Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (361)

ripo 

všechny recenze uživatele

97 minútová debilina plná megaobrovských nelogickostí, vyhodené peniaze. Slnko svietilo ked si Keda povedal, že sa vykúpe v blankytnom jazierku a majúc na sebe praplavky značky PraSpeedo si dal niekoľko temp. Na každom kroku tejto bohapusto odlesnenej krajiny si robí ohníky. Predpokladám že zo zamrznutého vlastného trusu. Nádherné okruhliaky na vrchole kopca, magaobrovská povodeň, ktorá vznikne za 10 sekúnd a zmizne za ďalších 11 ... a zopár ďalších chujovín dotvára tento dokument BBC. Už som len čakal, kedy sa na obrazovke zjaví sir David Attenborough 1* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti tisíci lety obývaly naši planetu primitivní kmeny. A ty velmi často podnikaly lovecké výpravy. Na jedné z nich dojde k nedobrovolnému odloučení nezkušeného mladíka od své tlupy. Ta ho na skalním převisu, kam byl stržen bizonem, nechá napospas jeho osudu. Albert Hughes natočil film pro celou rodinu. Děti, které ještě do včerejška kopaly do svého letitého vypelichaného psa, najednou budou postupně zvažovat setrvání dávno nechtěného domácího psího přítele v jejich kruhu. Mladík se totiž po jednom útoku vlčí smečky spřátelí s vlčicí Alfou. A i to nejzlejší dítě, které  je nutno na noc přivazovat za nohu k topení, náhle zjihne. Vždyť přátelství člověka se psem je tak krásné. Vlčice není jediným zástupcem fauny. Ta je kompletně v CGI provedení. Jen vlčice je kombinací živého a digitálního zvířete. Hlavní  hrdina Kodi Smit-McPhee není sice žádný velký herecký tahák, není to ale ani žádný herecký postrach. Hughes nepracoval s extra scénářem. Debutant Daniele Sebastian Wiedenhaupt nepřišel zrovna se smrští scenáristické originality. Propadnutí pod led, těžké přežívání v nízkých teplotách a hladových podmínkách, útok rozzuřené zvířecí smečky, klišé přátelství s divoce žijící němou tváří, tohle už má napříč filmovým vesmírem nemalé zastoupení. Takže bylo na režisérovi, jak se s tím popasuje. A je to technicky zdatný režisér, který bez problémů ovládá řemeslné a vizuální finesy. A tak se tento film směle může  přiřadit k rodinné zábavě, co sice nepřináší velká překvapení, ale nudou také u ní nezhynete. 7/10 ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem hezký, ač jen průměrný film ( nejzajímavější je vztah člověka s vlkem, to bylo dojemné, navíc líbivě zobrazovaná příroda). Převládá spíše pozitivnější dojem, i když místy trochu tlačí na pilu. Výhrady? = Na mě trochu drsné momenty ( lovení zvířat, zranění, nemoci, slabost) a pomalé tempo zážitek z filmu znepříjemňovaly, musela jsem proto ve filmu přeskakovat. Další ze superhrdinských filmů, kde hlavní postava přežívá nemožné (například scéna na skále, četná zranění, nedobrovolné vykoupání vyhladovělého, polozmrzačeného, nachlazeného a promrzlého člověka, který se propadl pod zamrzlou hladinu jezera). Fyzickou odolnost filmových hrdinů bych fakt chtěla mít. :) Podruhé už se na to nekouknu, ale rozhodně od "Náčelníka" ani nikoho neodrazuji. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Stále jsem nenarazil (dobře vypadá dle popisu Annaudův Boj o oheň) na slušnej film s neandrtálskou tématikou. Tahle "srdceryvnost" s bídnou grafikou, ksichtama jak ze žurnálu a kostýmy od Armaniho opět nenaplnila moje očekávání. Přitom by se to dalo zvládnout, kór s prostředkama, který na to Hughes nebo Emmerich měli. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Coby milovnici psů mě samozřejmě film o tom, jak to mohlo být s domestikací vlka hodně nalákal, takže za toto téma a záběry krásného vlčka jsem byla ráda. Ale zase jako čtenářka Štorchových knih o pravěku a obdivovatelka Burianových kreseb jsem si pravěké obyvatelstvo vizáží i chováním představovala přece jenom trochu více do gorilovata, takže jsem se s takovýmto zpodobněním jaksi nemohla srovnat. Připadalo mi, jako by se za pravěké lidi namaskovali žáci na školní představení.Těm bych ovšem za takovéto převleky upřímně zatleskala. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Původní vydání filmu bylo naplánováno na září 2017, pak byl ale přesunut na březen 2018. V prosinci 2017 byl snímek znovu přesunut, tentokrát na září 2018. Trailer byl vydán v červenci 2017, více než celý rok před samotným filmem. (Delock)
  • Film byl také natočen v Provinčním parku dinosaurů poblíž Patricie Alberty. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama