Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze uživatele fallanga k tomuto seriálu (10)

Hellsing I (2006) (E01) 

Od původního, v mých očích ne moc povedeného, seriálu se to liší jenom tím, že je to uspěchanější, krvavější a podstatně hůře to vypadá. Bez tohohle bych se bez problému obešel. ()

Hellsing II (2006) (E02) 

Teď už to začíná vypadat nadějně. Akční scény jsou sice pořád nudné, ale řemeslně jsou provedeny poněkud lépe, hlavně Alucard vypadá mnohem děsivěji než předtím. A berserk mod Seras byl taky super, což připisuji hlavně mnohem většímu množství krve. Co mě ale nejvíce nadchlo byl konec. Pokud se v příštím díle objeví Nacisti, tak by to mohlo být velmi zajímavé. ()

Hellsing III (2007) (E03) 

Kdyby takhle vypadal každý díl, tak bych si nestěžoval. Z Alucarda se stává čím dál tím větší monstrum, potkal nepřítele, který mu už stál za to, se trochu snažit, a výsledná bitka tak byla naprosto úžasná. Kdyby díl neobsahoval Victoriiny pseudokomediální výlevy emocí, které se nehodí ani do toho nejpodřadnějšího anime, tak bych hodnocení ještě navýšil. Tohle se mi už líbí. Jak jsem ze začátku nechápal tu posedlost Hellsingem, přišlo mi to jako dost podprůměrné anime, tak teď tomu začínám rozumět. Chce to ale více soubojů, kde se Alucard bude snažit, a méně "komedie". ()

Hellsing IV (2008) (E04) 

10 minut nacistických keců, 10 minut vraždění tupé Árijky, 10 minut dalších keců a troška krve. Už když to začalo vypadat, že z toho Hellsinga něco bude, tak přijde takto nudný díl. ()

Hellsing V (2008) (E05) 

Když pominu začátek s "duchem zbraně", tak to byl parádní díl. Možná i proto, že se obešel bez nepřemožitelného Alucarda, a tím pádem měl parádní akci, kde opravdu šlo o všechno. ()

Hellsing VI (2009) (E06) 

Po minulém dílu celkem zklamání. Seras se neřadí mezi mé oblíbené postavy (přestože sestřelení vzducholodi se jí povedlo) a žoldáci mohli dostat více prostoru. Udělat z nich postradatelné žabožrouty je dost plýtvání. ()

Hellsing VII (2009) (E07) 

Ze Seras se stal pravý drsný upír. Přesto je pořád stejně otravná jako kdykoliv jindy, možná ještě otravnější. Každopádně, díl bez jediného překvapivého zvratu, hodně předvídatelný. Jak jsem si díly, kdy byl Alucard uvězněný na lodi užil, tak už by se mohl vrátit. Už mi přijde, že se vaří z kaše. Jo, a kde je ta Křížová výprava? Na tu se ukrutně těším. ()

Hellsing VIII (2011) (E08) 

Alucard odhalil svou pravou identitu (která opravdu není překvapivá), a ukázal svou pravou sílu. Přesto mu Anderson nějak snadno nakopává prdel. No, uvidíme jak ten souboj vyvrcholí. Jinak, Křížová výprava byla dost zklamání. ()

Hellsing IX (2012) (E09) 

Něco málo z minulosti postav bylo fajn, Andersonova poslední slova taky a Alucardův charakter konečně dostal nějaký rozměr. Ale nepřemožitelný Drákula už je trochu ohraný. Viděli jsme to v každém souboji, kde Alucard vystupoval. Nejde donekonečna násobit jeho moc a čekat, že to projde. ()

Hellsing X (2012) (E10) 

Alucard vs Schrodinger byl teda obří mindfuck. Vlastně, celý tento díl je obří mindfuck. Hodně nudný mindfuck. ()

Reklama

Reklama