Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Z námětů starých pověstí českých se dá čerpat do nekonečna. Ale tady se to zrovna dvakrát nepovedlo. Trochu chvály na začátek: perfektní byla stavba Karlova mostu a Staroměstského orloje. Vůbec středověká Praha byla udělaná hezky. Ale příběh sám (jestli se dá mluvit o příběhu, protože pohromadě to moc nedrželo) by potřeboval buď víc ponurosti nebo víc nadsázky. Není mi jasná ani cílová skupina - děti to moc bavit nemohlo. No a ta koza tam byla vyloženě navíc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ponořil jsem se do příběhu Kuby a jeho ukecaného kozla a čekal jsem co z toho bude. Bohužel, slabota. Koza je nejen ukecaná, ještě je alkoholik a v neposlední řadě se chce z Kubou pářit (Ani nevím jak se tato úchylka jmenuje). A dialog? Praha je Praha, ale chlívek je chlívek.Chlapi, neposílejte mi na stavbu slepce!!! Já tedy slepec nejsem...animace je ubohá, dialog hrozný, příběh pokulhává a jediné co musím pochválit je kamera, která prolétá soukolím orloje, to je povedené, ale jediné co mně zaujalo. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá duši ani děj, který by vás chytil. Dělá to na mě dojem, že do prvního 3D českého (a dokonce východoevropského) animovaného filmu tvůrci vrazili vše, co je napadlo, věděli totiž, že "budou první." A všechno to je nesourodé či špatně zpracované. Holt technika se nemá přeceňovat, ta špatný film do červených výšin nevytáhne, já to říkám pořád. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

První český 3D film... Co k tomu říci.... Animace byly podivné a i když v tom byl asi i částečný záměr autorů, nemohl jsem se zbavit dojmu, že za aktuálním zpracováním animací ve světě (roku 2008) se belháme o holi... Příběh sám je podivný, dabing mi také úplně nesedl. Nepochopil jsem ani prapodivnou zakřivenou architekturu. Týnský chrám, který se svými věžemi tvořil V byl velmi podivný a i když ve středověku jistě byla spousta staveb křivých, ztvárnění Staromáku jako by vypadlo z oka opilcova.... Nevím, mně to celé nějak nesedlo a to ani jako čistokrevnému pražákovi, který v mládí bydlel kousek od Staromáku. Jedno ozubené kolečko z orloje za snahu. * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý český celovečerný 3D film. Bohužiaľ nemal som možnosť ho vidieť v tomto modernom formáte. Pozrel som si ho na klasickom LCD. Takže som prišiel o jeden rozmer. No nebol som sklamaný. "Kozí príbeh" ma zaujal najmä výraznými, netradičnými animáciami a scénarom. Jeho prostredníctvom som si ujasnil zopár starých pražských povestí. Na druhej strane je tam však aj viacero vecí s ktorými som nebol spokojný. Tak v prvom rade, tá Koza bola hodne nechutná, miestami to zaváňalo až miernou zoofíliou. Ale nepáčili sa mi napríklad ani hlasy postavičiek. Tie mi prišli vyložene odfláknuté. *** ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu se vyskytuje několik historických nepřesností. Doba vlády Karla IV. skončila roku 1378, pražský oroj je poprvé zmiňován až v roce 1410. (rockboy)
  • Film v českých kinech zhlédlo téměř 350 000 diváků, prodalo se více než 33 000 jeho kopií na DVD a Blu-ray nosičích a byl přeložen do přibližně dvaceti cizích jazyků. (JoranProvenzano)
  • Film se skládá z 950 záběrů a je v něm použito více než 100 animovatelných ovladačů, se kterými může animátor manipulovat. [Zdroj: Film o filmu] (zdeny99)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama