Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (361)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velké dobrodružství, sice s nádechem rodinného žánru, nicméně vše vynahrazuje silná atmosféra i příběh a nádherné záběry drsné krajiny, plus fascinující noční pohled ze země do vesmíru. Spojení vlk - člověk je pro mne vždy velmi lákavé a zde se v mých očích opravdu povedlo vše. [Kino Citadela - Litvínov]. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fešní lovci s pěstěnými plnovousy a chrupem, který odpovídá pravidelným návštěvám dentální hygieny, na sobě bundičky s kapucí podle střihů z Burdy, kýčovitým sluncem zalitá obloha nad malebnou krajinou, do očí bijící nelogičnosti a digitální zvěř (je docela paradoxem, že produkce byla vyšetřována kvůli zabití pěti bizonů pro potřeby natáčení a přitom to vypadalo, že ani nevystrčili nosy ze studia). První půlhodina byla jednoduše k uzoufání. Sblížení androgynního modelu k předvádění kožených plavek s druhem canis lupus a jejich wannabe archetypální cesta za přežitím částečně pozvedly úroveň a při vzájemných „konverzacích“ pravidelně oprašovaly rčení, že blázna poznáš podle řečí a moudrého podle mlčení. Vizionář bez vize Albert Hughes zaslouží pochvalu maximálně za to, že jde s dobou a pohlavní identitu jedné z hlavních postav odhalil až na samém konci. U druhé to doteď nevím.. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blízce příbuzný 10.000 B.C. byla zábavná relaxační pohádka/haluzní hlína (jak kdo chce), která mě nadchla svým vizuálnem i infantilně dobrodružným dějem. S Alphou jsem ovšem měl od prvních záběrů dva zásadní problémy - 1)nevtáhl mě do děje, protože 2)nevěřil jsem mu. Nevěřil jsem ani za mák jeho hercům, nevěřil jsem jim jejich chování, jejich dialogy, jejich kvazipravěkou klingonštinu, jejich účesy, jejich nevěrohodně vystajlované pravěké ohozy. A jemnocitný křehotinkový hulibrk Omega v hlavní roli byl nejmíň věrohodná postava ze všech a ze všeho, totálně tragický casting. Exteriéry byly sice meditativně krásné, ale z přemíry CGI zároveň i sterilní, neživé, bezduché. Nevěřil jsem jim. Pokud byl záměr film pojmout s jistou surreálnou artovou nadsázkou, třeba s takovou s jakou byla vykreslena stará bájná Hellada v Immortals, minulo se to u mě účinkem. Jestli to měl být filmový kýč pro pubertální týnky (které jistě budou děsně žrát hlavního holkokluka) nebo pro homouše se zálibou v hošanech v kožených oblečcích hrajících si na pravěké lovce, tak to teda jóóó... Vlastně ne. Ale skončím smířlivě - Omega utrpením zmužní a dotáhne to nejmíň na Epsilona, z vlka vyrobí čokla, no a pro děti okolo 10 let bude tenhle biják určitě žůžo. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem hezký, ač jen průměrný film ( nejzajímavější je vztah člověka s vlkem, to bylo dojemné, navíc líbivě zobrazovaná příroda). Převládá spíše pozitivnější dojem, i když místy trochu tlačí na pilu. Výhrady? = Na mě trochu drsné momenty ( lovení zvířat, zranění, nemoci, slabost) a pomalé tempo zážitek z filmu znepříjemňovaly, musela jsem proto ve filmu přeskakovat. Další ze superhrdinských filmů, kde hlavní postava přežívá nemožné (například scéna na skále, četná zranění, nedobrovolné vykoupání vyhladovělého, polozmrzačeného, nachlazeného a promrzlého člověka, který se propadl pod zamrzlou hladinu jezera). Fyzickou odolnost filmových hrdinů bych fakt chtěla mít. :) Podruhé už se na to nekouknu, ale rozhodně od "Náčelníka" ani nikoho neodrazuji. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

BOJ O OHEŇ a trebárs aj taká AYLA Z KMEŇA MEDVEĎOV, sú míľniky v tvorbe pravekej fantasy. Prečo fantasy? Pretože aj napriek obrovskému vedeckému pokroku a objavom, sme stále len na úrovni dohadov. Nikto tam nikdy nebol. Emmerich a jeho megalomanské 10 000 B.C. si preto mohlo vyšľapať vlastnú cestičku. ALFA si ju šľape takisto po svojom. Snaží sa zapojiť do príbehu určitú realističnosť, ale CGI stránka veci ( a to aj vo chvíľach, kde naozaj nieje potrebná ), tá to proste reálnou príliš nerobí. Ako komerčný dobrodružný snímok obstojí, len nie pre každého. J.J. Annaud totiž pred takmer 40timi rokmi natočil niečo, čo malo look tej pravej výpravy do minulosti. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Původní vydání filmu bylo naplánováno na září 2017, pak byl ale přesunut na březen 2018. V prosinci 2017 byl snímek znovu přesunut, tentokrát na září 2018. Trailer byl vydán v červenci 2017, více než celý rok před samotným filmem. (Delock)
  • Film byl také natočen v Provinčním parku dinosaurů poblíž Patricie Alberty. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno