Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (516)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nadmerná spokojnosť, slovné spojenie ktoré presne vystihuje môj dojem z tejto prostej, francúzsko-rumunskej nádielky ktorá dokazuje, že aj krátky a médiami bezhlavo neforsírovaný horor môže slušne postrašiť a nepotrebuje k tomu žiadne veľké vymoženosti. Stačí dobrý (osvedčený) nápad aplikovaný v tiesnivých/temných priestoroch, zámena explicitného gore či "exploatovania" za stupňujúcu sa hrozbu z neznámeho zla alias duševný teror, na záver nečakané rozuzlenie a o debaty po projekcíí je postarané. Inak platím pivo kameramanovi a zvukárovi...aj dve. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Temný poloprázdný dům někde na samotě u lesa, tichá noc, mladý pár, NĚCO se začne dít. ILS se u mě minulo účinkem. Je to až moc dlouho napínaný, aniž by pak rozuzlení stálo za něco - alespoň pro mě je to v zásadních aspektech vážně těžko k uvěření. Prý natočeno podle pravdy, což by mi nevadilo, ale pak by to chtělo o něco reálnější provedení. A to se týká i konce dvou žen hned v úvodu. Vážně, to tajemno a strašidelno na mě moc nezapůsobilo, dobrých momentů bylo jen pár, ale stejně tak těch trapných, prostě u mě pouhý šedý průměr. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Taková komorní vyvražďovačka stříknutá "Záhadou Blair Witch", dobrá práce s kamerou a především různé zvuky - vrzání, skřeky, dupání, rachtání - krásně udržují napětí a mrazivou atmosféru. Lekačky jsou naprosto předvídatelné, ale stejně diváka přinutí sebou škubnout a těm slabším na nervy přivodit infarkt či mrtvičku:-). Prostředí je pro horror zcela ideální, nicméně se mi pořád vtírala otázka, proč musí dva lidi bydlet v baráku, kde by jich mohlo existovat třeba 20, aniž by si překáželi... Kdo jim tam, sakra, uklízel?:-) Ústřední dvojice mi nebyla ani sympatická, ani nesympatická, prostě normální, ničím výjimečný pár, co spolu žije a šustí. První dvě třetiny filmu (s výjimkou seznamovací pasáže) mi přivodily správnou dávku strachu, nijak extrémní - takový ten příjemný, patřící k dobrým filmům tohoto žánru. Po odhalení a ukončení nejistoty, kdo nebo co si s Clem a Lucasem pohrává, přišlo mrazení jiného druhu, závěr přinutil k zamyšlení. Škoda několika do očí bijících trhlin v logice; potenciál filmu byl o něco větší, přesto jde o solidní horůrek, bez efektních příšer a potoků krve, který s málem dokázal dost. 72% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

POZOR! Komentár vyzradí pointu deja! Celý film mi prišiel len ako nepodarená video ilustrácia refrénu z pesničky Až od Katapultu, kde Olda Říha spieva: "A co děti, mají si kde hrát?". Dôvody nepodarenosti: úvod nijako nesúvisí s následným dejom; štruktúra ľakacieho filmu sa v závere nasilu preklopí do sociálnej obžaloby; opakovanie strašiaceho vzorca spôsobí neskoršiu nefunkčnosť momentu strachu, zvláštne správanie dvojice zase postupný nezáujem diváka o ich osud. Hlavný dôvod je, že ak by aj šlo o partiu mladých čmuchačov lepidla, žijúcu v kanáloch, ich hlavnou zábavou by predsa nebolo hra na bubákov, ale predovšetkým lúpež čo najviac peňazí, jedla a techno hračiek. Načo sa teperiť s telami, keď si žijete v komúne seberovných, podstatne mladších a ľahších? Pozn.: Veľmi rád by som bližšie poznal "skutočný prípad", podľa ktorého bol film nakrútený. Vrátane motivácie vrahov. Pretože známe je len, že ide o prípad, kedy bol rakúsky manželský pár zavraždený troma českými tínedžermi počas ich dovolenky v Česku. Žili v sieti kanálov? Fetovali tam toulén a chceli sa len hrať? Nevadí totiž dobre vymyslený príbeh, ale príbeh stojaci na vode, zle vymyslený a maskovaný skutočnou udalosťou. To vadí, to je zlé. Zvyčajne sa táto mätúca a falošná zásterka používa ako barlička pre totálne otrasné kanadské alebo nemecké detektívky a thrillery. Všetky sú na jedno brdo. Skutočný podklad sa predsa odohral úplne inak ako film. Aj pri Áčkových produkciách sa je možno oprávnene pochybovať o ich vierohodnosti - alebo veríte naozaj filmom ako Čeľuste a Titanic v zmysle, že ide o reálny popis skutočných udalostí? V tomto prípade som zvedavý, kdeže sa to v Čechách stalo a čo je s vrahmi: tínedžermi dnes? Neprispievajú náhodou na čsfd? Možno by vedeli niečo dať tuná v rámci diskusie. Nuž a keďže skutočnosť máme takpovediac priamo v dome, prečo nezapátrať? Prečo nevyzvať zúčastnených, svedkov, vrahov či vyšetrovateľov, nech napíšu tuná do diskusie, či a nakoľko film ILS je zhodný so skutočnými udalosťami? ()

Kudly4 odpad!

všechny recenze uživatele

Takovej ten televizní Horor, kterej ocení pouze ti, kteří si pustěj Horor 1x za rok, (docela nechápu své čsfd kolegy) ano pro vás bude tohle absolutní pecka, při které budete vypleskaný. Děti ( NEVIDITELNÍ, VŽDY O KROK NAPŘED !! - PROSTĚ FUCK ), řechtačka a baf baf, cvak cvak, buch buch. Totální, nudná, blbá SRAČKA s debilním chováním postav !! + těžká nesympatie !! Ošklivější hlavní ženskou postavu jsem zatím v žádným hororu neviděl. I když tohle horor není, tohle je TRAGÉDIE. Můj první odpad v tomto žánru za hodně, hodně dlouhou dobu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a trvalo 30 dní. (ladko)
  • O skutočnej udalosti, ktorá má byť spojená s rakúskym párom a ktorá je inšpiráciou pre tento horor, sa režiséri dozvedeli od istého vodiča, keď boli na návšteve v Československu. Existujú preto pochybnosti, či ide naozaj o skutočný príbeh. (Arsenal83)
  • Skutočný príbeh, na ktorom bol film založený, zahŕňal rakúsky pár zavraždený troma tínedžermi v ich dovolenkovom dome v Rumunsku. (ladko)

Reklama

Reklama