Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v Nizozemí a je zobrazen ze tří rovin: První je z pohledu nájemného vraha Park Yi (Woo-sung Jung), který se zamiloval do malířky Hye-young (Ji-hyun Jun), ale nechce se jí vyznat z citů právě proto, že je zabiják, tak jí alespoň nosí každý den tajně sedmikrásky, které má strašně ráda. Druhý pohled je ze strany právě Hye-young, která maluje portréty na náměstí a stále chce zjistit, kdo jí nosí ty sedmikrásky. Jednoho dne se objeví policista Interpolu Jeong Woo (Sung-jae Lee), který se nechá od ní nakreslit a má u sebe právě ty sedmikrásky, ona se domnívá, že on je právě ten tajemný ctitel a tak se do něj zamiluje. Třetí pohled je policisty Jeong Woo, který využil pouliční malířky, jen jako krytí při sledovačce, jenže jak se postupně začal scházet s Hye-young, tak se do ní zamiloval. Jenže vše se nějak zkomplikuje a Hye-young je postřelena při přestřelce a přijde o hlas. Policista je odvolán zpět do Koreje a na scénu se opět vrací zabiják. Jestli vše dopadne dobře? No to se nechte překvapit. (c.tucker)

(více)

Recenze (131)

golfista 

všechny recenze uživatele

Dlooouho jsem neviděl korejský film. Po smršti v roce 2005, kdy jsem viděl každý týden jeden :) jsem se trošku "přejedl"......... Pro návrat k asijské kinematografii jsem si ovšem nemohl zvolit lépe. Je to možná tím, že Deiji není až tak "korejský" a také zasazení příběhu do holandských reálií mu v mých očích hodně pomohlo. Příběh naštěstí zůstal čistokrevně korejský (romantické drama jak má být - i když tentokrát s hodně neobvyklými prvky) a režisérovo ztvárnění mě prostě nadchlo. Jeden z nej filmů letošního roku. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Dobre herecke vykony a zajimave vybrane prostredi. Pribehove i rezijni hledisko je ovsen velmi preceneno. Omlouvam se, ale je mnoho o tolik lepsich korejskych i hongkongskych krimi romanci. Nekonzistentnost scenare nicmene neubira jiste kvality snimku. Presto od rezisera Volavek bych cekal vic (i kdyz treti Volavka taky zadny zazrak neni). ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. Upozorňuji, že jsem měl možnost vidět a hodnotím pouze DIRECTORS CUT VERZI. | | Fantasticky natočená romantizující podívaná s pitomoučkým a kýčovitým příběhem. Výsledný produkt od tvůrce Volavky se scénářem korejského guru romantického žánru je tak složitým zklamáním. Audio vizuálně je snímek naprosto úžasný – hudba, střih, ale zvláště kamerová práce dua Wai Keung Lau, Man-Ching Ng je excelentní a snadno by se dala použít jako studijní materiál - často se mění úhel záběru, švenky, oblety, podhledy, různé filtry a vůbec, vše je velmi dynamické a pestré. Škoda, že takovou pestrost nemá už důraz na příběh, který je režisérem roztahaný do tří linii, které postupně zaplétá dohromady a jednotlivé scénky samoúčelně natahuje na mnoho minut. Poslední třetina už jela v obvyklejších kolejích, polohu kriminálního dramatu zvládá Lau mnohem lépe a zvedá vše do lehčího nadprůměru. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Aktualizace 3. 3. 2010: Upravuji hodnocení na plný počet. Další film v rubrice "nejoblíbenější". Krásná úvodní hudba. Už vím, jaký je rozdíl mezi zelenou s červenou, žlutou a modrou a zelenou s bílou. Bez ohledu na cokoliv, budoucnost lze změnit :). ★ Původní komentář (nechávám pro porovnání): Nedokážu se 100% ztotožnit s názory jako "krásné", "nezapomenutelné". Až tak dobré to nebylo. Mám takový nekonzistentní, zmatený pocit. Pozitiva: Krásné "míjení se" postav a zpětné dovysvětlovávání už viděných scén. Velmi se mi líbila kamera, poetika. Výborná kombinace holandských reálií, korejských herců a hongkongského režiséra. To vše sedí. Co mi nesedí, je logika jednání Park Yi-ových šéfů, co mě nedovolilo se do filmu "ponořit", byla závěrečná hudba, která je podle mého názoru okopírovaný motiv filmu The Classic (jako by si řekli: "chceme to samé, ale trochu jinak"). Jednání policistů mi připadne být trochu šílené, přestřelka z první části filmu zústane nevysvětlena. Konec jsem úplně nepochopil (dodatek: už chápu). Kdyby nebyl film natočený tak kvalitně a kdyby v něm nehráli moji oblíbení herci (Ji-hyeon Jeon, Woo-sung Jung), kdyby režisér nebyl tak dobrý, mohly to být klidně jen dvě *. Takto mám po prvním shlédnutí (directors cut) pocit, že mě to sice úplně neuspokojilo, ale pocit z toho jen tak nezmizí a film si (zatím) 4* zaslouží. ★ Dopsáno s odstupem: Je lepší očekávat styl jako je v hongkongském filmu Volavka, než mít očekávání podle korejských romantických filmů. ★ Dopsáno s dalším odstupem: Manželce se líbilo. Kamarádům také, jedna žena reagovala: "Musím to rozdýchať." ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Pro mě dělá tenhle snímek lehce nadprůměrným jenom skvělá kamera a soundtrack. Kdyby ten nebyl výjimečný, tak by to byl zázrak, protože Shigeru Umebayashi je prostě hudební génius. Příběh jako takový mě v podstatě ničím nepřekvapil. A světe div se, ani nedojal. Vždycky jsem si říkala, co bude dál a ono to opravdu přišlo. Mnohem víc se mi líbila první polovina filmu. Mám takhle poetické věci ráda, ale ta druhá půle už byla pojatá jinak a v podstatě jsem byla zvědavá jenom na to, jak moje dedukce vyjdou a kochala se pohledem na Woo-sunga, kterého můžu kdykoliv a v čemkoliv. Nejlépe pouze v džínách a nátělníku. No možná by stačily jenom ty džíny... ;^) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Čas prvního setkání Hye-young (Gianna Jun) a Jeong Woo (Sung-jae Lee) je 4:15. Datum zahájení výstavy Hye-young je 15.4. (Jirka_Šč)
  • Celý film bol natáčaný v Holandsku, konkrétne v Amsterdame, Haarleme a Epene. (ChArLeNe)

Reklama

Reklama