Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Lars Von Trier je sice kvalitni uchyl, ale smysl pro humor ocividne nijak zvlast vytribeny nema. Tenhle film neni uplne zbytecny a je zde par zajimavych napadu i scen, ale jako celek nejen ze vas nepobavi jak by se od komedie ocekavalo, ale zaroven i docela silne zanudi. Mozna za to castecne muze i ta otravna danstina. Zatim nejhorsi Trier, ktereho jsem videl, na jeho obranu jsem toho ale zase tak moc jeste nevidel. 4/10 ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Lars von Trier je pro mne zárukou toho..…..vlastně pro mne žádnou zárukou není, jeho filmy jdou mimo mě. Manifest Dogma 95 mě odradí na dálku. Kdo je tady ředitel? jsem viděl neúmyslně když jsem uspával dceru u televize, od které mi předtím úspěšně schovala ovladač a nutno podotknout, že mi to moji práci značně ztížilo, neboť jsem častými „výprsky“ smíchu usínající dítě budil. Námět a scénář je opravdu perla, přes občasnou naivitu jednání postav jsem se nad absurdními situacemi a bravurními dialogy skvěle bavil. Jednu hvězdičku z plného počtu strhávám za odporné střihy, které jsou nejspíše nějakou uměleckou licencí, přičemž v mých očích filmu dodávají nepříjemnou pachuť amatérismu! ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

V den, kdy se mi nějaký Trierův film nebude líbit, zanikne kinematografie a svět už nikdy nebude jako dřív - tak jsem pravila dne 27.3.2007 za plného vědomí, utírajíc si slzy (+ poprskané ruce, nohy, záda) a nedočkavě vyhlížejíc další mistrovo geniální dílo. . . . Podzim na venkově je dusný (:-x), J.-M. Barrovi zrušili kurzy dánštiny a monolog kominíka z města bez komínů je transcendentní zážitek. Hm, Lars - neobvyklé jméno pro Boha… ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Trier sa nezaprie ani v komédii, hoci žáner komédia je diskutabilný. Je to skátka ďalšia menej zaraditeľná a originálna trierovina, ktorá sa vyhýba stereotypným žánrovým škatulkám. Kvalita je zaručená, hoci nie nejaká omračujúca, irónia funguje predovšetkým v druhej polovici, keď si človek zvykne na všetky tie nečisté strihy a trhané zábery. Ako celok je to fajn oddychovka po všetkých tých "ťažobách" typu Antikrist a pod. :) ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně absurdní humor ve filmu, který Triera vzdálil od metody, kterou si Dogmatem nastavil. Zůstala jen ruční kamera, která jako by nevěděla, co chce snímat, což je ostatně největší slabinou snímku. Jinak se dá "Řediteli" máloco vytknout. Trier ví, co dělá, když rozděluje film režisérskými komentáři a natahuje ho šílenými dialogy, na které by nestačily všechny drogy světa. Je to skvělé, i otravné zároveň. Co víc říct... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Poté, co se objevují Kristoffersonova (Jens Albinus) bývalá přítelkyně, on si si sundá kalhoty a přehodí je přes tabuly, kalhoty střídavě mizí a zase se objevují. (T081)
  • Film byl natáčen kamerovou technikou zvanou Automavision, kdy je každý úhel a pohyb kamery volen počítačem. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy zaměstnanci obědvají a Kristoffersonem (Jens Albinus) začne mluvit o řediteli velkého ředitele, pozice Ravna (Peter Gantzler) se různě mění. (T081)

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama