Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (548)

plakát

Volejte policii 110 - Maska (1972) (epizoda) 

Nudící se mládež - o nějakých deset let dříve už v NDR na toto téma natočili Die Glatzkopfbande.

plakát

Smrtící ticho (2020) 

Tady dostává logika slušně na prdel ... Útok na veřejného činitele, pokus o vraždu, pokus o únos atd. a hlavního hrdinu ani nenapadne zavolat na policii. Či to, že se nejlepší lovec široko daleko netrefí brokovnicí do lumpa na pár kroků (jak vysoko a daleko dohodí člověk třílitrovkou fermeže - tu, několikanásobně menší, trefil v letu... - pět metrů? Deset?). Či když na zádech nese pronásledovanou holku a on si to namíří 10 kiláků do své chajdy - proboha, kterýmkoliv směrem to má pro pomoc blíž (rezervace má 130 čtverečných kilometrů, to je 10x13 km). A proč neřekl nic o černém pick-upu z místa činu? Policejní databáze by vyjely všechny kousky, najít jeden s vyrytým X by už byla jen rutina ... Co všechno ranger z Kanady rozchodí, ani nezmiňuju.   +++   Jak napsal uživatel vitekpe: Bývaly časy, kdy tyhle filmy vycházely jako "DVD only". Hezká příroda, hezká šerifka a to je vše.

plakát

Shaadi Mein Zaroor Aana (2017) 

V Evropě musí muž o ženu bojovat, u beduínů získá ženich nevěstu za tři velbloudy, no a v Indii stojí žena 2 a půl mega - které dostane nastávající novomanžel od otce nevěsty ... A to má holka dokonce slevu za ucházející design! Eeee?

plakát

Der tapfere Schulschwänzer (1967) 

Světlý ležák pro tátu, černé pro synátora - kofola, ani radler ještě neexistovaly ...

plakát

Bratři (2023) odpad!

Jen duševně nemocná zrůda může podřezat svázaného člověka jako podsvinče! Znám pouze dva takové: Mašína a džihádistu Johna z Islámského státu.

plakát

Drone Games (2023) 

Než tohle, to se radši koukněte po dvacáté osmé na Patricka Swayzeho v Bodu zlomu a pusťte si k tomu Youtube s FPV videi z Ukrajiny.

plakát

Poslední gang (2007) 

Zfilmovaný životopis židovského imigranta z Tunisu ---> wiki: https://fr.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Bella%C3%AFche . Bude-li každý napravený vraždící feťák či bývalý zloděj s původem v severní Africe hrdinou jednoho filmu, mají francouzští filmaři o práci na dlouhou dobu vystaráno - třeba se jednou dočkáme i něčeho o Salahu Abdeslamovi, nebo Mohamedovi Lahouaiej Bouhlelovi ...

plakát

Rose rosse per Angelica (1968) 

on-line se strojovými titulky v češtině: https://www.youtube.com/watch?v=FKWqgKj7rpU                                                                                                                                                                                                    Šermovačky, neodolatelný svůdník v masce, záskok za lidového hrdinu, budoár, který skrývá rozkošná tajemství, slizký fízl a to vše v předvečer pařížské revoluce ... No ano, je to kopie Černého tulipána. A co má být?   +++   Jacques Necker, který je poměrně důležitou, byť okrajovou postavou filmu, byl pařížský bankéř, který byl červnu 1777 jmenován francouzským ministrem financí. Chtěl řešit vážnou finanční situaci zadlužené země bez vypisování nových daní reformou státní správy (jeho cílem bylo mj. omezit pravomoci královských úředníků). To se mu však nepodařilo a na nátlak královského dvora - byl prvním ministrem financí, který zveřejnil výdaje královského dvora, čímž vyvolal vlnu nevole vůči panovníkovi - byl odvolán. Podruhé se stal ministrem financí v srpnu 1788 (přibližně v té době se odehrává příběh rytíře de Verlaine), ve své funkci podporoval svolání generálních stavů a snažil se nabízet různá kompromisní řešení rozdělené francouzské společnosti. Jeho odvolání 11. července 1789 mělo podíl na radikalizaci pařížského lidu a tím do jisté míry přispělo k zahájení Velké francouzské revoluce o několik dní později. (wikipedia) ---  V České republice revoluce nehrozí na příklad proto, že ministerstvu financí nevládne nikdo jemu podobný, tj. nikdo kdo by chtěl omezit plýtvání na úkor nejvyšších státních úředníků. Proto by vyhazov Stanjury nejen nikoho nenaštval, ale naopak by spousta lidí něco podobného i přivítala (jen se obávám, že nadšení by trvalo pouze do chvíle, než by by oznámen nástupce).