Reklama

Reklama

Pustina

Trailer

Obsahy(1)

Skupina mladých delikventů je přivezena do nápravného zařízení na pustý ostrov. Záhy však zjišťují, že ostrov není úplně opuštěný. Čeká zde na ně psychopatický vrah se zákeřnými pastmi, hladovou smečkou psů a smrtícími zbraněmi. Hrůza, násilí a boj o přežití vtrhne na vaše obrazovky v tomto mistrovském thrilleru od režiséra filmu Mrtvá hlídka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hm... naturalistická volovinka z lesů na jednom pustém ostrově. Nic originálního, napínavého nebo nedej bože šokujícího. Navíc jsou tu na můj vkus až moc jednostranně zaměřené postavy (poseroutka, hajzl, chladnokrevný drsňák, nerozhodný ocásek), předvídatelnost, nevýraznost a podivný střih. Nad vodou tohle béčko drží především naturalistické brutální scény, slušná atmosféra a krátká stopáž, díky které nehrozí nuda. 5/10 je tak akorát. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S šikanou si leckdo neví rady. Každý se z ní snaží vybruslit po svém a ne vždy to dopadne vesele. V ložnici nápravného zařízení právě jeden slabší jedinec zvolil rezignující variantu. Skupinka trýznitelů je tak následovně potrestána relativně netradičně. Opuštěný ostrov ale nebude tak úplně opuštěný, jak by měl být.. Když takhle člověk ještě nechce jít úplně spát, narazí občas při přepínání kanálů na zajímavý projekt – nevím, zda-li se dá thriller Pustina do téhle skupinky zařadit, ale své postavení v daném žánru si určitě vydobyl. Britské horory budují s minimálními rozpočty intenzivní atmosféru a v posledních několika letech i místy zastiňují (posuďte sami: 28 dní poté, Pád do tmy nebo Jezero smrti) americkou konkurenci. Málo známí herci navíc posilují realističnost a tvůrci za kamerou předkládají syrový pohled na věc, až nechutně realistické vykreslení násilí a všudypřítomnou špínu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Prostředí 8/10/// +námět, zpracování, atmosféra -pomalejší rozjezd a slabší začátek/// Atmosférou a zpracováním mi to mírně připomnělo režiséru prvotinu Mrtvá hlídka. Jen tady je to ještě o něco přehlednější a tentokrát se tvůrci oprostili od velkého množství nočních scén, takže je i něco vidět. Je to (sice řečeno s nadhledem) dobrá sonda do myslí těch, kteří nejsou tak úplně nevinní a zároveň pomsta jednoho otce za smrt svého syna. Některé záběry jsou pak hodně drsné a jsou až do morku kostí (do krve by bylo slabé slovo). Závěr je pak slušně vystupňovaný a vlastně od začátku si nejste jisti jestli někdo přežije./// Celkem 74%/// ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Potoky krve a několik brutálních scén dokázalo udělat z týhle stupidní Béčkový (možná spíš Céčkový) vyvražďovačky takovou pěknou morbidní zábavu. Jenže abych dal filmu aspoň ty 3 hvězdičky, tak by nesměl obsahovat takový debilní šablonky, kdy týpek začne vyprávět, že on neni jako ostatní (kriminálníci), že on je vlastně takovej druhej Mirek Dušín a vám už je v tu chvíli jasný, že on to na 100% přežije. Celkově bych řek, že postavy byly taková sbírka šablonek z jinejch hororů. No podruhý to fakt vidět nemusim. Myslim, že po další projekci bych šel asi s hodnocenim ještě níž... 40% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Mistrovský thriller to tedy byl, nebýt tolik násilí, nasolím plnou palbu. Scénář nepostrádá neustálé napětí, výbornou zápletku plnou zákrutů a vybočení, neokoukané herce, našlapanou akci a nečekanou pointu. Až na psychopata, který jakoby si odskočil od plotny a v čase odhalení vůbec nevypadal jak nekompromisně jednal, je největším plusem filmu vynikající navrstvená propracovaná psychologie postav a jejich pohnutek k jednání. Ať už šlo o delikventy, dozorce během pobytu v ústavu nebo na ostrově, uzavřeném a otevřeném prostoru, nebo o nově příchozí dívčí trio, včetně krvelačného neviditelného lovce. Nejvyšší kartu jsem vsadila na svého "patrona" Tobyho a karta mi kupodivu vyšla. Jinak jsem se nechala krásně vést a mást hlavním hrdinou - STRACHEM, včetně jeho veškerých doprovodných prvků až k úlevnému závěru. Nezanedbatelným přínosem byla skvěle padnoucí hudba. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Louise (Alex Reid) hovorí o službe v 7. obrnenej divízii v Basre (Irak). 7. obrnená divízia však bola rozpustená po druhej svetovej vojne, a preto bolo pre ňu nemožné, aby v nej slúžila. (misterz)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku a Severním Irsku. (Terva)
  • Keď Callum (Toby Kebbell) dostane úder nožom do chrbta, je vidno otvorenú krvavú ranu. V ďalšom zábere je však koža holá bez krvi a následne je opäť krvavá. (misterz)

Související novinky

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama