Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V HD rozlíšení na veľkej televízii špeciálne vynikla obludnosť výtvarnej stránky Kozieho príbehu. Evidentná inšpirácia nemeckým expresionizmom by nebola od veci, lenže kombináciou so Shreckom vznikol paskvil, ktorý ťažko nazvať rodinným filmom. Deti sa asi ťažko zabavia nad kozou, ktorá vyhľadá prostitútku a nad "kozami" a pozadím hlavnej ženskej hrdinky. Dospelí do kina s deťmi asi nepôjdu pod vplyvom návykových látok, takže rýchlo pochopia nezmyselnosť scenára. Pritom námet je super. Ak by sa Robert Wiene presunul strojom času na začiatok 90tych rokov, poriadne sa ožral, vlúpal sa v noci do štúdií Pixaru a len tak si na dva týždne zablbol na vtedajších počítačoch, výsledok by pripomínal Kozí príbeh. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Animace není hezká, ale rozhodně stojí za pozornost. Nemá smysl se vyjadřovat k nesmyslům, počínaje siluetou Pražského hradu, přes výzdobu orloje. Pro děti to není. Nejen, že bych svému ani jinému dítěti nedovolila koukat se na film, kde se koza snaží navázat sexuální poměr se svým majitelem (kdyby se snažil on, je zoofil, co je ta koza, homofil?), ale myslím, že film s tak chaotickým dějem a nezřetelnými postavami, by děti (do doby prepuberty, kdy by se nablble chichotaly nad zamilovanou kozou, velkým výstřihem Mácy a zamilovaností Kuby) neměly šanci bavit. Jak mám ráda kozy a ta užvaněná zamilovaná koza Koza se mi vlastně dost líbila (ona a mistr Hanuš byly taky jediné dvě rozumné postavy z celého filmu), tak mohutná ňadra Mácy, která se adekvátně opravdu nedají označit jinak než monstrózně velký kozy, mi připadaly jako strašlivá noční můra a postrach každého skeletu, který by takovou obludnost měl nosit. Matěj a Faust se dějem míhají poměrně chaoticky a je velká škoda, že se je nepodařilo, společně s dalšími pověstmi, do děje zakomponovat líp. Navzdory tomu, že to je nehorázná ptákovina, jsem se vlastně docela bavila a jsem zvědavá na příběh se sýrem, co kolem toho vyoslí. Vždyť jsem říkala, že mám ráda kozy. ()

Reklama

Bowser odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, kdy Češi začnou dělat průměrné české pohádky. Nechápu, co má tohle znamenat. Chtěli snad ukázat, že umí udělat tááákovéhle dlouhé brady, tááákovéhlé zkroucené věže a třeba tááákovehlé velké kozy. Vážně lituji, že jsem na tohle MUSEL jít do kina. Na " Kozí příběh se sýrem" už mě nikdo nedostane. ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Pracovalo se na tom 5-6 let, trailery byly docela zdařilé. Animace v plenkách, ale aspoň gotické pozadí má potenciálně jakýsi šarm. Ale ten zbytek. Takhle zabít decentně vystavené motivy je hnus. Emoce, humor, cokoli je špatně bez návaznosti, gradace. Jde o slepené scény hrající si na příběh, ale vývoj nejednoznačný či žádný. A blijí se tu hospodské vtipy, které děti nepochopí. Oslíkovská koza à la shrekovské sequels či jelen Eliott zase dospělé nenadchne. A Matějova transformace? Zoufalost. Máca je  taky zoufalá karikatura. Jsou tu dvě dějství, jehož aktéři se na začátku pozdraví a mají jistou provázanost, ale chladné. A občas se objeví scratovská chlupatá koule, ale stejně si ji možná nebudete pamatovat. Vyprávění na úrovni Kameňáků a to bez **dele. Nechci skákat do bandwagonu českého sebemrskačství, ale toto je opravdu nešťastné. U sequelu jsem byl ve vedlejší místnosti, ale aspoň je snad pro ty děti. Tohle… facepalm. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek vysokým nekvalitám nedokážem tento film aspoň trošku neoceniť. Videl som ho viackrát a myslím, že má pár dobrých momentov a pár dobre stvárnených historických okamihov. Jediné čo nechápem je, prečo je ten film s kozou, prečo sa nesnažili ísť viac realistickejšie v oblasti príbehu a prečo tu máme človeka, čo upísal dušu Satanovi za bohatstvo. Neposúva to príbeh nikam a je to skôr hlúpe než vtipné alebo zaujímavé. Oceňujem snahu našich susedov o ich prvý počítačovo animovaný film, nie je to absolútna katastrofa, ale rozhodne to nie je žiadny super film. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Kat Jan Mydlář se narodil roku 1572, čili více než 200 let po době, kdy se odehrává příběh filmu. (rockboy)
  • Hudbu k filmu nahrál osmdesátičlenný živý orchestr. (hippyman)
  • Na Kozím příběhu pracovali tvůrci v největším animačním 3D studiu v České republice pět let. (Roby)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama