Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Hodiny líčí jeden den v životě tří různých žen obývajících tři různé časoprostory, které sdílejí pocit, že zasvětily svůj život někomu jinému. Richmond, Anglie 1923. Spisovatelka Virginia Woolfová píše v azylu svého venkovského domu jedno ze svých vrcholných, nejintimnějších a vnitřně nejkomplikovanějších děl, Paní Dallowayovou. V Los Angeles roku 1951 si touto knihou prosvětluje depresi každodenního stereotypu těhotná žena v domácnosti Laura Brownová, připravující narozeninovou oslavu pro svého manžela. Také moderní paní Dallowayová - Clarissa Vaughnová, emancipovaná nakladatelka z New Yorku roku 2001 - chystá oslavu pro muže, kterého miluje: pro básníka Richarda umírajícího na AIDS. Tři ženy, které od sebe dělí téměř osm desetiletí a které musí čelit podobným krizím, spojuje jediné literární dílo. Snímek si vysloužil devět nominací na Oscara, včetně kategorie Nejlepší film, a Nicole Kidmanová získala Oscara za ztvárnění Virginie Woolfové. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (790)

Tyler 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem viděl dva filmy, které promouvají o ženách - a sice "Hodiny" a "8 žen". A bez okolků přiznávám, že "8 žen" mě oslovilo daleko víc - svojí nadsázkou, vtipem a šarmem. A ačkoliv dávám "Hodinám" stejné hodnocení, jde o čtyři hvězdičky jiného druhu - jsou to hvězdičky "objektivní". Tím chci říct, že přes skvělé herecké výkony všech tří představitelek a úžasného Eda Harrise si mě "Hodiny" neomotaly kolem prstu a nepronikly k mému srdci. Ale "chyba" bude v tomto případě na mé straně, v mém vnímání světa - pokud vám jsou ale blízké výpovědi o osamělosti, rozervanosti a tragice ženské duše, o depresích, psychických onemocněních a sebevraždě jako přijatelném řešení vlastní existence, pak si "Hodiny" nenechte ujít...Já za sebe ale říkám, že si je zopakuju až někdy za dvacet let. To mi bude něco přes čtyřicet a možná se na "Hodiny" budu dívat úplně jinak. A možná ne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Klid a mír nenajdeš, když se životu vyhneš …. 1. NAPSALA, 2. PŘEČETLA, 3. UDĚLALA. Složitý film, kde každá věta znamená mnoho!! ,,CHTĚLA JSEM SVOJI HRDINKU ZABÍT. NEDOKÁŽU TO! BUDU MUSET ZABÍT NĚKOHO JINÉHO. Tři životy napříč časem. Osudy lidí, pestré a smutné. Pozor! Jde opravdu jen o lidi, kteří jsou smutní a nešťastní ze svých životů! Obdivuji S.Daldryho, jak tohle dokáže ukočírovat, jak dokáže vygradovat napětí V HODINÁCH špatných i dobrých dní, kdy někdo zemřít musí, abychom si my ostatní života víc vážili! A uchovali navždy ty HODINY vzpomínek! PŘÍBĚH***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ **** ()

Reklama

igi B.

všechny recenze uživatele

Bohužel v kinech mi kdysi tenhle film unikl, soundtrack však jsem si jako sběratel všeho Glassovského koupil už dávno. Tak si ho - jak to tak vidím - rád co nejdřív zase pustím. A budu si snít o tom, jaký asi tenhle film byl... Protože dodívat se soustředěně na tohle dílo při uvedení v ČT jsem nedokázal. Krom d.m.s.n. nesnesitelného uměl(eck)ohmotného českého dabingu navíc v ořezu obrazu z původního 1,85:1 na formát 4:3... .-( . . . Zajímavé je, že úvodní titulky filmu proběhly na obrazovce v jakémsi podivném tvaru cca 1,5:1 s českými titulky(!), pak nám ovšem nějaký ten televizácký skřítek pičusek >zvětšil< obraz na 1,33:1 a pustil zvuk v českém znění. Děkuji - nechci! Nechci si kazit svůj léty vytříbený vybraný vkus. Proto tenhle film nyní nebudu hodnotit. I když - z nedohleděného a skvělé Glassovy hudby to (ne)vidím jednoznačně. Pět hvězd... - - - P.S. Těším se někdy na dvd... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Všechny tři vzájemně propletené episody by stačily i na samostatné filmy, a to velmi dobré. nemůžu říct, ketrý mě bavil nejvíc, ale asi nejvíc mě pobavil tragéd GiK, který má raději Rebely:-))) Tak se nedívej na to, co nechápeš, dítě a zůstaň radši u Pata a Mata, aspoň tě nebude tolik bolet hlava:-)))) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak rozhodne se jedna o hodne kvalitni drama, ale svy chyby ma. Jednak pribeh, ackoliv se ve finale docela hezky proplete, je celkem jednoduchej a pusobi to dojmem, ze minimalne dejova linie Julianne Moore je tu celkem zbytecna. Dalsi problem je, ze ve filmu se v podstate nic moc nedeje a pritom vsechny hlavni hrdinky neustale vysilujou, clovek je ma asi litovat, jenze kdyz neni videt zadnej padnej duvod a navic nejsou ani dvakrat sympaticky, tak to jde tezko. Nicmene vsechny tri predvadej perfektni vykony, z ostatnich stoji jeste za zminku Ed Harris. No a navic ma film paradni hudbu, ktera to pomaly tempo paradne ozivi, takze film nenudi. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (29)

  • Když Dan Brown vypráví Richiemu jak se zamiloval do jeho matky, tak při natáčení John C. Reilly říkal dětskému herci Jacku Rovellovi pohádku, aby chlapec vypadal zaujatě. Záběry na Reillyho se později přetočily. (Morien)

Související novinky

Superhvězdná britská špionáž

Superhvězdná britská špionáž

14.11.2010

Inteligentních špionážních thrillerů je dnes zoufale málo (opakuji: „inteligentních“), takže když se David Hare, dvakrát nominovaný na Oscara za Hodiny a Předčítače, rozhodne napsat a režírovat… (více)

Tom a Sandra blízko a hlasitě

Tom a Sandra blízko a hlasitě

24.08.2010

Ještě takhle před rokem by nám tato kombinace jmen zněla nepatřičně. Tom Hanks ve filmu Stephena Daldryho – v pohodě. Ale po boku Sandry Bullock? Jejda! Všechno se změnilo. Sandra je teď držitelkou… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama