Reklama

Reklama

Kazatel, post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa – do světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kazatele-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kazatel poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (797)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Post apokalyptický sci-fi thriller. Tak to byla ta návnada, na kterou jsem se chytil. Úvodní komixové titulky byly zajímavé, ale měly mne rovnou varovat , že toto nebude šálek mé kávy. Válka upírů s lidstvem skončila prohrou pro upíry a ti teď živoří v rezervacích pod kontrolou lidí... Už toto nechápu. Smrtelné nebezpečí pro lidstvo a lidstvo mu dělá rezervace.... Samozřejmě dojde k tomu, že se upíři znovu vzchopí ve své touze ovládnout svět.... Postaví se jim - kazatel. Superbojovník vycvičený církví k likvidaci upírů... Snímek mne zaujmul prakticky pouze dvěma momenty. Návštěvou rezervace včetně upířích hnízd a průjezd hrdiny na sci-fi chopperu mezi zřícenými mrakodrapy... To ostatní byl jen škvár s tu a tam zdařilými digitálními efekty. Konec se zvrtne z postmoderny skoro až k westernu a místy nudí. Naštěstí zde tvůrci rozumně vyměřili upírům čas a tak po hodině a půl naskočí milosrdné titulky. Snímek si hraje na víc, než může nabídnout. Hodnotím to jako takové lepší béčko, ale stále béčko. Dvě kulky s vyříznutým křížem musí stačit. * * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lepší než Legie, ale zase ne o moc. Po technické stránce takřka bez výhrad (až na odfláknutou potyčku se strážcem úlu), jednotlivé scény a nápady se mi také líbily, ale dohromady spojeno to nějak nefungovalo. Asi nejvíce mě zamrzel žalostně malý prostor pro Karla Urbana, jehož záporák by si určitě zasloužil větší exhibici. Celé to (až na hudbu a vizuál) vypadá jako klasické béčko, ale pochybuji, že tvůrci chtěli, aby právě něco takového vzniklo. Dvě a půl. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Epické sci-fi béčko, ktoré ma spoľahlivo vtiahlo do nadšenecky vykresleného imaginárneho filmového sveta peknou výpravou, efektne nasnímanými vlajúcimi kostýmami a motorkami svištiacimi po vyprahlých púštiach, a vôbec tou všadeprítomnou temnou, gotickou atmosférou. Priest je komiksovejší než väčšina filmových adaptácií komiksov. Že ide o spojenie známych svetov Blade Runnera a Mad Maxa, doplnené okato matrixovskou akciou je mi jedno, pretože z réžie je cítiť zapálenie pre vec a neskrývaný obdiv k spomenutým klasikám. Príbeh je správne priamočiary a rýchly, miestami deravý, miestami naopak pozorný na nadväznosť detailov, s ktorými by sa áčkový megafilm nezaťažoval. Postavy kňazov Bettanyho a Maggie Q vydarené, rovnako tak chémia medzi nimi. Youngova hudba vynikajúca, filmu dodáva pekelný drajv. Ak to všetko vyznieva prehnane pozitívne, tak preto, lebo som dostal podstatne viac, než som po ohlasoch navôkol očakával. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak zase nic. Ostudně přiznávám, že Stewartova Legie se mi svým GP způsobem docela líbila a byla až nechtěně zábavná. Kazatel se ovšem snaží tvářit až tak vážně, že už to ani zábavný neni. Legie totiž měla aspoň celkem slušný tempo a cool Bettanyho. Kazatel je na svých 80 minut až moc utahaný a nudný a má neskutečně otravnýho Bettanyho. Ten se v roli akčního drsňáka okoukal už po prvním filmu. Pořád patří ale mezi nejmenší problémy filmu. Největším problémem je totiž, hned po režisérovi, scénář. U podobnýho béčka by vůbec nevadil jednoduchej příběh, jenže to by se muselo ve filmu dít aspoň něco zajímavýho. Zde je totiž akčních scén velmi málo a většinu časy si zde jenom pár nezajímavých postav velmi debilně povídá. A ani ten cool Karl Urban to nedokáže zachránit. Zkrátka, jestli chcete zábavný akční béčko, tak běžte prosím o dům dál, Stewart vám ho letos určitě nenabídne. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Viděl tohle Benedikt?! To bylo radosti ve Vatikánu... svrchovaná moc božská ovladá svět. Kněží sloužili k vymítání ďábla v jeho nejhorší podobě a to všechno all inclusive (v postmoderním budoucím čase). Kazatel je jistým, mně nepochopitelným způsobem vyvolený, asi proto že ho v mládí zasáhla radioaktivní cihla. Následně na to přišel nějaký "mentor", který si ho vzal pod svá křídla, vychoval z něho pussy-killera. Samozřejmně musel podstoupit velkou oběť a jako odměnu ho hodili do první lajny. Po letech úsilí ho nebylo potřeba, a tak sypal ještě nevyčerpané uhlí (ano, pořád) do kotle a v tom?! Nastává procitnutí, nová práce, nový směr, nové zlo, ach jo. Scott se upíná na jistý druh žánru, který mi nevadí, no Legie se mi líbila o něco víc... takovým tím zvrhlým způsobem byla o něco božíí. Tohle? 4/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Vo vlakovej scéne, kde Paul Bettany kričí, mu Karl Urban skutočne stúpil na ruku, avšak nevšimol si to a myslel si, že to Bettany len tak dobre hrá a nie kričí od reálnej bolesti. (Arsenal83)
  • Nedlouho po začátku snímku je vidět kříž z nápisem Bar Salem´s. Salem´s Lot je název městečka, kde řádila údajná čarodějnice Abigail Williemsová a kde církev provedla obrovskou čistku. Název města se také často objevuje v knihách Stephena Kinga, převážně v těch o upírech. (Terva)
  • Predbežné plány na pokračovanie boli opustené po tom, čo film v pokladniach vyprodukoval len nízke zisky. (Arsenal83)

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama