Reklama

Reklama

Sinderella

Obsahy(1)

Touha po kráse je někdy silnější než strach z bolesti a utrpení, které jí budou předcházet. Své o tom ví i Sukyung, která si s podporou své kamarádky Hyunsu nechala udělat částečnou plastiku obličeje. Vše probíhalo v pořádku, ale jen do chvíle, kdy dívka vstoupila na operační sál a zmocnil se jí strach. Najednou začala vidět ducha mrtvé ženy, která touží jen po jediném – dostat svoji tvář zpět. Jenže co skutečně stojí za získáváním nepřirozené krásy? Proč nemá Hyunsu žádné fotky z dětství? A jak je do toho zapletena její matka, plastická lékařka, která svoji dceru vede celý život k tomu, že krása a péče o ni je prvořadá? (EMIA)

(více)

Recenze (7)

swamp 

všechny recenze uživatele

Poměrně klasicky vykonstruovaný asijský horor s moderní tématikou, v tomto případě se jedná o plastickou operaci..ti asiati to tak prostě mají rádi. :) Nevím, jestli to je tím, že jsem s kamarády během sledování v kině pil hektolitry vína (bílé Chardonnay:), ale děj mi přišel logický a zajímavý. Možná by měli v kinech recenzentům automaticky nalévat víno. :D ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Plastiky obličejů jsou tento rok v korejských filmech poměrně aktuální látkou, vždyť nejnovější film Kim Ki-duka Time se zaobírá též operativní změnou vizáže. Cinderella má však být horror, tudíž je v ní pohled na módní trend soudobé korejské mládeže z krapet jiného soudku... Nebudu dlouho chodit okolo horké kaše - Kima si určitě ještě několikrát rád zopákuji v kině i na DVD, kdežto tenhle nezáživný pokus o horror si po druhém zhlédnutí na Filmasii už nepustím. V korejské Popelce je horrorových okamžiků co by se za nehet vešlo (pár prostinkých lekaček jaro nedělá) a pomyslným strašícím vrcholem je v ní piglování obličejů, jež vyvolá spíše shovívavý úsměv, než znechucení. Příběh je tuctový blábol a atmosféra také nic moc, takže od poloviny snímku jsem se opět nudil a souběžně s plátnem pokukoval na sympatické slečny sedící vedle mě, z nichž jedna při každém bouchnutí ve filmu strachy nadskakovala :-) Směr, kterým se většina nových korejských horrorů ubírá, se mi vůbec nelíbí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až se mi chce napsat klasické korejské dojemné reinterpretační pohádkové drama v horrorovém hávu. Korejci už horrorově přepracovali kdejakou pohádku, od Andersenových Červených střevíčků až po Jeníčka a Mařenku. Teď tedy Popelka. Horror zde funguje opravdu jen jako zahušťovadlo jinak rodinného dramatu, ale funkční zahušťovadlo. Většina scén prostě funguje a i když je to v horrorové oblasti celé takové trošku (korejsky) tendenční, pořád to má nepříjemně mrazivou atmosféru. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Asie je hodně velký oříšek hlavně u hororu, žádna pořadná atmosféra rychlo scény a slabé viz zrcadlo a podobně, ani ženy nezabrali. ()

ekap 

všechny recenze uživatele

Taký priemerný horor! Trošku napätia, trošku tajemna! To je asi tak všetko.... chýbala mi hlbšia zápletka.. čo už.. boli už aj horšie filmy :) ()

Reklama

Reklama