Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

S komediemi, kde figuruje Leslie Nielsen coby hlavní bavič, mívám obecně problémy a hodnotím je o poznání střízlivěji, než " hlavní proud ". Je to tím, že dávám přednost jemnějšímu, kultivovanějšímu humoru, jaký u nás razil například Horníček. Ono s legrací je vůbec problém. Vyvolat dojetí nebo vybudit adrenalin lze u různých lidí nebo kultur stejnými postupy, ale u smíchu to takhle nefunguje ...U téhle záležitosti jsem vydržel asi 40 minut, opravdu jsem se snažil, jenže nic, co by mi přišlo vtipné, jsem nenalezl. Zato s každou minutou rostl nad tou záplavou nepovedených gagů takový pocit studu za tvůrce, který může prožívat dejme tomu muž, který po patnácté za sebou zklame ženu v posteli...Celkový dojem 10 %. Český název se snaží vyvolat asociaci s Vorlíčkovým agentem W4C, jenže ten ční nad touhle slátaninou jako Sněžka nad psí hromádkou... ()

himor 

všechny recenze uživatele

Naozaj netuším prečo tu ľudia dávajú 2 hviezdičky. Toto je asi najpeckovejšia komédia od Nielsena aká kedy bola. Videl som to ešte ako šteňa a tiež keď to pozriem aj teraz, zdá sa mi to rovnako vtipné a na niektoré pasáže sa vyslovene teším. Áno môže sa to zdať tupé, primitívne, humor na úrovni opice, ale to je všetko v poriadku, tak to má byť. Takže kľudne si sadnite do kresla, zoberte popcorn a užite si jazdu... :D ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Příští stanice Sunset Boulevard !! Aspoň si to myslím.." ;) To bych musel bejt asi úplně stejně slepej jako řidič toho autobusu, co nápadně připomínal Raye Charlese, abych si nevšiml téhle veskrze výborné špiónské parodie vlastně filmově úplně neznámého Ricka Friedberga, byť tedy mezi nejlepší pasáže patří citace ze slavných bijáků z úplně jiných žánrových vod.. Škoda, že toho tenhle usměvavý chlapík nenatočil víc a zůstal věrný té svojí reklamě.. Naprosto souhlasím s Gilmourem.. Stýská se nám, Leslie !! ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi přitroublého šedovlasého staříka Nielsena, bude se vám asi líbit i WC 40. Základem této parodie je legendární Bond (i úvodní titulky jsou v bondovském stylu), ale najdete tu narážky i na další hity jako Nebezpečná rychlost, Pravdivé lži, Sestra v akci, Sám doma a další jistě objevíte sami. Humor tu rozhodně nechybí, gagů je tu také dost, ovšem k nesmrtelné Bláznivé střele a k jejím dvěma pokračováním to má daleko. Agent WC 40 si u mě vysloužil 60%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bondovky sice parodovat nepotřebují, páč některé z nich to zdatně zvládají samy, ale jako bondovský fanda si tuhle docela povedenou parodii přece nemůžu nechat ujít. Notabene, když hlavního kladného hrdinu hraje můj oblíbenec, profesionální blb Leslie Nielsen. Jen je trošku škoda, že nejlepší fórky jsou nahuštěny do úvodní scény a úvodních titulek a čím se film blíží ke konci, tím je jich méně a méně. Ale i tak, zdařilá parodie se skvělým konverzačním humorem, ztřeštěnými frky a skvělými nápady (šéf a jeho kancelářské maskování, zubař a cukrář v autobuse)... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se od 6. září do 30. listopadu 1995 v Kalifornii. (Varan)
  • Když jde v závěrečné scéně Dicku Steelovi (Leslie Nielsen) na pomoc Hulk Hogan, strhne ze sebe tílko a hodí jej za sebe na podlahu. V dalším záběru z kamery umístěné na zemi jej však překračuje. (fifas2)

Reklama

Reklama