Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (361)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle sterilní sračky, člověka to pak donutí vážit si těch dobrých filmů. Rád bych si myslel, že je rok 2001, když maj autoři tolik odvahy vypustit něco tak umělohmotného, protože od první minuty je vidět, že se to celý mastilo před zeleným plátnem. Tady je jasně cítit nesoudnost nebo hluboká kapsa, protože ten vizuál je fakt tragickej. Do toho dost podobně sterilní příběh, kterej vám bude podezřele povědomej a dost nesympatický obsazení tomu taky úplně nepomáhá. Pohádka o domestikaci vlka tak vyznívá úplně na prázdno a dost se divím, že to šlo u nás do kin, když spousta mnohem lepších věcí má prostě smůlu... Zakázat tyhle bakelitový slátaniny! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, keď chcete vypnúť mozog. Lenže pri podobnej survival historickej dráme nechcete vypínať mozog, ale predovšetkým zapájať všetky emócie. A to sa darí iba sčasti. Digitálny look je jednoznačne na škodu, bohvie prečo sa tvorcovia nesnažili urobiť film špinavejším. No vlastne je to jednoduché, chceli teenagerov ohúriť krásnou hviezdnou oblohou, polárnou žiarou a nerealisticky pôsobiacimi zvieratami. Okrem Alfy, tá je veľmi milá. No a v realite dávnej minulosti by náš chlapec zomrel do niekoľko dní a ak nie, tak by mu, predpokladám, narástla dlhšia mustáž. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem hezký, ač jen průměrný film ( nejzajímavější je vztah člověka s vlkem, to bylo dojemné, navíc líbivě zobrazovaná příroda). Převládá spíše pozitivnější dojem, i když místy trochu tlačí na pilu. Výhrady? = Na mě trochu drsné momenty ( lovení zvířat, zranění, nemoci, slabost) a pomalé tempo zážitek z filmu znepříjemňovaly, musela jsem proto ve filmu přeskakovat. Další ze superhrdinských filmů, kde hlavní postava přežívá nemožné (například scéna na skále, četná zranění, nedobrovolné vykoupání vyhladovělého, polozmrzačeného, nachlazeného a promrzlého člověka, který se propadl pod zamrzlou hladinu jezera). Fyzickou odolnost filmových hrdinů bych fakt chtěla mít. :) Podruhé už se na to nekouknu, ale rozhodně od "Náčelníka" ani nikoho neodrazuji. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Alfa patří k zatracovaným projektům roku, přitom si to úplně nezaslouží. Příběh ala mladý „Revenant“ dokáže v první polovině důstojně konkurovat těm nejlepším survival filmům. Studio se rozhodlo Alfu zpřístupnit i menšímu publiku, takže v druhé půlce zapojí vlčího přítele a pojítko se snaží až příliš tlačit na city. Dějová linka se následně až lehce rozvijí naproti hrdinům a oba koncepty k sobě nějak nepasují. Vizuálně Alfa nadchne, což úplně z trailerů nevyplynulo a po této stránce není prakticky co vytknout. Za mě jako rodinný film obstojný počin……. 6/10 ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Málo propracované ( a i poměrně vtipně rychlé a místy i vtipně vtipné) sbližování s vlkem to vyloženě kazí. Digitál je takový hodně zvláštní a v některých místech až zaostalý a příliš "herní". Emočně je to také nedotažené. Čekal jsem mnohem více. Přesto všechno, díky některým momentům si to možná někdy pustím znovu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Mláďata se rodí po 59 až 63denní březosti, většinou v dubnu nebo v květnu. V jednom vrhu bývá zpravidla čtyři až šest vlčat, ale může být více nebo i méně. Velikost vrhu závisí především na množství kořisti v místě, které smečka obývá. Čím méně kořisti se v oblasti vyskytuje, tím méně mláďat se narodí. [Zdroj selmy.cz] (mavin)
  • Natáčelo se od 22. února do 6. května 2016 v Kanadě (Vancouver, Brooks), Islandu a Kalifornii. (Varan)
  • Napriek zaužívanej predstave o vlkoch ako krvilačných predátoroch ide o veľmi plaché zvieratá. Tvorcovia spočiatku hľadali vhodné jedince po celom svete, ale nakoniec sa rozhodli pre československé vlčiaky. Toto plemeno vzniklo skrížením nemeckého ovčiaka a karpatského vlka, takže sa vlkovi najviac podobá, no dá sa oveľa ľahšie vycvičiť. (krasomama)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama