Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Clayton je "vyjednavačem" jedné z největších právnických firem v New Yorku. Tento bývalý státní zástupce má na starosti tu nejšpinavější práci ve firmě Kenner, Bach & Ledeen. Ačkoliv se již několikrát spálil a se svojí prací není spokojen, rozvod, špatná obchodní spekulace a narůstající dluh ho pevně drží připoutaného k firmě. Mezitím ve společnosti U/North závisí kariéra advokátky Karen Crowderové na urovnání multimilionového návrhu žaloby, kterou Claytonova firma vede proti nim do zdánlivě úspěšného konce. Když však prvotřídní advokát firmy Kenner Bach, Arthur Edens, sabotuje případ U/North, čelí Clayton největší výzvě své kariéry i svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (556)

Adrian 

všechny recenze uživatele

I want more...movies like this one. Film, ktory sa nemusi hrat na chytry, pretoze chytrym skutocne je (nielen a predsa prave hlavne v nich - zanrovych ukotveniach). Film, ktory jedna s divakom ako rovnocennym partnerom hry - poskytuje informacie v presne davkovanej miere, aby si hru spolu s tvorcom vychutnal podla planu. O prvoplanovost nejde, o poctivo odvedenu filmarcinu urcite ano. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se dnes řekne "brilantní lékařský thriller", navíc s výraznou příchutí dramatu, měl by se všem zákonitě vybavit George Clooney pod režijním dohledem Tonyho Gilroye. Právě ten si později střihnul zatím poslední (ne)Bourneovo dobrodružství, ve svém omračujícím debutu z roku 2007 ale světu poprvé dokázal, že si své místečko v Hollywoodu více než zaslouží. Je to šokující, je to drsné, syrové a bez příkras (záměrně nepíši pravdivé), a zanechá to ve vás nepříjemný pocit, po nemž si v už nemoci nebudete chtít vzít ani paralen. Dejte tomuhle právníkovi, bojujícímu za lepší farmacii, šanci i vy! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Michael Clayton je špecializovaný pracovník na špinavú robotu v jednej z advokátskych firiem v New Yorku. Momentálne prežíva náročné obdobie. Jeho finančná situácia je pomerne mizerná, čaká ho rozvod a v práci prežíva jedno z najkomplikovanejších období. Prípad ktorý momentálne jeho zamestnávateľ rieši je zložitejší ako sa na prvý pohľad môže zdať. Chémia ako taká, od určitej doby, priamo či nepriamo ovplyvňuje naše životy. Stravu, rast, prírodu. Ale čo ak ohrozuje zdravie ľudí? A čo ak na daný problém upozorní advokát a priateľ v jednej osobe, ktorého majú všetci za blázna? Michaela Claytona čaká najväčšia výzva jeho života. Očistiť jeho meno. Pomerne komplikovaný príbeh v ktorom sa prelína dej úvodu so záverom. Priznám sa, že som sa miestami trošku strácal. Človek musí počas sledovania tejto drámy dávať veľký pozor. Miestami monotónne dielo v závere ponúka očakávané no zároveň prekvapivé rozuzlenie. Napriek tomu ma tento film až tak nebavil. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem zajímavější a originálnější zápletku. Nejsem zrovna fanoušek akčních thrillerů, ale tempo Michaela Claytona bylo moc pomalé i na mě a pořádně se rozjelo až ke konci filmu. Ale abych jen nehanil, tak musím vyzdvihnout herecké výkony (Clooney byl dobrý, ale hlavní osobností snímku byl rozhodně Tom Wilkinson, a to nejen se svým monologem ze začátku filmu); btw, za co Tilda Swintonová dostala zlatou sošku, to opravdu netuším ;-). Slušný thriller, který fanouška žánru neurazí, but on the other hand, takových je v dnešní době hodně a tento nenabízí nic nového; lepší průměr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ale jsou to velmi slabé 4, film totiž je místy dost nezáživný. Svou reputaci si u mě vyspravil asi posledními 30 minutami, kdy začal konečně tak nějak cválat do cíle. George Clooney vynikající civilní výkon, zato oscar pro Tildu Swinton? Evidentně to jde mimo mě. Možná porotu zaujalo její spocené podpaží a mírné faldíky, které se nestyděla ukázat. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Michael Clayton (George Clooney) nosí hodinky značky Jaeger-LeCoultre Master Hometime. (dyfur)
  • Všechny scény mezi Michaelem Claytonem a jeho přítelkyní (Jennifer Ehle) byly z finálního sestřihu vystřiženy. Měly by se tak objevit až na DVD edici. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

08.07.2009

Dvě postavy, které proslavil Harrison Ford (pravda, Jacka Ryana si ještě před ním zahrál Alec Baldwin, ale svou pravou tvář získal agent až s Fordem), se pravděpodobně vrátí na plátna kin. Klepy o… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama