Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 8/10 Animace 4/10/// +řekl bych docela zdařilí dabing, hudební stránka je povedená -nuda, nezaujalo mě to, nebavilo mě to, je to temné, není to zábavné, příběh, nějak jsem nepochytil o co tvůrcům šlo/// Čecháček by klidně tvůrcům nadsazoval a hájil je. Což vo to, ono ani low end grafika ještě neznamená špatnou hratelnost. Jenže když se to nedá hrát a je to k uzoufání nezáživné, pak nepomůže nic, než uninstall. Tady jsem si přál aby to už skončilo, usínal jsem u toho a vůbec jsem docela otráven./// Celkem 37%/// ()

packa 

všechny recenze uživatele

Proč tolik hvězdiček, když se to tady odpady jen hemží? Předně, nedělám tu chybu, že bych ke Kozímu příběhu přistupoval jako k nové pixarovce. To by byla hrubá chyba! Uvědomte si totiž, že nelze srovnávat mamutí produkci za 100M$ s filmečkem, který spíchla parta nadšenců někde ve stodole. Vzhledem k omezeným možnostem, daným skromným rozpočtem, je výsledek překvapivě dobrý! Kde to naopak skřípe? Scénář. Celý příběh je.... takový nijaký, film jsem si v práci pustil (v podstatě jako kulisu) několikrát po sobě a nevzpomínám si na nějakou silnější scénu, i dobrých vtípků bylo tak nějak poskrovnu. Pokud by scénář dostal do rukou pan Trnka, po patřičných úpravách by mohlo vzniknout nezapomenutelné dílo, takhle tu máme jen velmi průměrný animák. Tvůrce ale omlouvá, že se jedná o jeho celovečerní debut, buďme proto shovívaví, přistupujme k výslednému dílu jako k absolventskému filmu a omluvme celou řadu drobných či větších nedostatků a nesrovnávejme ho hned s panem Troškou. To si za svou upřímnou snahu nezaslouží. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tak problém s příběhem koz, rád v tom vidím jasnou metaforu. Mou mysl zaměstnávají spíše úvahy nad zdejšími názory, podle nichž si film nezaslouží více než maximálně jednu hvězdičku proto, že neví, komu je vlastně určen. Asi pro ty, kteří se na něj podívají, ne? Já vám tedy nevím... Parta nadšenců se snažila udělat něco pro českou kinematografii, aby si ve světě všimli, že u nás točíme i něco jiného než melancholické válečné serenády nebo zhulené komedie, a ono se to hned hází do koše mezi odpad. Nikomu neberu jeho vkus, ale před Kozím příběhem v televizi běžela Lovecká sezóna, a to by mě vážně zajímalo, čím je dvakrát lepší než toto...? ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Z námětů starých pověstí českých se dá čerpat do nekonečna. Ale tady se to zrovna dvakrát nepovedlo. Trochu chvály na začátek: perfektní byla stavba Karlova mostu a Staroměstského orloje. Vůbec středověká Praha byla udělaná hezky. Ale příběh sám (jestli se dá mluvit o příběhu, protože pohromadě to moc nedrželo) by potřeboval buď víc ponurosti nebo víc nadsázky. Není mi jasná ani cílová skupina - děti to moc bavit nemohlo. No a ta koza tam byla vyloženě navíc. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ono to popravde neni az tak hrozne...Treba pan Mefistofeles mi byl velice sympaticky :) Ale film byl celkove hrozne rozpolceny. Nevedel, jestli je pohadkou s radoby-vtipnou kozou, nebo animovanym snimkem, ktery je holt plny koz, ozralych zvirat a predevsim - lasky (och). Z toho vseho nakonec vysla nejlip animace, ktera mi na ceske pomery prijde opravdu slusna. A ta chlupata cerna vec, co neustale pobihala po ulickach Prahy, byla taky nice. Uz vim, co chci k Vanocum. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Rozpočet snímku se vyšplhal na 35 milionů korun. (Roby)
  • Pro Kozí příběh bylo nahráno přes 21 000 samostatných zvukových efektů a ruchů. (blitzer)
  • Tvůrci museli některé fantastické postavy vypustit, protože v pověstech je jich moc. Na plátno se tedy nedostali např. vodník nebo ohnivý lichvář. (HappySmile)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama