Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (209)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Kolikrát nám velký Luc sliboval konec své režijní práce a odchod do filmové penze? Asi hodněkrát, ale nikdy své předsevzetí ještě nenaplnil a tak tedy stvořil tuto milou, ale zbytečnou pitominku. Freddie Highmore byl skvělý jako Karlíck Bucket, ale role afektovaně hyperaktivního Arthura mu moc nesedla, na to by se hodil spíš neokoukanej fracek. První třetina filmu, myslím tu hranou, byla ještě obstojná, ale jak se dostalo do jakési pseudotřidé animace, tak jsem něvěděl čí jsem. Ty Minimojové mleli jaksi moc rychle, takže veškeré jejich hlášky se vždycky ztratily v produ slov. Celkově zápletka byla taková nedomrlá a bez podstaty a nebýt závěrečného vylovení pokladu, asi bych vůbec něvěděl o-co-go. Závěrem mě mrzí, že jednička film vysílala v českém znění, protože bych si rád poslechl hlavního záporáka (myslím že ten evil...M) v podání Davida Bowieho a toho krále jako Roberta De Nira. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Luc Besson je další režisérem, který se dal na drogy. Minimojové jsou zběsilí. Takhle rychlý film aby pohledal. Animované postavičky jsou zrychlené, čemuž se snaží přizpůsobit i herci a přehrávají až hrůza, a celé to funguje jen při scéně bitky v tanečním klubu (či co to proboha bylo). Potěší spousta fórku (Besson je hračička), jako celek jsou ale Minimojové příliš nekonzistentní a uspěchaní, aby z nich mohl divák mít v hlavě něco víc, než jen slušnej vítr z toho, jak mu to profičelo jedním okem dovnitř a druhým zase ven. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kam se Luc Besson propadl je smutné. Animace je docela podprůměrná a příběh s vykradením Star Wars taky nic moc. Překvapením je hvězdné obsazení v originálním dabingu. Kdo by řekl, že se taková jména upíšou takové blbosti. Asi soucit s Francouzem. Velké zklamání. O shlédnutí pokračování jsem ani v nejmenším neuvažoval. 40% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tím, jak je to bessonovsky oplzlý a trochu slizký mě to bavilo víc, než současná animovaná první liga, která si kreje prdel, aby náhodou někomu moc nelezla do zelí a pořád dávala ty motivace a dobrý příklady. Besson tady totiž, stejně jako všude jinde, točí film pro sebe. Tím jak je to ale upřímně mířený na děti, stává se z toho celkem unikátní uncanny objekt, kde se padesátiletá Madonna líbá s třináctiletým Highmorem, který obdivuje její zadek nastupující do auta. Tahle nepatřičnost z toho pak dělá vlastně celkem unikátní divácký zážitek, akorát bych měl při jeho sledování radši zatažený záclony. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podivuhodný je svět maličkých Minimojů. No, co, fantazii se meze nekladou. Mimochodem, jeden z malých skřítků je sama Královna popu Madonna. Vlastně mu propůjčila svůj hlas. Zloducha M namluvil David Bowie. Arthur byl docela obyčejný malý kluk, kterých chodí po světě spousty, než našel dědečkův čarovný africký deník. Ten deník byl úžasný. Také bych se od něho nedokázala odtrhnout. Úplně bych zapomněla na čas. U dobré knihy je to strašně jednoduché. Jediné, čeho lituji je, že jsem viděla dabovanou verzi, ale pusťte dítěti něco s titulkama, to aby z vás byl předčítač, vy se pak soustředíte jen na titulky a příběh vám začne pomaloučku unikat a nemáte z něho téměř nic. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • Během filmu minimojové několikrát změní svoji velikost. Například ve scéně, kdy Arthur dohání princeznu Selenu a jejího bratra, probíhá pod mravenci, avšak když v kanále převracejí autíčko na klíček, jsou podobně velcí, jako autíčko. (Pepy)
  • I když Minimojové mluví v originále francouzsky, anglická verze hýří opravdu známými jmény, mezi kterými nechybí Madonna, Robert De Niro, Snoop Doog, Harvey Keitel nebo Emilio Estevez. (Rodriguez)
  • V ořechové skořápce se Arthur ptá Bety, zda obsahuje jeho nůž s 300 funkcemi lano, příčemž odpověď je záporná. Lano přitom z tohoto nože použije jeho sestra Selenie hned dvakrát. Poprvé na přitáhnutí tulipánu, podruhé na spuštění do zakázaného města. (Pepy)

Související novinky

Good bye, Luc Besson

Good bye, Luc Besson

14.09.2006

Ve své téměř pětadvacetileté kariéře natočil tento francouzský filmový kouzelník zatím jen devět celovečerních filmů, no i to mu stačilo k tomu, aby se nesmazatelně zapsal nejen do historických análů… (více)

Reklama

Reklama