Reklama

Reklama

VOD (1)

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (998)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ty pralidi mě silně připomínali dnešní levicovou alternativní mládež, měli stejné vlasy, byli stejně špinavý, mluvili anglicky a chovali se jako hovada. Taky se mi líbilo, jak ráno vyšli z USA a večer došli do Egypta, připomnělo mi to moje každodenní večerní procházky do Sydney. Každému tyhle kratší procházky před spaním vřele doporučuji . ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Neni on ten Emmerich nějakej novodobej Ed Wood? Takhle nějak bych si představoval filmy od Eda Wooda, kdyby neměl rozpočet 100 dolarů, ale 100 mega dolarů. Ve chvíli, kdy dredaři uskutečnili lov na mamuty, mi bylo jasný, že tohle prostě střízlivej nezvládnu, takže jsem si zaskočil koupit ke svý oblíbený asiatce do večerky malou placatku vodky, přestože od srpna jsem se zařek, že už vodku chlastat nebudu (komentář píšu v prosinci). Pak tam naběhli ty záporný maníci a když si první sundal kulicha a já viděl, že má holou hlavu, tak jsem si hned řikal, že nějaká banda skinheadů přišla rozbít dredařům hubu. Pak to byla teda docela nuda, ale když se děj přesunul někam do džungle a objevil se na scéně přerostlej pštros, co umí šplhat po stromech a žere lidi, tak jsem začal mlátit hlavou do zdi, že jsem si nekoupil aspoň půl litrovou flašku. Co bylo dál, to snad ani nemá cenu tady popisovat. Jenom při závěrečný romantický scéně se západem Slunce někde u jezera, jsem už jenom čekal, že se z vody vynoří Godzila nebo americká ponorka. Potom bych dal klidně 5 hvězdiček. Takhle je to těsně odpad. Ale aspoň mi tento film doplnil mezery ve vzdělání. Teď už vim, že Egypťani při stavbě pyramid používali mamuty. Doufám, že jim tam nebylo moc horko. Původně jsem myslel, že scénář napsalo nějaký dítě z mateřský školky, ale při závěrečnejch titulkách jsem zjistil, že to napsal samotnej Emmerich. Tak tim se všechno vysvětluje. Už se těšim na další Emmerichův film 2012. Čekám, že před zničenim Země nás zachrání stádo ptakopysků vedený houmlesákem z hlavního nádraží nebo tak něco. A jako soundtrack bych doporučil třeba něco od skupiny Dschinghis Khan, ať je fakt prdel. Jinak trochu mi to připomínalo film One Million Years B.C. s Raquel Welch v hlavní roli a navíc jsem zjistil, že Emmerich bude točit remake filmu, ve kterym opět hrála Raquel Welch a to Fantastickou cestu. Možná je to nějaká pocta pro Raquel, kdy si Emmerich, coby mladej cucák, honil ptáka u jejího plakátu. Potom teda klobouk dolu. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Verná kópia Gibsonovho Apocalypta s tým rozdielom, že Gibson bol drsnejší, reálnejší a otvorenejší. 10 000 pred Kristom je vizuálne krásne odvedená práca, ale obsahovo je to tak neskutočne zúfalé, že sa mi celý film po úvodnom znamenitom love na mamutov už iba vliekol. Pripadalo mi to, akoby sa Emmerich všemožne snažil o veľkolepé prerozprávanie vekov minulých a pritom nedokázal nechať splynúť hĺbku myšlienok (ak nejaké boli) s technickou stránkou. Dokonca i ten vizuál, ktorý ma zo začiatku uchvátil, na mňa v nasledujúcich sekvenciách pôsobil strelene a bláznivo a pripomenul mi zbesilú naháňačku bylinožravcov s ľuďmi pod nohami v Jacksonovom King Kongovi. Ibaže Jackson si takéto výstrelky môže dovoliť. Výkony hlavných hercov sa mi zdali úbohé, scenár naivný, za zmienku stála ešte celkom pekná hudba, ale v konečnom dôsledku to bolo len nezmyselné natiahnutie "technickej brilantnosti bez ujasneného scenára". Na to, aby mohlo byť 10 000 pred Kristom unikátnym celovečerným filmom, mu chýba dávka Gibsonovho zmyslu pre patričnú drsnosť a Spielbergova schopnosť nadchnúť originálnosťou. Z Jacksonových efektných kúskov občas hraničiacich so zdravým rozumom, si myslím, už niečo zobral. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Paradoxní je, že největší devizou filmu je modelka, která se svým vzezřením do filmu vůbec nehodí, ale oku lahodí stokrát víc než všechny digitální blbiny, na kterých Emmerich staví svou onanistickou šou o prvním hrdinovi, pěti proroctvích, zmutovaných šplhajících krůtách, vděčných šavlozubých tygrech, klusajících mamutech (snažil jsem se ty jména zapamatovat, ale nešlo to) a zafačovaném imperátorovi, jehož pokrevní goauldský bratr nepochybně otravoval před pár lety ve Star Gate. Místy silně gay, místy úsměvné, ale ve výsledku spíš neškodné než nějak výjimečně urážlivé. Chybí mi hlášky (kdyby alespoň ti křováci občas zahlásili), postrádám základní logiku (dostat se do vězení a ven je tak jednoduché, až jsem myslel, že je to nějaká sofistikovaná parodie, toužím zabít Omara Sharifa za jeho nesnesitelně znuděný voiceover a se slzou na rohovce vzpomínám na Den nezávislosti. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na jeden krát bez újmy stráviteľná rozprávka/nerozprávka. Hľadať v tomto guláši nejaké historické pojítka možu len srandisti, ktorým ale trochu napomáha sám Emmerich. Keby mal tento nemčúr čoby len ždibku nadhľadu a za hrsť zmyslu pre humor, tak toči béčka s puncom kultovosti. Zatiaľ točí béčka za a-čkové money. 50% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • S ohledem na časové zařazení snímku se objevuje několik nesrovnalostí. V uvedené době se ještě nepoužívala námořní doprava, šavlozubí tygři již nežili, vozíky na balvany, vyspělé zbraně nebo pyramidy v době kamenné ještě nikdo neznal a na dobu kamennou se objevuje až příliš mnoho železných předmětů. (Novalinda)
  • Emmerichův biják měl jít původně do české distribuce začátkem září 2008 (stejně jako školáci a studenti do škol), distributor pak ale svůj plán pozměnil a posunul ho na říjen. Naproti tomu v sousedním Německu byl k mání již od července 2008, a to jak na klasickém DVD, tak i na Blu-rayi. (Rodriguez)
  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "King Dinosurs". (c.tucker)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama