Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Se-jin, znuděná dívka, která žije ve starém apartmá na předměstí, se baví pozorováním oken okolních bytů a jednoho dne si uvědomí, že v některých bytech zhasínají světla vždy ve stejnou dobu. Postupně začíná mít podezření, že tyto podivné úkazy nějak souvisejí se záhadnými úmrtími v jejím sousedství. Dívka se rozhodne věci objasnit a stále více této záhadě propadá. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (26)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nijak převratný korejský duchařský horrůrek s místy nadprůměrně hutnou atmosférou, a s podprůměrným scénářem. Mrtvá dívka s obligátními vlasy přes obličej, která při chůzi působivě vrže, jedna moc hezká Korejka s roztomilou pihou na nosánku, jeden transvestitní hikikomori... a jinak nic, co by stálo za zmínku. Film jako tenhle se vykouří z hlavy za pár hodin, nejpozději po zhlédnutí dalšího filmu. Použitelné dvakrát, maximálně třikrát, jako uspávací večerníček před usnutím. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem teda v zázrak a opět jsem šlápl vedle. Tradiční Asíjský haunted house horor,který mně nepřišel ničím vyjímečný, opět bledá,dlouhovlasá ženská s černými vlasy, každopádně při jejím zjevení začly v pozadí křupat kosti, což byl vcelku dobrý tah,ale stále jsem se nedokázal nadmíru uspokojit.. Dodnes nechápu jak můžou někoho fascinovat Asijské duchařiny více než můj oblíbený kus Macabre! ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Proč v bytových jednotkách v protějším věžáku přesně ve 21:56 blikají světla a nájemníci páchají sebevraždy? A proč má aranžérka Se-jin často neodbytný pocit, že ve svém apartmánu není sama? Ano, korejský režisér Byeong-ki Ahn počtvrté v řadě zabrousil do duchařských vod a potřetí udržel slušný žánrový nadstandard. V asijských scary movies protřelému divákovi při sledování Apateu asi husí kůže naskakovat nebude, ale já byl spokojen. Plusem filmu jsou poměrně neprovařený příběh a shrbená ženština, jež dá vzpomenout na Sadako v nejlepší formě na konci Ringu 0. Skřípavé zvuky doprovázející její příchod asociují jiný japonský etalon horrorového subžánru. 7/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se těšil ab to nakonec dopadlo tak že se budu celou stopáž celkem nudit. Lekačky jsou sice fajn ale to je všechno co tenhle film drží, zbytek je spíše nudná báchorka s neuvěřitelně uvřeštěnou ženskou. Je to škoda čekal jsem že to bude lepší, ale jak se říká když se moc očekává tak výsledek může být zklamání. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době horor vyvolávající pocit strachu, když se máte podívat pod postel. Koncepce asijského dlouhovlasého zůstává beze změn, ale příběh je přeci jen jiný. Jako bonus dostává divák od režiséra krásný vizuální zážitek, kdy jasně červená barva přímo křičí ze šedomodrého ponurého pozadí. Hlavní hrdinka rozhodně není znuděná a z počátku nikoho oknem opravdu nešmíruje. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Originalita snímku spočívá v choromyslné povaze jeho původního tvůrce, talentovaného jihokorejského komiksového ilustrátora, Kanga Full. Ten, ačkoliv nepatří k privilegovaně vystudovaným ilustrátorům, či kreslířům, chcete-li, platí za jednoho z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších jihokorejských komiksových tvůrců současnosti. Komiks se čtenářům Kangova vlastního internetového serveru, který v roce 2002 sám založil, představil v roce 2004 pod názvem "Apartment". (Conspi)

Reklama

Reklama