Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Kozí příběh postrádá i zcela základní parametry, aby se vůbec mohlo začít vyprávět. Nemá ujasněný žánr a cílové publikum, promyšlený svět, v němž se má odehrávat děj, a u postav je zřejmé, že bylo věnováno více úsilí designu a vymodelování počtu chlupů, vlasů a ohybatelných kloubů než jejich charakterům.___________________Kozí příběh naplňuje nejhorší možné představy o tom, jak by vypadala kultura, kdyby ji dělali barbaři bez rozhledu, talentu a smyslu pro humor a pouze napodobovali něco, co už před nimi dávno udělali lépe jiní. Myslím, že jsem od Crash Roadu s Agátou Hanychovou neviděl český (ale ani jiný) film, kde by víceméně žádná scéna neměla pointu a téměř žádná scéna nenavazovala pořádně na scénu předcházející.__________________Kozí příběh nenaplňuje ani jeden z nejběžnějších modelů celovečerního animovaného filmu pro celou rodinu - 1) disneyovský muzikál, 2) shrekovská parodie Disneyho a hollywoodských žánrů a 3) pixarovská pocta žánrům. Vlastní zvolená „česká cesta“ je přitom spíše důsledkem totální nekoncepčnosti než tvůrčí vize. ___________ Tradici českého animovaného filmu, který se nelíbí dětem, ale líbí dospělým (Trnka, Týrlová a spol.), se zde podařilo „povýšit“ a „vylepšit“ na film, který se nelíbí ani dospělým a navíc mu chybí i jakákoli poezie, neboť tu – jak si žádá nejpřízemnější mainstreamová strategie – nahradila estrádní fraškovitost, nevkus, trapnost, komunální satira, oslavování zlatých českých ručiček a obludný šovinismus a sexismus. _______________Kdyby nic jiného, založit film pro děti na tom, že koza vyžaduje sexuální vztah po svém majiteli, a jediné dvě ženské postavy ve filmu jsou „holka pro všechno a pro všechny“ a prostitutka, která zřejmě hodlá provozovat pohlavní styk s kozou, znamená buď nemít soudnost a myslet si, že toto děti můžou bez problémů konzumovat, anebo to znamená nemít soudnost jiného typu a myslet si, že točím další Southpark. Bohužel, je to Crash Road v 3D. Bez Agáty a s Mácou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Obě vás mám rád. Ale každou jinak.“ Tento film má k dokonalosti ďaleko, ale viete čo? Nechcem kydať hnoj na film, ktorý vznikol z takých pekných cieľov a má také veľké srdce. Iste, toto je zle, tamto je zle, hento je zle. Disponuje však krásnou atmosférou starej Prahy, keď sa ešte len stavala. Má  pozoruhodných obyvateľov. Tvorcovia dej zasadili do doby, kedy ešte žili legendy a v noci na ulici bolo možné stretnúť chlpatého ducha (a v krčme Smrtku hrať karty o duše spoluhráčov). ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Animace není hezká, ale rozhodně stojí za pozornost. Nemá smysl se vyjadřovat k nesmyslům, počínaje siluetou Pražského hradu, přes výzdobu orloje. Pro děti to není. Nejen, že bych svému ani jinému dítěti nedovolila koukat se na film, kde se koza snaží navázat sexuální poměr se svým majitelem (kdyby se snažil on, je zoofil, co je ta koza, homofil?), ale myslím, že film s tak chaotickým dějem a nezřetelnými postavami, by děti (do doby prepuberty, kdy by se nablble chichotaly nad zamilovanou kozou, velkým výstřihem Mácy a zamilovaností Kuby) neměly šanci bavit. Jak mám ráda kozy a ta užvaněná zamilovaná koza Koza se mi vlastně dost líbila (ona a mistr Hanuš byly taky jediné dvě rozumné postavy z celého filmu), tak mohutná ňadra Mácy, která se adekvátně opravdu nedají označit jinak než monstrózně velký kozy, mi připadaly jako strašlivá noční můra a postrach každého skeletu, který by takovou obludnost měl nosit. Matěj a Faust se dějem míhají poměrně chaoticky a je velká škoda, že se je nepodařilo, společně s dalšími pověstmi, do děje zakomponovat líp. Navzdory tomu, že to je nehorázná ptákovina, jsem se vlastně docela bavila a jsem zvědavá na příběh se sýrem, co kolem toho vyoslí. Vždyť jsem říkala, že mám ráda kozy. ()

ORIN odpad!

všechny recenze uživatele

"Milý pane Tománku, chtěl bych se Vás zeptat, jaké to je při svém celovečerním (animovaném) debutu klesnout na úplné dno? Kvalitou animace se ocitáte někde na počátku 90. let, příběhově jste v rámci nejen české kinematografie objevil zcela novou dimenzi; jak se Vám vlastně podařilo vytvořit film, který postrádá i ty úplně základní principy funkčního vyprávění? Jakoby všechny scény byly za sebe poskládány na přeskáčku, protože ani jedna pořádně nenavazuje na tu další, jedna zoofilická choutka střídá další, chlupatá prdel pobíhá zmateně v každé druhé scéně, aniž bych objevil nějaký hlubší smysl "proč vlastně". Jedna naděje je v té celé obludnosti přece jen skryta - když klesnete na úplné dno, můžete se od něj jen odrazit. Příště z toho raději udělejte freewarovou klikací adventuru, alespoň se tolik neztrapníte." ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Ono by to i mohlo jít - animace stavějící se opravdové staré Prahy nejsou k zahození. Jenže ten děj neděj! Kozy jako vzy u poloviny ženských postaviček nevadí - jen nechápu proč to je vydáváno za dětský film?! Vadí omílání legendy o Mistru Hanušovi a chabé podzápletky. Z toho se dalo vytřískat mnohem víc. 10% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Finální film se skládá z 117 648 ručně animovaných obrázků. (blitzer)
  • Podle výtvarných návrhů bylo vytvořeno více než 1200 samostatných předmětů, se kterými postavy hrají nebo které jsou ve scénách umístěny. (blitzer)
  • Tvůrci museli některé fantastické postavy vypustit, protože v pověstech je jich moc. Na plátno se tedy nedostali např. vodník nebo ohnivý lichvář. (HappySmile)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama