Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (657)

imf 

všechny recenze uživatele

Pětiletá dřina proměněná v osmdesátiminutové utrpení. Tománkův film neselhává na nedostatku peněz a pracovní síly (ne, chlapci, druhého Shreka jste opravdu nenatočili... dokonce ani třetího :), ale na absenci humoru a smysluplného děje. Když odhlédneme od toho, že animace je prachmizerná (zlaté české loutky), zdaleka nejhorší je rádoby burtonovská obskurnost, která je prvoplánově rozbíjena vtípky, kterým se nikdo nesměje. Pro děti nesrozumitelné, pro dospělé bolestivé a táááákhle nudné. Z novinářské projekce děti utíkaly nouzovým východem. Docela jsem jim záviděl. Po takovém guláši blbých fórů, absentující dramaturgie a neustálých útoků na oční nervy, se totiž neudělá blbě jen málokomu. Poslat něco takového do kin není odvaha, jak se tvůrci snaží naznačit, ale nedostatek soudnosti. p.s. Tento příspěvek nesponzoroval Czech Computer. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ono to popravde neni az tak hrozne...Treba pan Mefistofeles mi byl velice sympaticky :) Ale film byl celkove hrozne rozpolceny. Nevedel, jestli je pohadkou s radoby-vtipnou kozou, nebo animovanym snimkem, ktery je holt plny koz, ozralych zvirat a predevsim - lasky (och). Z toho vseho nakonec vysla nejlip animace, ktera mi na ceske pomery prijde opravdu slusna. A ta chlupata cerna vec, co neustale pobihala po ulickach Prahy, byla taky nice. Uz vim, co chci k Vanocum. ()

Reklama

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Jan Tománek je prostě úchyl s velmi sporným smyslem pro filmařinu. Vydávat tuhle slátaninu za film je velká drzost a ještě větší drzost je pustit ji do éteru. Veselá pohádka pro děti, ve které ženské s obrovskými prsy vesele skotačí kolem starých nechutných páprdů a podivně vymodelovaných postaviček a celé to zastřešuje sexuální humor pro dospělé. Vrchol nevkusu. Nejhorší na tom všem je, že měl úspěch. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jedno pozitivum - pouhých 13 let po prvním Toy Story se i český národ dopracoval ke svému prvnímu celovečernímu 3D animáku! Tím pozitiva končí. Místo vyjmenovávání negativ řeknu jen - CO TO SAKRA BYLO??? Pro děti moc obskurní (či jak jinak to nazvat), pro dospělé těžce poživatelné (snad i muchomůrka hlízovitá projde trávicím traktem snáze, než toto). Bylo to prostě divné - počínaje tou zvláštní animací a konče jednotlivými charaktery. Tvůrci zabili 5 let života zbytečně.... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tak problém s příběhem koz, rád v tom vidím jasnou metaforu. Mou mysl zaměstnávají spíše úvahy nad zdejšími názory, podle nichž si film nezaslouží více než maximálně jednu hvězdičku proto, že neví, komu je vlastně určen. Asi pro ty, kteří se na něj podívají, ne? Já vám tedy nevím... Parta nadšenců se snažila udělat něco pro českou kinematografii, aby si ve světě všimli, že u nás točíme i něco jiného než melancholické válečné serenády nebo zhulené komedie, a ono se to hned hází do koše mezi odpad. Nikomu neberu jeho vkus, ale před Kozím příběhem v televizi běžela Lovecká sezóna, a to by mě vážně zajímalo, čím je dvakrát lepší než toto...? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Film získal roku 2010 hlavní cenu na mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež Nueva Mirada v Buenos Aires v kategorii nejlepší celovečerní animovaný film pro mládež. (JoranProvenzano)
  • Jeden z prestižních amerických časopisů Animation magazine měl ve svém březnovém čísle Kozí příběh na obálce. (ČSFD)
  • Rozpočet snímku se vyšplhal na 35 milionů korun. (Roby)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama