Reklama

Reklama

Renesance

  • Česko Renaissance (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Černobílý animovaný film, který bývá po vizuální stránce přirovnáván ke snímku Sin City – město hříchu, se odehrává v Paříži roku 2054. Ilona Tasujevová, mladá a talentovaná odbornice na genetiku, je unesena a nadnárodní společnost Avalon, pro kterou pracovala, ji chce za každou cenu dostat zpět. Případ dostane na starost důstojník Karas, kontroverzní policista a specialista na vyhledávání rukojmích. Ten se vydává po stopách zmizelé dívky do labyrintu velkoměsta. V průběhu vyšetřování je špehován a zastrašován, postupně mu umírají svědci a někdo se ho snaží zabít. Karas si přestává být jistý, kdo je vlastně objektem jeho pátrání: oběť, anděl, nebo monstrum? Vypátrání Ilony se pro něj stává otázkou života a smrti… „Paříž nám od začátku přišla jako samozřejmé dějiště příběhu i jako hlavní postava filmu. Chtěli jsme vytvořit fantastický obraz Paříže, který by byl tak silný jako Los Angles ve snímku Blade Runner,“ říkají tvůrci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (367)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi príťažlivé, detailne vycibrené, inovačne lákavé a sugestívne grafické spracovanie je nespornou výhodou filmu, viem si však predstaviť, že niekomu môže byť tiež pekne proti srsti. Aj na plazmoTV mal film svoje čaro, krása a efekt tejto čiernobielej podmanivej animácie by však jednoznačne a kompletný vyznel práve na plátne kina. Ja som sa na tú vizuálnu dokonalosť nemohol vynadívať počas celého filmu. Presná farebná vyváženosť a rovnováha, čierna a biela farba sa v každom zábere dokonale dopĺňajú. V prvých záberoch som si pomyslel, že tá úplná prehľadnosť, ktorú museli grafici ustriehnuť, aby film nepôsobil neprehľadne, predsa nemôže vydržať do konca, no nemal som pravdu. Uchvátený grafickou dokonalosťou filmu som sa však neraz pristihol miernom tápaní v deji, čo však na veľkú škodu nebolo nakoniec spôsobené ani tak mojou nepozornosťou, ako tým, že príbeh toho v ponuke naozaj veľa nemal. Zápletka a námet sú chytľavé, no prevedenie som si vedel predstaviť aj živšie a hlavne akčnejšie. Čakal som trošku rýchlejšie tempo a jednotlivé scény si vyslovene pýtali viac akcie. So žiadnym filmom však neporovnateľné a pokiaľ by práve tento film načrel nové štádium podobne smerujúcich filmov, nemal by som nič proti. Teda keby bol výsledok a dojem aspoň tak uspokojivý, aký ho mám z tohto filmu. 75%. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

So Sin City to vela spolocneho nema, tak casto je prirovnavana snad len ze animovanych nejaposnkych dospelackych filmov je malo. Po dlhej dobe film ktoreho jazyku skoro vobec nerozumiem, zvlastny pocit, len citat titulky. Inak obrazky premenlive. Raz Karas vyzeral naozaj pekne a vytienovany bol skvele, parkrat som nevedela, ci je to vobec on, kym ho neoslovili, parkrat vyzeral jednoducho nedorobene... V kazdom pripade mimo originality obrazkov nuda, tie 3 hviezdicky skor za snahu... ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento filmik sa mohlo kludne zaradit medzi kultove diela. Ak by sme sa bavili o vizualnej stranke, dala by sa oznacit za dokonalu. Na to co vam ponukne tento film sa nechyta ani Sin city. No a na druhej strane mame dej a obsah filmu. Nieje zly, to nie. Ma dobre budovanu atmosferu,charaktery, skvelu akciu ale pribeh je prilis obycajny (po cely cas filmu som si uvedomoval ze tu ci onu scenu som uz niekde videl) a vyiual ho po cely cas filmu prebija. A to je chyba, pretoze by to malo byt prave naopak a vizualna stranka by mala len umocnovat dianie vo filme (presne v tom bodovalo Sin City). Kazdopadne vsak jeden z filmom, ktore by mal skusit kazdy.. 8/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem z té kontrastní černobílé animace měla docela obavy, ale nakonec vše vypadalo a hýbalo se mnohem lépe, než bych čekala, akorát hlavní hrdina chodil a běhal, jako kdyby měl mezi půlkami zapomenutého robertka. Kupodivu až na výjimky nebyl problém rozeznávat jednoho ksichta od druhého. Přesto se nemohu zbavit pocitu, že podbarvit občas nějaký detail jiným odstínem, bylo by to vizuálně přitažlivější. Příběh a jeho postavy by s trochou péče v klidu obstály i v hraném filmu, ale takhle to bylo možná o něco zajímavější a zapamatovatelnější. Milé překvapení - nepřipadala jsem si při sledování jako mrňavý fakan, čumící na roztomilé obrázky s humorně odlehčenými scénami, všechno bylo krásně temně dospělé. 74% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vjemy, získávané z takřka perfektní animace, nedokáží vyvážit nesmyslnost příběhu, v němž se spousta věcí děje vyloženě náhodou, místy to nedává ani trochu smysl, postavy jsou chvílemi dost imbecilní a jejich vnitřní chlad působí neuvěřitelně odtažitě. Vizuálně je to sice agresivně precizní podívaná, ale to nenahradí vyprávěcí talent, který režisérovi prostě chybí. Jednou se mu rozsype scéna na kousky, podruhé nedokáže vytěžit potřebné emoce, a potřetí se mu rozpadne celý závěr s tak blbě podanou pointou až se mi chtělo brečet. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Christian Volckman prohlásil, že kdyby natočil Renesanci tradičním způsobem, rozpočet by se vyšplhal na tři sta milionů dolarů. Scénář totiž představuje devadesát lokací, stovku postav a také automobilovou honičku napříč Paříží. (Siriuss)
  • Hrdina jezdí v „autě budoucnosti“, novém typu Citroënu, který pro snímek vymysleli sami designéři této firmy. Režisér chtěl původně použít jen vylepšený model Citroën DS. [Zdroj: Premiere] (vesper001)

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama