Reklama

Reklama

Slepota

(festivalový název)
všechny plakáty
Drama / Mysteriózní
Izrael, 2006, 86 min

Obsahy(1)

V tomto psychologickém filmu s postupně odhalovaným tajemstvím jsou hlavními postavami dvě dívky, sestřenice Yara a Talia, které spolu odmalička vyrůstaly. Hrdinkou, jež zde přímo vystupuje, je vlastně jen slepá Yara; o Talii se hned v prvních záběrech dozvíme, že spáchala sebevraždu, o jejíž motivaci nemá nikdo nejmenší tušení. Yara studuje v Americe a teď se vrací domů, aby se kromě pohřbu účastnila také obřadu sedmidenního smutku, drženého celou rodinou za zemřelou. Pod dojmem otřesu ze ztráty nejbližší bytosti a také kvůli jedné náhodně získané závažné informaci začíná však ve svých vzpomínkách na šťastné prožité chvíle s Talií a společné bezstarostné dětství nacházet záhadně temná místa. Ani bolestná tušení ji neodradí od dalšího pátrání, a tak je to nakonec ona, nevidoucí, kdo nalezne důvod dívčina zoufalého činu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

bassator 

všechny recenze uživatele

41st KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2006 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Lemarit ain / OUT OF SIGHT / Slepota) - 8. 7. 2006 - kino Thermal - Kongresový sál - Karlovy Vary - 6. místo - 95% ()

Sowa 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval hlavně proto, že v něm figurovalo jméno Assi Dayan. Celkově jsem zklamaný nebyl, ale zdálo se mi to až moc záhadné, kombinované, tvrdé... Spise 3,5 nez 4 ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Co se dělo s Taliou a v této rodině, mi došlo už asi po čtvrt hodině. Přesto ani to, že se další více než hodina točila kolem mně známého, na napětí neubralo. ()

Reklama

Reklama