Reklama

Reklama

Renesance

  • Česko Renaissance (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Černobílý animovaný film, který bývá po vizuální stránce přirovnáván ke snímku Sin City – město hříchu, se odehrává v Paříži roku 2054. Ilona Tasujevová, mladá a talentovaná odbornice na genetiku, je unesena a nadnárodní společnost Avalon, pro kterou pracovala, ji chce za každou cenu dostat zpět. Případ dostane na starost důstojník Karas, kontroverzní policista a specialista na vyhledávání rukojmích. Ten se vydává po stopách zmizelé dívky do labyrintu velkoměsta. V průběhu vyšetřování je špehován a zastrašován, postupně mu umírají svědci a někdo se ho snaží zabít. Karas si přestává být jistý, kdo je vlastně objektem jeho pátrání: oběť, anděl, nebo monstrum? Vypátrání Ilony se pro něj stává otázkou života a smrti… „Paříž nám od začátku přišla jako samozřejmé dějiště příběhu i jako hlavní postava filmu. Chtěli jsme vytvořit fantastický obraz Paříže, který by byl tak silný jako Los Angles ve snímku Blade Runner,“ říkají tvůrci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (367)

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi nerad dávám odpad, ale Renesance by si takové hodnocení zasloužila. Vzhledem k tomu, že jsem ji viděl v půvabném prostředí improvizovaného letního kina v parku Montsouris, tak tu jednu hvězdičku dávám. Jinak nenacházím nic, co by se mi líbilo - zmatek v ději, nepřehlednost postav, vizuální stránka mě nikterak neomračuje a budoucí vize Paříže nijak úchvatná. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Příběh plochý jak omalovánky, atmosféra výtečná jak černobílé kresby. Žádné explicitní násilí zdůrazněné barvou krve, i když... Nálada pod psa, noirové dusno, cigareta v koutku, hudba jak z bijáku čtyřicátých let... A ke všemu tomu evropský opar, protipól zámořských rozhýbaných komixů. Věru povedený, ba přímo čelící nařčení lepší a možná i s duší. 60%. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, takže to dopadlo přesně, jak jsem si myslel. Renesance, slabý odvar Sin City (tedy v očích zdejší většiny, rozhodně ne v mých) je kvalitou tak o třídu ne-li 2 výš než jeho "předchůdce". Tento film má výbornou atmosféru, takovou thrillerovou, detektivní, na působivosti jí dodává hlavně čistě černo-bílý materiál (až na těch pár barevných malůvek, btw maximálně zbytečných a rušivých) a perfektní hudba. Co se příběhu týče, jde o solidně vystavěnou kriminálku, netvrdím, že ve výsledku nějak super originální, ale třeba ten konec nebyl tak klišoidní, jak bych čekal. Jeden ze záporů by byla možná podoba postav se skutečnými herci (to má třeba Sin City nebo i náš Alois Nebel lépe udělané), která nebyla zrovna moc vymakaná, jinými slovy jsem nepoznal skoro ani 1, ale co je zvláštní, nemám s tím nejmenší problém, možná dokonce naopak (třeba Daniela Craiga jsem si dokázal vybavit snad jen z jednoho jediného záběru, avšak vůbec mi to nevadilo, protože by hlavní hrdina akorát tak ztratil část mých sympatií :-) ). To je však jediné, co bych animaci v tomto filmu vytkl, jinak byla super. A abych byl objektivní, s tou zranitelností hlavní postavy to taky nebylo úplně košér (přesto pořád v únosné míře vzhledem k výše jmenovanému americkému produktu). Moderní Paříž nebyla přehnaně "sci-fizovaná" a vůbec byla míra tohoto žánru v rozumné hodnotě. Spokojenost, dávám solidní 4*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dokonalá audiovizuální stránka tohohle filmu, z toho dělá skoro srovanatelný dílo se Sin City, i když je to o poznání míň drsný a postavy nejsou tak pěkně propracovaný, ale ta ukrutná hyperdokonalá hra světel s až nechutně skvělou animací mě dostávala celej film a to ani nemluvim o tom, že příběh tady rozhodně neni žádná druhořadá záležitost, spíš naopak, trošku mi to připomínalo Já, robot a o napínavý a akční scény neni žádná nouze a konec je takřka dokonale vyřešenej. Víc k tomu nemam co dodat ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento filmik sa mohlo kludne zaradit medzi kultove diela. Ak by sme sa bavili o vizualnej stranke, dala by sa oznacit za dokonalu. Na to co vam ponukne tento film sa nechyta ani Sin city. No a na druhej strane mame dej a obsah filmu. Nieje zly, to nie. Ma dobre budovanu atmosferu,charaktery, skvelu akciu ale pribeh je prilis obycajny (po cely cas filmu som si uvedomoval ze tu ci onu scenu som uz niekde videl) a vyiual ho po cely cas filmu prebija. A to je chyba, pretoze by to malo byt prave naopak a vizualna stranka by mala len umocnovat dianie vo filme (presne v tom bodovalo Sin City). Kazdopadne vsak jeden z filmom, ktore by mal skusit kazdy.. 8/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Daniel Craig, který namluvil hlavní postavu, přislíbil svoji účast ještě předtím, než byl obsazen do nové bondovky. (Siriuss)
  • Při tvorbě filmu byla mj. využita i technika motion capture – proces záznamu pohybu herců ověšených senzory, které snímají jejich pohyby, jenž jsou posléze přeneseny na digitální model. [Zdroj: Premiere] (vesper001)
  • Christian Volckman prohlásil, že kdyby natočil Renesanci tradičním způsobem, rozpočet by se vyšplhal na tři sta milionů dolarů. Scénář totiž představuje devadesát lokací, stovku postav a také automobilovou honičku napříč Paříží. (Siriuss)

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama