Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze (55)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový kabátek tomu sice nikterak neubral na kráse, ale já dávám raději přednost původnímu seriálu. Jsem rád, že můžu porovnat, když jsem obě „verze“ viděl téměř hned po sobě. Je pravda, že tady mi to přišlo o něco krvavější a propracovanější i co se samotného příběhu týče, ale tak trochu to ztratilo ono kouzlo. Ale možná to bylo i tím, že jsem to viděl během opravdu krátké doby po původní (OVA). Jsem ale rád, že to nebylo jen takříkajíc „přes kopírák“, ale objevily se tu nové věci, odlišnosti a místy to i dost obohatilo zápletku a jednotlivé postavy. Ovšem ten odklon od čtvrtého dílu byl dost „brutální“ a pošahaný, než si na to člověk zvykl… ()

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hellsing je tajná britská organizace bojující se tvory noci a chránicí její veličenstvo Královnu a Velkou Británii. Šéfuje jí nekompromisní Integra Hellsing a jejím loajálním podaným je upír Alucard. Krom něho na straně organizace bojuji komorník Walter a novicka mezi upíry (Alucardem přeměněna) Seras Victoria. Hellsing zrovna čelí zvýšené aktivitě útoků upírů a snaží se zjistit, kdo za vším stojí. Odhalení je poměrně překvapivé, záhy následuje počátek konce a úplné destrukce. Hellsing je dnes již klasika žánru, vychází z mangy a částečně z původního seriálu. Řekla bych, že se jedná o jedno z nejvíc povedených upírských dark fantasy děl. Odkazuje na středověké boje mezi bohaznaly a nevěřícími, upírské legendy včetně kultu hrabě Drakuly a mystiku kolem fašistické SS. Příběh se postupně odvíjí a nabaluje, možná někde je až zbytečně přehnaný, ovšem když přijmete fakt, že fantazii se míry nekladou, necháte se unášet a užijete si ho. Postavy jsou téměř striktně rozděleny na zlé a hodné, ovšem ani tato škatule jím nebrání se vyvíjet většinou ve velice pozitivním smyslu. Akce, násilí, krev a jatka jsou všudypřítomné, přesto znázorněné nikoliv nechutně. A Alucard je opravdový frajer, kterého ani nevím kdo by mohl sesadit z pomyslného žebříčku největších frajerů anime světa. Navíc skvělá hudba, která krásně dokresluje akci a občasné emoce. Hellsing je špice žánru, zde není co dodávat. ()

Reklama

t_gon 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Mariusem, pač jakkoliv je nová animace skvělejší oproti původní sérii a samotné zpracování je bližší původní papírové předloze, tak samotná atmosféra Hellsinga je absolutně o ničem a na seriál ztrácí obrovský kus prvním dílem. Nyní OVA II trošku ukázal lepší kvalitu, ale jak to bude dál, se teprve uvidí... ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři hvězdičky, animace ujde a je to více krvavější než oreginál, ale něco mi tam chybí....v OVA je dokonale všechno vysvětlené do posledního puntíku, to je také plus. Na druhou stranu mi tam chybí oblíbená scéna kdy Alucard ustřelí Alexanderovi obě ruce a on pak po něm vylítne s čepelí v zubech. OVA se totiž drží děje původního komixu a tak se ve třetí části začne ubírat úplně jiným směrem než původní seriál. Tam se totiž ve finále Alucard konečně utkal se sobě rovným nesmrtelným upírem Inkognitem. Nejhorší mínus pro mě byli, úchylné "vtipné" scény kdy se kresba změnila na jednoduchou a jaksi měla být komická. Na japonce to možná zabírá, ale mě to přišlo příšerně trapné a do filmu (seriálu) se to absolutně nehodilo. Zvláště do takového krváku. Co se týče hudby, je o dost slabší než v původním seriálu a nemá takový šmrnc. ()

piserius 

všechny recenze uživatele

Hodnocení u tohoto seriálu se může postupem času u mě hodně měnit, jelikož zatím vyšly pouhé 3 díly z avizovaných dvanácti. Bohužel díky rychlosti, s jakou přibývají další díly nevím, jestli se ještě někdy dočkáme dílu 4. Jelikož díly přibývaly po 6 měsících, ale u 4.dílu je již velmi dlouhá prodleva a můj osobní názor je takový, že další díly již nadále nebudou, ale tajně doufám, že se pletu. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (24)

  • V mange i dieli sa nachádza jedna veľká faktografická chyba - Alucard je zneužívaný a znásilňovaný v období, keď bol ešte dieťa. Lenže Alucard je v skutočnosti Dracula a samotný Vlad nikdy znásilnený nebol. Znásilnený bol jeho brat nazývaný aj Krásny, zatiaľ čo Vlad bol naopak "škaredé dieťa". Okrem toho bol Vlad známy šikanovaním napríklad svojich učiteľov, jemu by nik nemohol skriviť ani vlások na hlave bez toho, aby bol popravený. (Eerie)
  • Rip niektoré postavy opovŕžlivo nazývala "Angláni", tak ako to kedysi robili nacisti. (Eerie)
  • Nedlouho před koncem se na obrazovce v nacistické základně objeví mapa Blízkého výochodu a Jižní Asie, ale popisy zmatečně odkazují na různé americké a evropské státy: Brasil, Peru, Panama, Poland, Ecuador. Přibližně v místech indické Kolkaty je dokonce vyznačen Kiel (město v Německu) a v Tibetu zase Hannover. Na jednom z dalších záběrů je přitom i správná mapa Jižní Ameriky. Vzhledem k povaze věci je ovšem otázkou, zda jde o chybu, nebo něčí šprým. (Mates2106)

Reklama

Reklama