Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

DR.SZ 

všechny recenze uživatele

Takovýhle způsob filmu se mně osobně líbí. V tomto podání ovšem nebylo nejlepší, ba ani nejhorší. Líbila se i velká skupina sado-masistů a jednoho chlapečka, jenž nebyl na tak velkolepý úkol připraven a také nečekaná chytrost bezdomovce, jež by se dala ve filmu ještě více zúročit. Žánr HUNTING GAME byl slibný, ale spoustu věcí tvůrci nedomysleli jako třeba spád filmu. Proč hned nestříleli, když Masona pozřeli. Nepochopitelné je také, jak rychle mohli tušit, že se oběť vrací zpět. Nebo třeba by mohli prohloubit vztah mezi Masonem a mezi tím Texasanem, a ne aby ho hned zabili kvůli vlastním rozpakům. Přesto byl film od druhé třetiny do konce napínavý a po stránce kamery velmi dobrý. 62% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Přesně druh filmu,kterej letěl v půjčovnách na začátku devadesátejch let,a všichni to hltali.Teď už se to líbí jen těm,co maj tenhle žánr a druh filmu doopravdy rádi.I obsazení je na tu dobu příznačný,R.Hauer,G.Busey,ti hráli snad ve všem.A film.Slušně ubíhající děj,dost akce,takže solidních devadesát minut zábavy.Ještě mě napadly dva podobný filmy.O dost lepší Živý terč,a o dost horší Síla pomsty s M.Dudikofem.Taky klasika svý doby.60%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,4miliónaTržby USA $7,727,256Tržby Celosvetovo $-║ Občas príde aj závan lepších scén ale prevažne ide o strašne plochý "béčkový" dej, kde chýba skutočná dávka napätia, príde to len ako bezduchá naháňačka bez toho aby sme si našli nejaké sympatie k postavám, Rutger Hauer nevyužití. Taký omnoho poslabší Živý terč 2. /40%/ ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

hodně levný béčkový film, nesympatické postavy, a příběh docela hloupý, připomínalo mě to když kočka honí myš, akorát tady lovili člověka, prostě všechno mě přišlo, že je to jen nějaká výpln času a že zrovna v tu chvíli neměli co točit, tak aby vyhodily peníze na film tak udělali toto, ale nepovedlo se režisérovi vúbec nic, ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Hneď po tom, čo je Doc Hawkins (Gary Busey) zabitý, ho možno vidieť v zábere v pozadí so zvyškom skupiny, ako jazdí na svojej štvorkolesovej motorke. Na rovnakom zábere je vidieť aj veľkú skupinu členov filmového štábu. (Arsenal83)
  • Film sa stal kasovým prepadákom. Ledva dokázal pokryť svoje náklady. (Arsenal83)
  • Když parta vzbudí Masona (Ice-T) a vyženou ho z chaty na lov, tak mu Burns vystřelí pod nohy a je jasně vidět, že uzávěr zbraně zůstane zaseknutý dozadu (došly náboje). Pak ovšem vystřelí znovu a situace se znovu opakuje. V průběhu filmu (když jim Mason ujíždí na čtyřkolce) si toho můžeme opět všimnout. (Guilemot)

Reklama

Reklama