Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Se-jin, znuděná dívka, která žije ve starém apartmá na předměstí, se baví pozorováním oken okolních bytů a jednoho dne si uvědomí, že v některých bytech zhasínají světla vždy ve stejnou dobu. Postupně začíná mít podezření, že tyto podivné úkazy nějak souvisejí se záhadnými úmrtími v jejím sousedství. Dívka se rozhodne věci objasnit a stále více této záhadě propadá. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (26)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem teda v zázrak a opět jsem šlápl vedle. Tradiční Asíjský haunted house horor,který mně nepřišel ničím vyjímečný, opět bledá,dlouhovlasá ženská s černými vlasy, každopádně při jejím zjevení začly v pozadí křupat kosti, což byl vcelku dobrý tah,ale stále jsem se nedokázal nadmíru uspokojit.. Dodnes nechápu jak můžou někoho fascinovat Asijské duchařiny více než můj oblíbený kus Macabre! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Se-jin býva v jednom z obytných domov na predmestí. Je dosť osamelý tip bez priateľov. Jedného večera sa ju v metre pri pokuse o samovraždu pokúsila zo sebou stiahnuť neznáma žena. Se-jin nechápe čo to malo znamenať. Od tohoto momentu sa začínajú diať zvláštne veci. Každú noc v proti stojacom paneláku v presný čas 21.56 zhasínajú svetlá v apartmánoch a niekto spácha samovraždu. Rozhodne sa túto záhadu rozlúštiť. Kórejská ducharina lepšieho priemeru, ktorej najväčšia sila spočíva v príbehu. Zopár nedostatkov sa tu nájde. Zas nejaká tá "Samara". Presto všetko je to stále lepšie krmivo ako kopec iných servírovaných sračiek a omáčiek z poza oceánu. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem si dopřál klasický horor, tentokrát jsem opět zamířil do asijských vod. Sice jsem Jiho-Korejský horor nejspíš ještě neviděl, ale asijský (šikmooký) styl byl naprosto patrný. Kvalitou se Apartment vyrovnal průměrným japonským hororům, tzn. povedená atmosféra, pár lekaček, zvukové (někdy uši trhající) efekty a neokoukaní šikmookí herci. To všechno tento horor také měl a ještě mu pár procent na ratingu přidává originální závěrečné rozuzlení a hlavně vysvětlení samotných vražd. Hororu ovšem chybí, jak už to často u asijských filmů bývá, ten atraktivní drajv a jak se říká "tah na branku". Ale ve finále musím Jižní Koreu pochválit za poměrně zdařilý film. Schválně jestli by něco takového uměli natočit jejich severní sousedé v hlavní roli s Kim Čong Unem :) 65% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Příjemně mrazivá záležitost s gradující atmosférou a velmi povedenou závěrečnou pointou, která se dá odhadnout, přesto ale příjemně překvapí. Pro milovníky asijských duchařin skoro povinnost tak pomozte tento, dle počtu hodnocení, skoro zapomenutý film představit širšímu okolí a mrkněte na něj v temný deštivý večer s přáteli či drahou polovičkou. Nebo i samotní, ale pozor, možná pak budete špatně usínat. Zvuky ve filmu jsou totiž skoro tak znepokojivé jako u legendární Ju-On. A nejen ony... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nijak převratný korejský duchařský horrůrek s místy nadprůměrně hutnou atmosférou, a s podprůměrným scénářem. Mrtvá dívka s obligátními vlasy přes obličej, která při chůzi působivě vrže, jedna moc hezká Korejka s roztomilou pihou na nosánku, jeden transvestitní hikikomori... a jinak nic, co by stálo za zmínku. Film jako tenhle se vykouří z hlavy za pár hodin, nejpozději po zhlédnutí dalšího filmu. Použitelné dvakrát, maximálně třikrát, jako uspávací večerníček před usnutím. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Originalita snímku spočívá v choromyslné povaze jeho původního tvůrce, talentovaného jihokorejského komiksového ilustrátora, Kanga Full. Ten, ačkoliv nepatří k privilegovaně vystudovaným ilustrátorům, či kreslířům, chcete-li, platí za jednoho z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších jihokorejských komiksových tvůrců současnosti. Komiks se čtenářům Kangova vlastního internetového serveru, který v roce 2002 sám založil, představil v roce 2004 pod názvem "Apartment". (Conspi)

Reklama

Reklama