Reklama

Reklama

Zamoření

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset let ležely všechny děti světa v bezvědomí, zasaženy záhadnou nákazou. Nyní se konečně probudily, aby naplnily společné poslání: úplné vyhlazení generace dospělých. Děti podobné zombie nemilosrdně vraždí všechny lidi, kterým je přes dvacet, a nešetří nikoho, včetně rodičů. A těch několik dospělých, kterým se zatím daří přežívat, si na útěku stále kladou otázku: kdo – nebo co – je za tímto ZAMOŘENÍM? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Plusy: zajímavá zápletka a příběh; dobrá hudba, Ivana Milicevic. Mínusy: naprosté nevyužití zápletky a příběhu, sterilní televizní zpracování bez drsnějších scén. Z trojice podobných snímků o vraždících dětech (spolu s tímto ještě Toxické děti a Carpiho – Městečko prokletých) jsou v Zamoření ty děti co se týče provedení, charakteru a chování jasně nejslabší. Je nepochopitelné, že potenciál příběhu byl tak slabě využit, i přesto, že má ve filmu prsty Clive Barker. ()

piglit odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno se ve mně bouří proti ústřední myšlence filmu - někdo tě zabíjí? Nastav druhou tvář a on toho nechá... Nenechá, respektive dobrá - nechá toho..., ale až když vás zabije. Milujte svého Mosulmana, myslí to s vámi dobře - chce jen vaši zemi a na ní svoje náboženství, a bez vás, pak bude spokojený... ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Demented má pravdu. Ten film zúfalo nevie, čím chce vlastne byť. Ako klasická zombáreň je to slabé, mátoživí teenageri vyzerajú ako účastníci gotickej Bat Cave Party, po prvom dotyku s tvrdším alkoholom. Akčné scény pôsobia tiež tak akosi "opilecky". Filozofická nadstavba /metafora generačného konfliktu/ vyznieva v celkovom , "béčkarskom" kontexte akosi nenáležite, okázalo explicitne, skrátka ako pomôcka pre menej chápavých. Pochváľme však tvorcov aspoň za kvalitný hudobný a ruchový sprievod, chvíľami príjemne "seventísovú" atmosféru a vôbec za snahu, skúsiť to trochu inak. Nabudúce to možno dopadne lepšie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se týká děje, tak ten mě celkem mile překvapil. Teda hlavně prostředek filmu. Zombie byly celkem pěkně zpracované a stupňující vychytralost a postupné ovládání zbraní bylo příjemným zpestřením. Jenže je tu i několik (ale). Za celý film jsme se moc nedozvěděli o původu epidemie a tvůrci se to chtěli pokusit vysvětlit pár zmínkami o mimozemšťanech, ale to jsem jim moc nežral. I to zpestření o inteligenci a rychlém učení zombie je trochu divné, protože jak známe z jiných filmů (teda až na pár vyjímek) jde o tupé tvory, kteří zabíjí všechny, kdo se jim dostanou pod ruku. Konec filmu jsem jaksi nepochopil a asi nebudu jediný. Při závěrečných titulkách jsem jen nevěřícně hleděl na to, jak to skončilo a ptal se sám sebe, jestli jsem něco nepřehlédl. Takže mi zůstává v hlavě pár otazníků.Co se týká hereckých výkonů zůstávám taky při zemi. Sice se zde objevilo pár známých herců, ale jejich herecké umění zde moc nerozvinuli. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Variácia na Midwichské kukučky, tentokrát made in zombie. Ako nápad je to zaujímavý, ale výsledok je bez chuti. Neviem čo bolo zámerom tvorcov, ale tento zlepenec, zabŕdajúci do rôznych žánrov (pričom si z nich samozrejme to najlepšie neberie), asi nedopadol ani podľa ich predstáv. Síce je pekné, že film má spád a ubehne pomerne rýchlo (veď má len necelých 80 min), ale už ťažšie možno obhájiť absenciu deja, ťažkopádny scénar či smiešné herecké výkony. Ani deti nevyzerajú ako zombíci a o nejakých šťavnatých krvavých scénach si môžme tiež nechať len zdať :) Tých pár vrážď je natočených buď veľmi decentne, alebo sa odohrávajú mimo záber (ako veľmi nefér mi prišla hlavne druhá polovica filmu, kedy sa deti vyzbrojili strelnými zbraňami). Slabý priemer. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Některé dějové aspekty a myšlenky jsou převzaty z románu "The Grapes of Wrath" Johna Steinbecka. (Terva)

Reklama

Reklama