Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (657)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Animace není hezká, ale rozhodně stojí za pozornost. Nemá smysl se vyjadřovat k nesmyslům, počínaje siluetou Pražského hradu, přes výzdobu orloje. Pro děti to není. Nejen, že bych svému ani jinému dítěti nedovolila koukat se na film, kde se koza snaží navázat sexuální poměr se svým majitelem (kdyby se snažil on, je zoofil, co je ta koza, homofil?), ale myslím, že film s tak chaotickým dějem a nezřetelnými postavami, by děti (do doby prepuberty, kdy by se nablble chichotaly nad zamilovanou kozou, velkým výstřihem Mácy a zamilovaností Kuby) neměly šanci bavit. Jak mám ráda kozy a ta užvaněná zamilovaná koza Koza se mi vlastně dost líbila (ona a mistr Hanuš byly taky jediné dvě rozumné postavy z celého filmu), tak mohutná ňadra Mácy, která se adekvátně opravdu nedají označit jinak než monstrózně velký kozy, mi připadaly jako strašlivá noční můra a postrach každého skeletu, který by takovou obludnost měl nosit. Matěj a Faust se dějem míhají poměrně chaoticky a je velká škoda, že se je nepodařilo, společně s dalšími pověstmi, do děje zakomponovat líp. Navzdory tomu, že to je nehorázná ptákovina, jsem se vlastně docela bavila a jsem zvědavá na příběh se sýrem, co kolem toho vyoslí. Vždyť jsem říkala, že mám ráda kozy. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá duši ani děj, který by vás chytil. Dělá to na mě dojem, že do prvního 3D českého (a dokonce východoevropského) animovaného filmu tvůrci vrazili vše, co je napadlo, věděli totiž, že "budou první." A všechno to je nesourodé či špatně zpracované. Holt technika se nemá přeceňovat, ta špatný film do červených výšin nevytáhne, já to říkám pořád. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Ponořil jsem se do příběhu Kuby a jeho ukecaného kozla a čekal jsem co z toho bude. Bohužel, slabota. Koza je nejen ukecaná, ještě je alkoholik a v neposlední řadě se chce z Kubou pářit (Ani nevím jak se tato úchylka jmenuje). A dialog? Praha je Praha, ale chlívek je chlívek.Chlapi, neposílejte mi na stavbu slepce!!! Já tedy slepec nejsem...animace je ubohá, dialog hrozný, příběh pokulhává a jediné co musím pochválit je kamera, která prolétá soukolím orloje, to je povedené, ale jediné co mně zaujalo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tady ale vážně nechápu, co lidem na Kozím příběhu vadí. Snad jedině žánrově mohl být vyhraněnější - takhle si říkáte: Je to pro děti? Nebo pro dospělé? Ale jinak se mi nic moc nepříčilo... Graficky je podle mě zvládnutý velice dobře, má příjemnou hudbu, trefný dabing a pěkně navržené "loutky" (nejvíce mě mrzelo, že Heřmánkův Lucifer dostal tak málo prostoru). Pravda, příběh není žádná velkolepost, ale zasmějete se při něm a nenudí... A o to jde hlavně, ne? ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Ono by to i mohlo jít - animace stavějící se opravdové staré Prahy nejsou k zahození. Jenže ten děj neděj! Kozy jako vzy u poloviny ženských postaviček nevadí - jen nechápu proč to je vydáváno za dětský film?! Vadí omílání legendy o Mistru Hanušovi a chabé podzápletky. Z toho se dalo vytřískat mnohem víc. 10% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Film získal roku 2010 hlavní cenu na mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež Nueva Mirada v Buenos Aires v kategorii nejlepší celovečerní animovaný film pro mládež. (JoranProvenzano)
  • Hudbu k filmu nahrál osmdesátičlenný živý orchestr. (hippyman)
  • První projekce filmu byla už 2. srpna 2008 na letní filmové škole v Uherském Hradišti. První český 3D počítačově animovaný film se tehdy promítal bez finálního zvukového mixu, bez ruchů a bez některých dalších důležitých dokončovaných prací. (Roby)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno