Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy snímek Beowulf je filmovou adaptací staré anglosaské hrdinské básně (vznikla někdy okolo roku 1000 a je považována za základní kámen britské literatury). Film režíruje Robert Zemeckis a to opět za pomoci performance capture (tu už použil ve svém předchozím snímku Polární Expres).

Tento slavný příběh vypráví o skvělém skandinávském válečníkovi Beowulfovi (hlas Ray Winstone), který se vydává na pomoc králi Hrotgarovi (Anthony Hopkins). Od něho se dozvídá, že musí porazit a zničit obávanou příšeru jménem Grendel (Crispin Glover). Ten totiž neustále terorizuje skandinávský venkov. To se mu nakonec ve velkolepé bitvě podaří, ale aby to nebylo tak jednoduché, musí ještě zabít Grendelovu matku (Angelina Jolie), protože ta z touhy po pomstě začala zabíjet nevinné vesničany... (catchup)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (801)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Předem varuji, že film obsahuje nejen SPOILERY ale i sarkasmus, či malé množství nadávek. Nevhodné pro děti a mladistvé!!! Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit, od kdy je moderní udělat z hlavního hrdinu naprostého arogantního debila?? Kdy Vás svými projevy vytáčí do nepříčetnosti a vy sympatizujete s odporným démonem, který je tam údajně všechny sužuje! Upřímně říkám, denně poslouchat ten jejich hrozný zpěv, chodila bych je trhat na kusy též! Nemít Beowulf tak skvělou animovanou postavu a perfektně tvarovaný zadek, nenáviděla bych ho víc, než naše politiky. Další velkým zklamáním se stalo, když bylo tolik možností ukázat zda je proslulý Beowulf velký nejen svým jménem a zase nic. Musím se spokojit jen s velikostí jeho ega. A aby toho pro mou naštvanou duši nebylo málo, na scénu si napochoduje Angelina též z dokonalou postavou, čuprovými zlatými plavkami a ohonem, který ji může každá a hlavně každý závidět (pánové pochlubte se, umíte ho taky tak ovládat? Malá rada, zkuste zda se dá objednat přes internet, prý se tam dá koupit všechno :o)) Kupodivu děj, který je nejslabším článkem filmu byl pro mě záchranou. Beowulf vs. Grendelova matka a jejich syn byl vrcholným číslem.. Nesmyslný, ale vysoce zábavný :o) Beowulf se opět ukázal jako velký (pro mě opět velký debil). Useknu si ruku, zabiju syna dráčka a své ex dokáži, že já Beowulf si zasloužím místo v dějinách lidstva!! No hlavně že se nikomu nic nestalo, všechno dobře dopadlo a Verunka přežila :o) Jedno se mu ale musí nechat, sice Hopkinsův potomek byl lehce postižený ale zato charismatický Grendel, Beowulf je kanec, když napomohl stvořit toho nádherného draka :o) PS: Už jste někdo viděl verzi s Butlerem? http://www.csfd.cz/film/188288-beowulf-kral-barbaru/ Já jen jestli tam bude vidět tolik obnaženého těla, nebo dokonce víc? :o) Edit: Nebylo vidět vůbec nic :o( chjo ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina naprostá paráda,Ray Winstone coby Beowulf kruťák největšího kalibru, spousta hrdinských keců a vytahování, ale i hustejch činů + skvělá atmosféra a i výbornej poutavej děj, co má hlavu a patu. Ta druhá část filmu už je o něco slabší, nicméně i tak sem se výborně bavil a přece jenom i ta druhá polovina nakonec nezůstane bez parádní akce a skvělýho zakončení. Co se týká zdigitalizování, tak postavy sou takřka parádní, ale pohybově to působilo mírně nerealisticky, ale to ani nějak zvlášť nevadilo. Skvělý drsnější fantasy - 4,5* ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Neil Gaiman, Roger Avary | Hudba: Alan Silvestri | Produkcia: Robert Zemeckis, Steve Bing, Jack Rapke, Steve Starkey | Distribúcia: Paramount Pictures, Warner Bros. | Štúdio: Shangri-La Entertainment, ImageMovers | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 196,393,745 $ || Najrozporuplnejšia CGI onanovačka, ktorú som kedy videl - s pozlatenou verziou Lary Croft ako kráskou, ktorá nemôže chýbať. Ten film si buď robí srandu zo všetkých žánrov, ktoré obsaháva, alebo je to zrodenie kultovej subžánrovej experimentácie, prinášajúc novú dimenziu do konzervatívneho sveta z prenášania písaných predlôh do filmovej podoby. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

No tak slušný nářez na to že jsem čekal nějaký klasický fantasy. Tenhle film znamenitě převádí na plátno to co si představuju pod pojmem bitva v hrdinském eposu. Bitky Beowulf versus příšery jsou pořádně našláplý a zároveň zatraceně přitažený za nos, ale je to sakra epos tak co má být. Celý to bylo moc zajímavý, jak vizuálně tak se vším všudy, nevšední. Co ale stálo za prd byla animace obličejů postav, ne úplně podělaná ale divná, takový ten skelný pohled. Chce to ještě doladit a pak může být takových filmů víc (třeba takový Conan mi do toho vyloženě pasuje), protože jsem se až na pár nezáživných pasáží výtečně bavil. Jo a taky se mi líbil osobitě nahnilý Grendel. I am Ripper... Tearer... Slasher... Gouger. I am the Teeth in the Darkness, the Talons in the Night. Mine is Strength... and Lust... and Power! I AM BEOWULF! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Někdy jsou ti jejich výrazy až moc umělé. Na druhou stranu nám Zemeckis přichystal několik úžasných momentů, kterým bezesporu kraluje závěrečný souboj se zlatým drakem nebo, jak jinak, krásná Angelina coby Grendelova matka. K samotnému Grendelovi výhrady nemám, byl vlastně ukázkovou tragickou postavou, možná by se mi ale víc líbilo, kdyby byl v podobě ještěra. Celý příběh je svou obsáhlostí i ne tak úplně kladným, stoprocentně ale charizmatickým hlavním hrdinou dost zajímavý, aby udržel pozornost, v záplavě dnešních mizerných fantasy pak Beowulf jasně vyniká. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Napriek tomu, že drak bol v skutočnosti magicky premenený Beowulfov (Ray Winstone) syn, bolo možné vidieť, že krváca ako normálny živý tvor. Nie je preto možné, aby jeho obrovské telo dokázalo utiahnuť srdce o veľkosti ľudského. (Macejko)
  • Když se natáčela scéna Grendelova útoku, pobíhal Crispin Glover po scéně a trhal metrové figuríny, které byly následně nahrazeny herci. (Crackonosc)

Související novinky

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama