Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ve měste má na Vánoce na starosti vždycky Steve Finch (Matthew Broderick). Vánoční strom musí být správně ozdobený, koledy musí být zpívány v ten správný den a i doma striktně vyžaduje dodržování vánočních tradic. Jenže letos to bude jiné - do města se přistěhuje nová rodina, a nový soused, Buddy Hall (Danny DeVito) je rozhodnutý, že letos to bude právě jeho dům, který bude nejsvítivější v celém městě... Rok co rok mne žena přesvědčuje, ať už konečně ozdobím dům světelným řetězem, který jsme si před lety koupili. Zatím se mi tomu daří úspěšně čelit - i když letos už jsem musel použít ten největší kalibr, a to tento filmeček. Ale zatím se nezdá, že by to pomohlo :) Jinak špičkování mezi Danny DeVitem a Matthewem Broderickem je vcelku zábavné - sice se nebudete popadat za břicho, ale úsměv vám film na tváři vykouzlí. Před velmi naivním (= vánočním) koncem je sice nutno vypnout zbytek mozkových buněk, které po vánocích zůstaly, ale i tak mám z této komedie docela dobrý dojem.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George S. Clinton: 1. Run Rudolph Run - Marc Doc Dauer ,2. Santa Baby - Transcenders/Terry Dexter ,3. Up on the House Top - George S. Clinton ,4. Joy to the World - The Rhinestone Reindeer/Anna Montgomery ,5. Brighter Lights - Transcenders/J7 D'Star ,6. Deck the Halls - Gary Hoey ,7. Rockin' Around the Christmas Tree - Brenda Lee ,8. Grandma Got Run Over By a Reindeer - H.H. Waters/Goodtime Country Band ,9. O Holy Knight - Kristin Chenoweth ,10. Silent Night - The Deck the Halls Holiday Orchestra ,11. Frosty the Snowman - Alvin and the Chipmunks ,12. Jingle Bells - The Lennon Sisters ,13. Joy to the World - The Mormon Tabernacle Choir , ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Koľko podobných filmov o dvoch nevraživých susedoch, snažiacich sa prešťať jeden druhého, tu už vlastne bolo? Nespočetne. Väčšina pofidérnej kvality a ani tento kus nie je výnimkou. Danny DeVito je roztomilý, naopak Matthew Broderick je neznesiteľný (poväčšinou sa tvári ako debil a vôbec mu to nežerem :). S ubiehajúcou stopážou film značne pritvrdzuje a človek len neveriaco krúti hlavou, čo za "brutalita" bude nasledovať. Záverečná zhruba 15-minútovka je len pre otrlých a slabšie povahy by to vôbec nemuseli rozdýchať. O.K. je to vianočný a rodinný film, ale to ešte neznamená, že musí byť aj nechutne patetický a balancujúci na hranici dobrého vkusu (čo si budeme nahovárať, on vôbec nebalancuje, ale veselo si hovie za touto hranicou :) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nuda, kterou zachraňuje krásné prostředí zasněženého městečka a Danny DeVito (jeho filmová dvojčata také nejsou k zahození, mají ale po hříchu málo prostoru). Kýčovitost vánočních ozdob na domech je šílená a v rámci pointy dotažená až ad absurdum, ale mluvím li o pointě, je samozřejmě naprosto odhadnutelná a v "nejlepší" tradici amerických rodinných filmů. Snímku by dost prospělo větší rozehrání vedlejších postav (třeba děcka obou rodin) a ne jen policisty, co rád růžová tanga. 40% ()

Konvička 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud alergická na americké vánoční filmy, ve kterých se to jen hemží falešným sentimentem, falešným sněhem, falešnými úsměvy, falešnou vánoční pohodou a morálními ponaučeními tak omletými, že jejich pointa je vyplyne do prvních deseti minut. Jednu hvězdu za pár vtípků, děkujeme a na neshledanou! Existují totiž i mnohem vtipnější a milejší vánoční komedie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodný názov filmu bol All Lit Up. (misterz)
  • Kvôli scéne, v ktorej Steve (Matthew Broderick) a Buddy (Danny DeVito) majú rýchlokorčuliarsky závod, musel Broderick trénovať s profesionálnym rýchlokorčuliarom už niekoľko mesiacov vopred. (misterz)

Reklama

Reklama