Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (212)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Z mnohých dôvodov, ktoré teraz nebudem a ani nie je potrebné preberať, môžeme prijať ako primárne východisko tvrdenie, že Kerouacovo Na ceste, nech už dnes pôsobí akokoľvek, je absolútne kultovým dielom. Sallesovo NA CESTE je jeho veľmi presnou/dôkladnou/detailnou/pietnou/únavnou obrazovou reprodukciou/ilustráciou/vystihnutím, čo je dôvodom, prečo sa kultom stať nemôže. Podobne ako jeho MOTOCYKLOVÉ DENNÍKY nemá pridanú hodnotu,iba ukazuje, neurazí, nenadchne, raz a stačí, proste iba adaptácia... ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Jo, už asi po 20 minutách jsme všichni pochopili, že život je krátkej a tak ho prostě ŽIJ! Ale že film tenhle význam nabízí pouze prostřednictvím drog, rychlé jizdy a střídání hulení, sex, hulení, teploušskej sex a hulení... je otázka. Film by si rozhodně zasloužil kratší stopáž, protože nikdy jsem tak ráda neviděla titulky! Je to tak mezi 2-3 hvězdama.. ale musim za hlavní obsazení dát palec nahoru, protože byli všichni velmi dobří! Bohužel takové ty lepší scény, nebo dialogy s myšlenkou, či emocionální vypjetí, by se dle mýho sestříhaly do příjemné půlhodinky, kdy si každej uvědomí, že život je těžkej, máš si vážit přátel a ve výsledku asi nebejt sjetej každej den bez prachů a s holou prdelí. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Ten film sice TO nemá, ale kupodivu jsem spokojený. Vlastně bych možná měl před Walterem Sallesem smeknout klobouk, jak se s On The Road dokázal poprat. Ona je ta kniha totiž v podstatě nezfilmovatelná. Nějaká souvislá dějová linka v ní neexistuje, spoustu stránek zabírají opakující se cesty na západ a východ a celé to je postavené na práci s jazykem, s jazzovou atmosférou, s beatnickým životním stylem... Ach jo, mám tu knížku vážně rád. Proto opravdu cením, že Salles se zaměřil právě na tohle a jakous takous atmosféru tomu filmovému cestování napříč Amerikou dokázal vtisknout. Není to sice úplně ono, ale dýchlo to na mě alespoň z části stejným dechem jako předloha. Horší čtyři hvězdy. P.S. Může mi někdo vysvětlit proč bylo třeba dávat tolik prostoru šoustacím scénám Deana? ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó-dobrý je to.. S knihou bych to moc nesrovnával-to je v tomhle případě takové poměřování na hovno. Výpověď je to funkční. Atmosféru to má. Dlouhé je to tak akorát. Herci jsou.. někteří lepší jiní méně(lepší= Hedlund, Sturridge a velmi potěšující Mortensen, který mého oblíbence trefil-hlavně hlasově-na jedničku.. horší= Stewart, Dunst a Riley tam měl taky pár slabších chvilek...)....... Jako celek je to taková pohodička, která nenadchne ale potěší. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetla, ale na tenhle film mě nalákalo hlavně herecké obsazení. Garrett Hedlund a Kristen Stewart. Něco podobného jsem čekala, takže mě to ani moc nepřekvapilo, ale zároveň ani něják zásadně neohromilo. Co mě ale na celém filmu iritovalo snad ze všeho nejvíc byla ta délka. Nevadilo by mi to zkrátit třeba i o hodinu, některé scény mi tam přišli zbytečné, nebo zdlouhavé. Tohle určitě není film pro každého. 3* ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Scéna, ve které postava Kristen Stewart uspokojuje ručně dva muže v autě, se stala hitem internetu. (Wade)
  • Většina záběrů z cesty pochází z 60 000mílového výletu Hudsonem z roku 1949 napříč USA, který absolvovala ústřední trojice Hedlund, Stewart a Riley společně s režisérem Sallesem, kameramanem a zvukařem. (Brousitch)
  • Naprostá většina postav je inspirována skutečnými lidmi. Postava Sala Paradise (Sam Riley) je sám autor Jack Kerouac, Dean Moriarty (Garrett Hedlund) je beatnický spisovatel Neal Cassady. Významnými beatníky jsou další postavy Allen Ginsberg (Tom Sturridge) jako Carlo Marx a William Burroughs (Viggo Mortensen) jako Bull Lee. Další postavy jsou také psány podle skutečných osob, které ovšem příliš nezasáhly do beatnického hnutí. (Moena)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama