Reklama

Reklama

Film začínající na vojenské základně v Korei, kde člen personálu po rozkazu nadřízeného vylije desítky litrů jedovatého tekutiny do odpadu, která se posléze dostane do řeky Han. Po pár letech vzniká následkem mutace monstrum, které napadne dav lidí u vody. Rozjíždí se vojenská operace. Ovšem i jedna rodina se chopí zbraně při záchraně svého člena, kterého podivné vodní monstrum odneslo. Teď jde o to, jestli ho stihnou zachránit včas. Režisér ve filmu kombinuje rodinné drama s akčním sci-fi hororem. (Chrustyn)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (215)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ono by to bylo fakt dobré(tenhle korean humor-tvářící se jako smrtelná vážnost-mám rád), jen tomu celému příliš často padá řemen kvůli zdlouhavým a zbytečným dialogům, monologům, zpomaleným obrazům, nááátááhovaným scénám..atd.... Potenciál(a parádní momenty) to má, ale nakonec pro mě bylo docela těžké to dokoukat. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím rozporuplným reakcím pro tenhle film. Gwoemul (The Host) si tropí z diváka blázny. Na první pohled vypadá jako schématický monster movie, ale divákovi, který má v dané kategorii nakoukáno, přináší mnoho milých překvapení. Tak především bych se vyhnul zaškatulkování mezi horory a hrdě bych přiznal sci-fi / drama / komedie. Dále se Gwoemul vysmívá všem klasickým klišé, tropí se srandu z amíků (respektive z jejich tupých monster filmů) a vůbec se jedná o velice pěkně natočený a nápaditý film. V podstatě bych měl říci, že v daném žánru se jedná téměř o geniální počin. ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Filmarsky rozhodne vyborne zvladnute. Par hluchych momentu, ale uzasne prolinani satyry s akcni strankou. Parodicky prvek je opravdu k nezaplaceni, zvlaste pro to jak se film vyporadava s popularnimy zanry soucasne korejske kinematografie. Du-na Bae a Kang-ho Song (oba take v Sympathy for Mr. Vengeance) jsou skveli i jako komici. Je to blbost, ale fakt jsem se bavil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Byl by to super monster movie, kdyby to mělo aspoň trochu kvalitní scénář, jenže po úvodní parádní scéně s monstrem, která mě, podle mých skromných očekávání, měla připravit na úžasnou jízdu, se začne naplno projevovat hodně slaboučkej scénář plnej až téměř směšných dialogů nebo myšlenek, do toho vývoj příběhu taky neni zrovna chytře řešenej, kdy se namísto kvalitních a napínavých scén s monstrem řeší nějaký kraviny ohledně viru, potažmo se hodinu hledá, kde by monstrum mohlo být a v podstatě se nic zajímavýho neděje a to je asi ten největší problém tohohle filmu, kdy se vlastně namísto efektní akce pořád řeší něco zbytečnýho a nudí to ()

petero 

všechny recenze uživatele

Príšera z rieky zaútočí a unesie dieťa otcovi ktorý zrovna moc IQ nanazbieral a ten sa aj so svojou rodinou rozhodne na jej záchranu keď sa po jej telefonáte dozvie že si ju príšera odložila do nejakej stoky aj s ďalšou kopou mŕtvych obetí. Problém je v tom že rodina je v karanténe a riaka je uzavretá a príšera začína byť hladná a tak postupne začína konzumovať svoje zásoby. Zaujímavá kombinácia absurdnosti v spojení s drámou nešťastne postihnutej rodiny ktorá je síce kompletne prisprostená ale prečo by sa takéto niečo nemohlo prihodiť aj menej inteligentným ľuďom. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v červenci 2005. Bylo dokončeno v lednu 2006. Většina scén byla natočena kolem řeky Han v Soulu, v Jižní Koreji. Natáčení trvalo déle než si tvůrci přáli, a to kvůli silným dešťům. (lioncel)
  • V roce 2011 byl film uveden do korejských kin znovu, tentokrát převedený do 3D. (Raztubyl)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

21.11.2008

Když se před několika týdny objevila zpráva, že Steven Spielberg a Will Smith uvažují o hollywoodském remaku korejského Oldboye, všichni doufali, že je to jen špatný vtip. Oba to ale myslí smrtelně… (více)

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

30.06.2008

Zkrátka spousta pokračování. S takovým zprávami se musíte smířit, hlavně v pondělí. To se vždy po víkendu u každého obstojně úspěšného filmu vynoří zpráva o zahájení prací na pokračování. Timur… (více)

Reklama

Reklama