Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 140)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Filmu nemůžu upřít dokonale zahrané postavy dvou přátel, mágů, které rozdělila tragická událost. Jejich následné soupeření kdo z nich příjde na lepší trik, kdo přitáhne do divadla více lidí vyústila jen v další zášť a závist. Zajímavě natočené drama, ale nemůžu si pomoct ... příběh mě nijak zvlášť silně nezasáhl. Uvidím ... zkusím se na něj časem podívat podruhé a třeba své hodnocení změním. :-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, charismatický Hugh Jackman, trhlý identitu obětující dvojjediný Christian Bale, klidný Michael Caine, pro příběh ne zas tak důležitá Scarlett Johansson a další (Serkis jako obvykle neodolatelný). Ponurá atmosféra, fascinující kamera a střih scén. Přesto váhám dát více než tři hvězdičky, protože mi ten Teslův přístroj do začátku 20. století prostě nesedí. Jenže i tak film na 100% plní účel přitažlivosti pro diváka (nehledě na Piper Perabo, kterou jsem dosud vůbec neznal, mňam). Update: tak vida, původně dám málem tři, ale snad ještě nikdy mi neběžel nějaký film v hlavě tak dlouho. Neustále si promítám jednotlivé scény a prožívám příběh znovu. Přimělo mě to přečíst si předlohu (doporučuju, je to sice dost jiné, ale rovněž vynikající). Tímto zvyšuji hodnocení na maximum. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Mistr nad mistry, Christopher Nolan, učí jak vyprávět. Svůj magický příběh vypráví adekvátně magickým způsobem, umí zaujmout, imponovat, vtáhnout, zmást, působit chytře i přechytračit. Celý film lze pojmout jako jedno veliké dvouhodinové kouzlo, u kterého divák postupně zatajuje dech, mizí mu okolní svět a po závěrečném "the prestige", omámen, téměř pochybuje o reálném světě. Dokonalost Dokonalého triku ještě podtrhuje výborná herecká posádka v čele s Balem, směle stoupajícím na vrchol, Cainem, který už na něm dávno je a vyspělě ne-x-menovským Jackmanem. PS: A jako vždy u Nolana, hutná atmosféra a obrovské množství detailů zaručí parádní divácký požitek i na opakované zhlédnutí. 10/10 ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik je opravdu hodně povedený a originální film z kouzelnického prostředí. Je skvěle obsazen a jednotlivé postavy odvádějí ve filmu vynikající herecké výkony. Přesto si nemůžu pomoct, ale mě ve filmu něco k dokonalosti chybělo. Chybělo mi v tom trochu více lidskosti a myslím, že i scénář mohl být zvládnut lépe, jelikož mě opravdu na chvilku místy přepadla nuda. Přesto ale musím tento film všem doporučit, protože lepší film o kouzelnících budete asi těžko hledat. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po Insomnii moje druhé setkání s Christopherem Nolanem. Tak předně, je to výborný film, o tom nemůže být pochyb. Perfektní režie, herecké obsazení a výkony, kamera, kostýmy, zápletka, pro mě docela překvapivý konec (ale dost se dalo vytušit při pozorném sledování, což se mě osobně moc nedařilo, protože děj byl na můj vkus trochu složitější na pochopení a hlavně zorientování v něm) a pár nabízených otázek (ohledně detailů), které mi film ochotně zodpoví, avšak jen když se na něj podívám znovu...Všechny předpoklady pro film, který si zaslouží plný počet * v hodnocení (mohl by říct někdo). Jenže já hodnotím pouze 4*. OPRAVDU mi zde vadila ta sci-fi složka, na kterou jsem si s nechutí celý film zvykal (a bohužel nezvykl), prostě jsem asi moc racionální (chcete-li, tak přízemní) člověk a toužil jsem po opravdovosti, realičnosti a ta tu prostě nebyla. Ale nemyslím si, že bych svým hodnocením ani komentářem nějak filmu ublížil, komu to nadpřirozeno nebude vadit, bude se královsky bavit a nakonec třeba ohodnotí plným počtem. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • David Julyan prehlásil, že pre snímku využil elektroniku, aby dosiahol efektu, ktorý by mu neumožnil orchester. V scénach z Colorado Springs je počuť ako podmaz "Shepardovu stupnicu". Jedná a o zvukový ekvivalent k optickej ilúzii, lebo sa javí, že neustále stúpa. (Biopler)
  • David Julyan vedie diváka ku kúzlu "Skutočný Prenesený muž" tak, že vrství jednotlivé akordy sláčikov a pridáva tlmené dunenie, ktoré má odkázať na Teslovo laboratórium. (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama