Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dospelému divákovi tento film asi nič moc nedá, ale deti budú iste spokojné. Príbeh nijak objavný, vodná príšera trochu nedokonalá, ale na druhej strane sme videli oveľa horšie v podstatne drahších filmoch. Poteší aspoň pekné prostredie jazera a prekvapivo dobré obsadenie. Na takto priemerný film možno až príliš dobré.60%. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Až na pár opravdu hloupých chyb moc pěkná pohádka. Pěkně udělaný zvířatko působí dost realisticky a ze začátku roztomile, dále se mění v restekpa vzbouzejicí monstrum a sním se mění i atmosféra filmu. Konec je oproti legračnímu začatku temny a celkem i napínavý i když každýmu asi bylo hned jasný jak to dopadne. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený rodinný film snažící se poukázat na to jak mohla vzniknout legenda o bájné příšeře v jezeře Loch Ness. Film jede v zajetých kolejích podobných filmů a tak zde opět máme chlapce, který přišel o otce a náhodou najde vejce ze kterého se vyklube roztomilá potvůrka, která však nečekaně rychle roste a jelikož by chlapcova matka nebyla zrovna nadšená z jeho nového domácího mazlíčka musí ho dostat do jezera. Ani zde nebude mít "Mořský koník" klid, jelikož se příběh odehrává za druhé světové války a jezero je obklopeno vojáky, kteří rozhodně nepřijeli kvůli procházkám přírodou. Film má rozhodně co nabídnout dětem i dospělím, avšak pro dospělé to je "jen" další naivní pohádková variace na "já a to" a pro děti bude příběh hodně roztahaný a prostředí druhé světové války pro ně asi také nebude nijak atraktivní. Ale to nic nemění na faktu, že je to pěkně natočený příběh s krásnou hudbou a roztomilou potvorou, kterou si děti jistojistě oblíbí. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa veľmi tešil hlavne z dôvodu tunajšieho zrovnávania s rodinnou klasikou Zachráňte Willyho. Za seba však môžem povedať, že Water Horse mi skôr pripomínal Pána Veľrýb ako Willyho (samozrejme ak si odmyslím základnú príbehovú kostru priateľstva chlapca s vodným živočíchom a záverečný skok cez sieť). Napriek tomu že ide o americký film, celkovou štylizáciou, hudbou a kompozíciou záberov má bližšie k britskej resp. európskej kinematografii. Čiže z filmu cítiť určitú melanchóliu, drsnosť a realistickosť. Z tohoto dôvodu je aj lepšie hodnotený pretože je orientovaný viac umelecky než komerčne. Čo z mojej strany rozhodne nie je výčitka. Film obsahuje veľa pôsobivých momentov a kvalitnú réžiu Jaya Russella. Atmosféru škótskej krajiny dotvára aj kompozícia Jamesa Newtona Howarda, ktorý tentokrát upustil od amerických hrdinských motívov (Dinosaurus, Peter Pan) a vsádza na jednoduché, smutné, no pôsobivé hudobné melódie. Čo sa týka lochnesky- roztomilé zvieratko aj keď trochu moc digitálne. Príbeh ubieha pomerne svižne, miestami drhne čo by sa dalo napraviť prestrihaním a vypustením niektorých zbytočných scén (jeden príklad za všetky- naháňačka psa a lochnesky). Detský predstaviteľ Alex Etel rozhodne nehral zle, no chýbala mu charizma. V celkovej bilancii však vo mne táto skromne pôsobiaca dráma zanechala kladné pocity. Akurát tým prívlastkom rodinný si nie som celkom istý. 75% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Krasny dobrodruzny fantasy film, ktory ma asi tou atmosferou nedokazal nadchnut az na 5 *, ale predsa len tieto pribehy som mal v detstve najradsej, len dnes je to prikraslene pocitacovymi trikmi na rozdiel od podobnych filmov z 80-tych rokov, kde boli skor animatronicke postavy ako E.T. - MIMOZEMSTAN (1982) alebo GREMLINS (1984) a podobne filmy. Druha polovica sa mi zdala byt temnejsia, ako som cakal, skor by som privital, keby sa zaver filmu odohraval za bieleho dna, ale mozno ma vyrusovalo slnko, ktore mi svietilo do izby, takze kvoli tomu nechcem tento film zatracovat. Hudba bola prekrasna, bol som v celku spokojny, zostavam pri 70-tich percentach... 21.09.2010 ______ Alex Etel - (Angus MacMorrow) +++ Emily Watson - (Anne MacMorrow) +++ David Morrisey - (Kapitán Hamilton) +++ Bruce Allpress - (Jock McGowan) +++ Geraldine Brophy - (Gracie) +++ Eddie Campbell - (Hughie) +++ Ben Chaplin - (Lewis Mowbray) +++ Brian Cox - (Starý Angus) +++ Hudba: James Newton Howard +++ Nemecka Cinema - 75% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Film byl do některých kin doručen pod názvem "Discovery" (Objev). (HappySmile)
  • Originální název The Water Horse je odkazem na zlomyslného vodního skřítka z keltské mytologie, který se přestrojoval v koně, aby nalákal své nic netušící oběti. Když na něj nešťastník jednou nasedl, stáhl ho s sebou dolů do jezera. (HappySmile)
  • Ve scéně při rychlých ponorech do hlubin jezera by Angus bez vyrovnávání tlaku záhy přišel o ušní bubínky (barotrauma ucha, končícím až ztrátou sluchu) a díky nesnesitelné bolesti v hlavě by se po vynoření určitě nesmál štěstím. (Lasskoun)

Reklama

Reklama