Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Pracovalo se na tom 5-6 let, trailery byly docela zdařilé. Animace v plenkách, ale aspoň gotické pozadí má potenciálně jakýsi šarm. Ale ten zbytek. Takhle zabít decentně vystavené motivy je hnus. Emoce, humor, cokoli je špatně bez návaznosti, gradace. Jde o slepené scény hrající si na příběh, ale vývoj nejednoznačný či žádný. A blijí se tu hospodské vtipy, které děti nepochopí. Oslíkovská koza à la shrekovské sequels či jelen Eliott zase dospělé nenadchne. A Matějova transformace? Zoufalost. Máca je  taky zoufalá karikatura. Jsou tu dvě dějství, jehož aktéři se na začátku pozdraví a mají jistou provázanost, ale chladné. A občas se objeví scratovská chlupatá koule, ale stejně si ji možná nebudete pamatovat. Vyprávění na úrovni Kameňáků a to bez **dele. Nechci skákat do bandwagonu českého sebemrskačství, ale toto je opravdu nešťastné. U sequelu jsem byl ve vedlejší místnosti, ale aspoň je snad pro ty děti. Tohle… facepalm. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Kozí příběh postrádá i zcela základní parametry, aby se vůbec mohlo začít vyprávět. Nemá ujasněný žánr a cílové publikum, promyšlený svět, v němž se má odehrávat děj, a u postav je zřejmé, že bylo věnováno více úsilí designu a vymodelování počtu chlupů, vlasů a ohybatelných kloubů než jejich charakterům.___________________Kozí příběh naplňuje nejhorší možné představy o tom, jak by vypadala kultura, kdyby ji dělali barbaři bez rozhledu, talentu a smyslu pro humor a pouze napodobovali něco, co už před nimi dávno udělali lépe jiní. Myslím, že jsem od Crash Roadu s Agátou Hanychovou neviděl český (ale ani jiný) film, kde by víceméně žádná scéna neměla pointu a téměř žádná scéna nenavazovala pořádně na scénu předcházející.__________________Kozí příběh nenaplňuje ani jeden z nejběžnějších modelů celovečerního animovaného filmu pro celou rodinu - 1) disneyovský muzikál, 2) shrekovská parodie Disneyho a hollywoodských žánrů a 3) pixarovská pocta žánrům. Vlastní zvolená „česká cesta“ je přitom spíše důsledkem totální nekoncepčnosti než tvůrčí vize. ___________ Tradici českého animovaného filmu, který se nelíbí dětem, ale líbí dospělým (Trnka, Týrlová a spol.), se zde podařilo „povýšit“ a „vylepšit“ na film, který se nelíbí ani dospělým a navíc mu chybí i jakákoli poezie, neboť tu – jak si žádá nejpřízemnější mainstreamová strategie – nahradila estrádní fraškovitost, nevkus, trapnost, komunální satira, oslavování zlatých českých ručiček a obludný šovinismus a sexismus. _______________Kdyby nic jiného, založit film pro děti na tom, že koza vyžaduje sexuální vztah po svém majiteli, a jediné dvě ženské postavy ve filmu jsou „holka pro všechno a pro všechny“ a prostitutka, která zřejmě hodlá provozovat pohlavní styk s kozou, znamená buď nemít soudnost a myslet si, že toto děti můžou bez problémů konzumovat, anebo to znamená nemít soudnost jiného typu a myslet si, že točím další Southpark. Bohužel, je to Crash Road v 3D. Bez Agáty a s Mácou. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tady ale vážně nechápu, co lidem na Kozím příběhu vadí. Snad jedině žánrově mohl být vyhraněnější - takhle si říkáte: Je to pro děti? Nebo pro dospělé? Ale jinak se mi nic moc nepříčilo... Graficky je podle mě zvládnutý velice dobře, má příjemnou hudbu, trefný dabing a pěkně navržené "loutky" (nejvíce mě mrzelo, že Heřmánkův Lucifer dostal tak málo prostoru). Pravda, příběh není žádná velkolepost, ale zasmějete se při něm a nenudí... A o to jde hlavně, ne? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 8/10 Animace 4/10/// +řekl bych docela zdařilí dabing, hudební stránka je povedená -nuda, nezaujalo mě to, nebavilo mě to, je to temné, není to zábavné, příběh, nějak jsem nepochytil o co tvůrcům šlo/// Čecháček by klidně tvůrcům nadsazoval a hájil je. Což vo to, ono ani low end grafika ještě neznamená špatnou hratelnost. Jenže když se to nedá hrát a je to k uzoufání nezáživné, pak nepomůže nic, než uninstall. Tady jsem si přál aby to už skončilo, usínal jsem u toho a vůbec jsem docela otráven./// Celkem 37%/// ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ono to popravde neni az tak hrozne...Treba pan Mefistofeles mi byl velice sympaticky :) Ale film byl celkove hrozne rozpolceny. Nevedel, jestli je pohadkou s radoby-vtipnou kozou, nebo animovanym snimkem, ktery je holt plny koz, ozralych zvirat a predevsim - lasky (och). Z toho vseho nakonec vysla nejlip animace, ktera mi na ceske pomery prijde opravdu slusna. A ta chlupata cerna vec, co neustale pobihala po ulickach Prahy, byla taky nice. Uz vim, co chci k Vanocum. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • První projekce filmu byla už 2. srpna 2008 na letní filmové škole v Uherském Hradišti. První český 3D počítačově animovaný film se tehdy promítal bez finálního zvukového mixu, bez ruchů a bez některých dalších důležitých dokončovaných prací. (Roby)
  • Film získal výroční cenu české filmové kritiky Kristián. (M.B)
  • Ve filmu se vyskytuje několik historických nepřesností. Doba vlády Karla IV. skončila roku 1378, pražský oroj je poprvé zmiňován až v roce 1410. (rockboy)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama