Reklama

Reklama

Kazatel, post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa – do světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kazatele-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kazatel poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (796)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdybych se chtěl zbavit automobilu, který by se svojí kvalitou vyrovnal filmu Kazatel, nedal bych ho ani do autobazaru, ale ani na vrakoviště. Nenechal bych ho utopit v místní řece, ani nepustil ze skály. Prostě bych ho nechal stát na ulici, napsal na něj Na prodej, cena 20 tisíc. O víc bych se nestaral, protože víc si to nezaslouží. Stejně jako Kazatel. Naprosto obyčejnej a všední film, který ničím nevyniká, stojí asi třikrát víc, než vypadá a nezanechal ve mě jedinou emoci nebo vzpomínku. Skončí to, vypne se to a jdu dál. Nemám důvod se ohlížet nebo o něm přemýšlet. Přesto na úplný odpis není, díky Bettanymu a Urbanovi jsem to dokoukal bez újmy na zdraví. Toť vše. 60 miliónů dolarů(rozpočet)/69,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilé spojení fantasy a sci-fi, bohužel s určitými fakty, které mi osobně nedovolí jít nad 3. Skvělý námět a výborné vtáhnutí do post apokalyptického světa, se změní v matrixovou a supermanskou záležitost. Zdařilé fight scény postrádají originalitu a jasně kopírují souboje ze zmíněného Matrixu. V podstatě nedotknutelný kazatel, Tě donutí si vytvořit podprahovou rezervu vůči celému, jinak dobrému snímku. Napoprvé je to určitě dobrá podívaná, na podruhé už to záleží na Tobě. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Viděl tohle Benedikt?! To bylo radosti ve Vatikánu... svrchovaná moc božská ovladá svět. Kněží sloužili k vymítání ďábla v jeho nejhorší podobě a to všechno all inclusive (v postmoderním budoucím čase). Kazatel je jistým, mně nepochopitelným způsobem vyvolený, asi proto že ho v mládí zasáhla radioaktivní cihla. Následně na to přišel nějaký "mentor", který si ho vzal pod svá křídla, vychoval z něho pussy-killera. Samozřejmně musel podstoupit velkou oběť a jako odměnu ho hodili do první lajny. Po letech úsilí ho nebylo potřeba, a tak sypal ještě nevyčerpané uhlí (ano, pořád) do kotle a v tom?! Nastává procitnutí, nová práce, nový směr, nové zlo, ach jo. Scott se upíná na jistý druh žánru, který mi nevadí, no Legie se mi líbila o něco víc... takovým tím zvrhlým způsobem byla o něco božíí. Tohle? 4/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Legie a debut Stewarta dopadl otřesně. Priest se přece jen vyvedl o něco lépe, přesto obsahuje moc chyb na to, aby mohl být cool. I když vykreslení futuristického světa nad kterým má vládu úzkoprsá církev, je brilantní, herecké jména poctivé a postapokalyptický svět představen lákavě, chybí základ, napětí. Právě podání úpírů jako nějákých slepých psů se mi moc nelíbilo, řežie nedokázala navodit pocit strachu a napětí v žádné scéně i když se prostředím a tématem přímo nabízelo (procházení úlu). Nelíbilo se mi ani to totálně nemoderní lítání ve vzduchu při soubojích ala Tygr a drak, nelíbilo se mi toho více, ale přesto vítězí klad žánru a fandění Stewartovi v tématech jeho filmů, i když jako režisér stojí úplně za hovno. 67% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Akční "béčková" parádička přímo pro mé oči. Je mi jasné, že se mnou většina lidí souhlasit nebude, ale já takové věci žeru. Pokud někoho nebaví béčkové filmy s plno přehnanými věcmi ať nechodí do kina a už vůbec se nedívá. Očekávání obrovské, zklamání naprosto žádné, poněvadž přesně toto jsem od snímku očekával. Když očekávám od filmu akční bombu, pustím si právě toto. Samozřejmě vše je předvídatelné, tak jako každý druhý snímek. Vymyslet něco originální je v dnešní době něco nemožného, a proto neřeším takové detaily. Důležité je co od Priest očekáváte a pokud to co já, nemůžete být v žádném případě zklamaný. Priest má skvělé tempo a to je to největší bomba, poněvadž vás nezačne po půl hodině nudit, což se mi u některých filmů stává velmi často. Nejvíce mě štve otevřený závěr, protože nevěřím v pokračování... 8/10 = 80% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Film měl být původně přesnou kopií komixu, jenž se odehrával na Divokém západě, ale tvůrci se ho nakonec rozhodli zasadit do daleké budoucnosti. (Beckett51)
  • Ve scéně nedlouho po začátku filmu si postava Lucy (Lily Collins) při příchodu zapíná horní část šatů. V jednom z dalších záběrů ve chvíli, kdy se chystá pomodlit, má však šaty rozepnuté. Poté jsou opět zapnuté. (PatchmaN)
  • V scéne, kde kňaz (Paul Bettany) mučí upíra je na jeho čele kríž slabo viditeľný a na nose zotretý, avšak v ďalšom zábere je opäť jasne vidieť celý kríž. (zuzulatomas)

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno