Reklama

Reklama

Shakugan no Shana

(seriál)
  • Japonsko Šakugan no Šana (více)
Japonsko, (2005–2012), 30 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Jašičiro Takahaši (kniha), Jašičiro Takahaši (komiks)

Hudba:

Kó Ótani

Hrají:

Rie Kugimija, Satoši Hino, Ajako Kawasumi, Kendži Nodžima, Micuo Iwata, Akeno Watanabe, Džun'iči Suwabe, Mamiko Noto, Nanae Kató, Šizuka Itó, Hitomi Nabatame (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v japonském městě Misaki. Hlavním hrdinou je čerstvý středoškolský student Sakai Yuuji, chlapec, který si myslí, že jeho život je a bude stejný jako životy milionů dalších teenagerů. Ještě ale neví, že se stane součástí dimenze, jež pokrývá náš svět, Guzy. Při zpáteční cestě ze školy se zrovna ne moc příjemně seznámí s příšerami zvanými Rinne a další hlavní postavou Shanou, která ho zachrání. Ta mu vysvětlí krutou současnost ohledně našeho světa a navždy změní život nejen jemu, ale i jeho dalším spolužákům a především sobě. (Kaori)

(více)

Recenze (15)

Five By Five 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výnimočne som rád, že seriál nezačal chronologicky (zrodenie Flame Haze), pretože to by som ho prestal pozerať už po prvej časti... ak nie po prvej, tak po druhej a ak nie po druhej tak určite po tretej... Áno, prakticky tak dlho trvá každý boj v tomto seriály...Samé meče a záplava kúziel - toto naozaj nemusím... Čo ma tu však zaujalo je vzťah medzi "mŕtvym" chlapcom a "nástrojom na zabíjanie" v podobe dievčatka (Shana)... Keď som teda už pretrpel nejakú tú bitku (i keď sa časom zlepšovali - stále som ich bral len ako akési nutné zlo, pomáhajúce vysvetliť okolnosti deja) dočkal som sa zakaždým aspoň jedného ďalšieho dielu, venujúcemu sa práve tomuto... Na konci sa to už celkom pekne vykreslilo a ja som sa dostal aj trochu do tohoto fantasy príbehu, takže sa teším, čo mi prinesie ďalšia séria a aj preto takéto celkom dobré hodnotenie... priemerné 3* ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Shana patří mezi novodobý produkt anime seriálů, generických sraček, jejichž vznik jako by připomínal tvorbu populárních písní, románů a básní v románu 1984 George Orwella. To se vezmou oblíbená slova (klišé, zápletka) a hezounká, leč sterilní melodie (animace, design postav), vhodí se do strojku, zatočí se klikou a z něj vyjede již hotový produkt. Přesně toto je Shana. Kdybych před Shanou neviděl desítky jiných seriálů, nejspíš bych také hýkal nadšením, ale takhle mi přijde tento zoufale neoriginální paskvil k pláči. Při pohledu na hlavního hrdinu jsem se styděl za příslušnost k silnějšímu pohlaví. V kýčovitých rozhovorech si vylévá své srdíčku, a já mu přál smrt… Aspiruje spolu s Keitaro Urashimou ze seriálu Love Hina na nejprotivnějšího anime pitomce. Jediný klad je pro mě stejně jako pro Vesmana Marcosius a ještě jeho paní. 30 % ps.: už na více místech jsem viděl toto anime označovat za klasiku. Troufám si říct, že seriál, který naprosto nic nového nepřináší, se nikdy klasikou nestane. ()

Reklama

Larky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shakugan no Shana není možná dějově až tak originální Anime, nicméně jsem se u ní bavil královsky...Krásná dospívající Shana, v jejímž nitru se toho dost mlátí, musí čelit nejen všemožným protivníkům (nejvíc mi v paměti utkvěli asi ti sourozenci, co si v jedom kuse dávali francouzáky), ale i lásce (Sakai Yuji)...vše je uděláno pěkně, nepodbízivě a hlavně kvalitně, navíc je vše podtrženo nadmíru povedenou hudbou...Jak soubojová část 1.serie, tak i ta romantická zabaví perfektně..a vás to nutí se dívat pořád dál a dál..jak to s ní i s ostatními dopadne ()

arctican 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shakugan no Shana! ANO, ANO, ANO!!!!! Zase raz som si našiel anime, ktorý je fakt pecka a páči sa mi :D Už na začiatku sa "naštartoval" a postupe sa aj zlepšoval aj vyvíjal. Určite je tu podobnosť s inými powers/action/romance anime ale to je už v podstate klasická "šablóna", ktorá aspoň u mňa neomrzí (ztatiaľ :D). Každopádne je to fakt dobré už sa teším na 2. sériu. Jediné čo by sa tom udalo vitknúť je možno animácia a grafika, ktorá sa avšak stále drží minimálne na priemery ale treba brať do úvahy, že táto 1. séria vznikla v roku 2005. Za mňa to má 5/5* ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Anime je to koukatelné, ovšem nesmírně neoriginální a průměrné. Puberťačka s nadpřirozenými schopnostmi, to už tu bylo tolikrát. Navíc v tomhle případě je hlavní hrdinka vysloveně nesympatická. Ani ostatní postavy mě nikterak nezaujaly, snad jen přisprostlá kniha Marcosius za něco stál. Celkově u mě větší zájem vzbudily až poslední dva díly, zbytek vůbec. ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama