asterix a Vikingové, ale na Štěpničkův hlas už začínám být stejně alergický, jako na hlas Bohdana „zvládnuto namluvit všechno sám“ Tůmy, navíc Jirákův chlapáckej hlas se na něj hodí mnohem víc. Takže co žeš sem to vlastně chtěl říc, je to kravina, ale mně se to líbilo, až na to předvádění slavných osobností na konci, to bylo hodně trapný. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Uffff..... Začnu několika málo pozitivy: .......................................... Tak, to je vše. A teď negativa (máte asi tak hodinku času?): ne, nebudu vás s nimi zatěžovat - tohle bylo prostě hrozné! Jednička i dvojka taky nepatřily do francouzské filmové klenotnice, ale vedle trojky jsou to cézarová veledíla, u nichž se člověk aspoň zasmál. Tady to byla místa nuda, místy trapnost, ta pak ostatně dokonale ovládla závěrečnou desetiminutovku, kdy už nuda nedostala prostor. Prostě děs tak na 15% hodnocení. A jedna malá poznámečka: možná to byl můj dojem, ale ten zamilovaný "Lávstorix" (tady v popisu se píše Alafolix) mi připomínal Pavla Lišku a upgradovaný Asterix (btw. ten jeho kovbojský postoj s nohama do O znamenal CO??) zase Jiřího Mádla. Konec malé poznámečky. Na tohle se rozhodně, ale ROZHODNĚ nedívejte, jinak se vám může Asterix znechutit tak nějak celkově, což by byla škoda... ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Takže, proč jen 2*? Režisér tohoto dílu Frédéric Forestier moc zkušeností s natáčením nemá to je vidět, protože na rozdíl od předchozím dílu, např Asterix a Obelix, který režíroval Claude Zidi je to úplně jiná špetka soli. A navíc v tomhle dílu nehraje známý Asterix (Christian Clavier) což mě překvapilo a zároveň zklamalo. Už to není takový Asterix, jaký bývával. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Asterixe si pamatuji spolu s Rahanem a Pifem coby komixové hrdiny francouzských časopisů, které se za komančů dali občas sehnat v Jungmance v prodejně zahraničních tiskovin. Samozřejmě cenu Klokánka, Ohníčku, Čtyřlístku či ABC byly cenově v úplně jiné hladině, tuším, že stály 28 Kč... A tak tohoto galského reka velmi dobře znám, byť jsem si tehdá obsah bublin jen domýšlel z kreseb v jednotlivých okénkách komixu. K filmu jsem se dostal náhodou, když na něj koukali děti a tak jsem mu věnoval svůj čas. A nezklamal ani nějak nepřekvapil. Pár momentů bylo vtipných, mně osobně pobavil Schumi s červeným závodním dvoukolovým vozem i jeho team. Vrcholem bylo když hodnotil písek jako mokrý a tudíž, že se pojede hůře :-)! Myslím si, že ale na to jak to bylo výpravné, šlo z filmu dostat více než jen normální komedii pro děcka... Dávám tedy za dva elixíry, na víc to nebylo. * * ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Když Brutus (Benoît Poelvoorde) na začátku filmu přijede do Olympie, srazí ho orel z koně na zem. Když vstane, má půlku tváře a brnění od písku. Když však předstoupí před řeckou princeznu, není po písku ani stopy. (Pepy)
  • Asterixovo (ve filmu Clovis Cornillac) dobrodružství na Olympijských hrách se pravidelně objevovalo na zadní straně tehdy populárního časopisu Sedmička pionýrů od 11. 3. 1977 až do 18. 11. 1977. (Rodriguez)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama