Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

drackula odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento film ma vôbec neoslovil. Prvá hodina bola neuveriteľne nudná a prakticky nič sa nedialo. Vládli najmä tupé dialógy o ničom. Nedialo sa nič čo by nejako príbeh posúvalo vpred, skrátka dlho sa vlečúca nuda. V momente keď prichádza nejaká tá zápletka, je ľahko prehliadnuteľná a určite diváka nevytrhne z navodenej letargie. Ďalej je to len sledovanie nezvládnutého chaosu, ešte tupších paranoidných kecov a záver beriem skôr ako vykúpenie, nie ako niečo šokojúce - uspokojivé. Je mi jasné, že si tento film nájde svojich fanúšikov, avšak ja medzi nich určite nepatrím. Nuda, nuda, trochu psycha...koniec....vybavené...15 % ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

...a jestli nepřestanete s hulením a s koksem, dopadnete přesně takhle! Jak? Budete píchat roboty velikým nožem, pustíte se na dráhu amatérského dentisty a když se zadaří, budete skutečně zapáleným entomologem. Navíc budete mluvit jako debil, přesně jako ten, který k tomu filmu sepsal dialogy a tím ho úplně doničil. Škoda, se schopnějším scénáristou to mohlo být celkem dobré. A s jinými herci možná i dost dobré. Takhle to je dost špatné. Každopádně pro sběratele bizarností to stojí za skouknutí, zvlášť stomatologická část je poměrně výživná, ta si vysloužila druhou hvězdu. ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Ten film je o manipulaci. Jak snadno lze z opušteného a ze ztrátou dítěte nevyrovnaného člověka udělat paranoika. Zpočátku pečlivě budovaná atmosféra osamoceného motelu s dvěma lidma na palubě se hroutí, když se naplno projeví schizofrenní "nálady". Škoda že není věnováno více prostoru proměně postavy Ashley Judd, právě v tomhle byla největší síla filmu. Z divadelní hry se dá vyrobit obstojný scénář, tady se to bohužel nepovedlo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

k tomuto filmu jsem se dostal omylem při snaze najít jiný film Brouk a toto mělo ke komedii hodně daleko ;-) No co, tak okomentuju i tento ... Kromě atmosféry plné deprese, nejistoty a paranoi nabízí slušný psychologický rozbor schopnosti manipulovat blízké i bez relevantních důkazů. Provedení nebylo špatné a možná by si ode mně zasloužilo i vyšší známku, ale u mě ji shazuje dost skličující nálada a scénář téměř bez příběhu - jde vlastně jen o vystižení stavu mysli a charakterů postav. Něco mezi 2-3 hvězdami a není důvod se k němu vracet. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

william friedkin má svoje dva najlepšie filmy za sebou - a sú to také klasické kúsky, že si môže točiť čokoľvek, dokonca aj takúto pomerne nudnú a nevýraznú divadelnú psychotinku založenú na hereckých výkonoch, ktoré sú ľahko nadpriemerné a atmosféru paranoje, ktorá je síce budovaná poctivo, ale vo svojich najvrcholnejších momentoch nedosahuje kvalít iných filmov podobného razenia (komorné, interiérové, paranoidné); nič extra, ale ťažké srdce na to mať nemôžem; trhanie zubu si mohol pán režisér odpustiť, no dlhá záverečná scéna bola vo svojej nejednoznačnosti toho, čo je reálne a čo nie celkom vydarená; ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v amerických státech Kalifornia a Lousiana. V Kalifornii to bylo u lyžařské oblasti v Mammoth a v Louisianě se natáčelo ve městech New Sarpy a Metairie. (Terva)
  • Během natáčení mělo utržilo mnoho členů štábu kousance od hotelových štěnic. Při natáčení se totiž spalo v šesti hotelech. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes v květnu 2006. Režisér William Friedkin získal Cenu kritiků. (Terva)

Reklama

Reklama