Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totální béčkárna, ale s nejlepším obsazením, co snad mohla mít. Chvílema mi to přišlo, jak kdybyste hráli nějakou misi v GTA: San Andreas (v tý lesní části). Drsnej Ice-T cedí hlášky a likviduje padouchy způsobem, že se logika šla asi prospat nebo co. Je to ale velká zábava a na konci, když jsem se bál, že přijde klišé, kdy se hrdina nesníží na padouchovu úroveň to Ice-T zakončil těžce stylově. Moje hodnocení je sice nadnesený, ale ten film mi sednul. (Už jen John C. McGinley jako nervózní texaskej kovboj trpící astmatem stojí za to :))))))))) ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Parta ujetých bělochů má zajímavý choutky, čas od času uspořádat hon v lesích na nýmanda. Teď jsi vybrali homelesáka ICE-T, ale to ještě netušili, že se negr jen tak nedá a začně je kosit jednoho po druhým. No průměrný béčko, s mým oblíbeným bludným Holanďanem ( kkterý zde pomalu začal svůj ústup ) a králem slizáků Gary Buseym - 55 % ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zlatá devadesátá, kdy ještě filmy nepropadaly generičnosti a tudíž tu máme dost originální druh hlavního hrdiny a hlavně chytrý průběh děje, který původní oběť nakonec naopak postavil do role lovce. Postavy zajímavé, film se s nikým nepáře, hrdina jedná velice racionálně a rozhodně není v žádné výhodě. Ať už je to tu hodnocené jakkoliv nízce, podle mě velice dobře natočený, zajímavý a dostatečně napínavý film. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Přímočará myšlenka filmu pomáhá, jelikož zhruba po půl hodině se jde na věc a akce se nezastaví. Není to úplný majstrštik v oboru, ale malý herecký ansábl filmu rozhodně prospívá protože se tu sešla opravdu výborná jména a každý dostane svůj prostor. Nejvíc samozřejmě Rutger, který je tu famózní. Já se opravdu bavil a tahle naháněčka v lese zase patří mezi to lepší. A asi jeden z best off filmů Ice. Nejdřív zkontroluj hlaveň... ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Živej terč bez Van Damma před kamerou a Johna Woo za kamerou. I když k sobě oba snímky nemaj kvalitou zase tak moc daleko, být první se prostě vyplácí. Navíc moh Ice-T s dredama jen těžko trumfnout drsnýho Van Damma s vlající hřívou. Zasazení děje do přírody byl dobrej nápad a s lepší akcí a charismatičtějšim hlavnim hrdinou cedícim krutý hlášky se moh dostavit menší úspěch. Takhle jen podpůrměrný béčko, který už jsem vlastně viděl, dvě slabší hvězdy. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Toto je jeden z mnohých filmov založených na poviedke „Najnebezpečnejšia hra“, ktorú napísal Richard Connell a ktorá bola prvýkrát publikovaná v roku 1924 v časopise Collier's Magazine. Prvým filmom založeným na tomto príbehu bol Najnebezpečnejšia hra (1932). (Arsenal83)
  • Pristávacia dráha a priľahlá budova vo filme patria štátnemu letisku ležiacemu na jazere Wenatchee, ktoré je v skutočnosti blízko civilizácie. Presný opak toho, čo sa ukazuje vo filme. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Entiat a Wenatchee, ako aj v Lake Wenatchee a v národnom parku Wenatchee (Washington, USA). Obdobie natáčania trvalo od 13. augusta do 2. októbra 1993. (Arsenal83)

Reklama

Reklama