Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduché a prostinké, až se to snad člověku ani nechce věřit. O to více je však divák příjemně překvapen, neboť necelých sto minut mu uběhne neuvěřitelně rychle. Scénář je naprosto prázdný, avšak akce je jedním slovem úchvatná. Typicky woovské vychytávky jsou v každém druhém záběru a Lance Henriksen je jakožto hlavní záporák geniální. Jeho arogance a pistole na prasata za pasem dělají své a v pohodě tak zastiňuje nevýrazného Van Damma. Jednoduché exteriéry, minimum herců - vše je podřízeno akčním scénám a i tady je rozhodně na co koukat! Fantastická akční jízda, kterou nejvíce oceníte na pořádném domácím kině. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie i obsazení tradičně béčkové (byť pod záštitou Johna Woo a v 90. letech, kdy pojem "béčko" měl svou váhu), ale jakmile Woo zhruba v půlce filmu nasadí své klasické propriety, neodtrhnete od toho oči, poněvadž Van Damme kope a střílí ostošest a dvojice záporáků Vosloo/Henriksen jsou dostatečně slizcí. Jen těch zpomalovaček snad nemuselo být tolik a Van Damme nemusel při každém výstřelu protivníka dorazit svou typickou otočkou. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký akčný film "Hard Target" natočil v roku 1993 čínsky režisér John Woo. Do hlavnej úlohy obsadil belgického majstra bojových umení Jean-Claude Van Demmeho. Stvárnil postavu nezamestnaného veterána Chance Boudreaxa, ktorý rozložil a zlikvidoval zločineckú skupinu, čo organizovala vražedný lov na ľudí pre bohatých klientov. Mal sa stať ľahkou obeťou v ich šialenej hre. Mal byť len "Živý terč". Lenže karta sa obrátila. Z koristi sa vykľul neľútostný lovec. *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybyste chcípali tišeji a drželi tempo, měl by Boudreaux míň času na tahle překvapení." New Orleans je zvláštní město. Je plný lidí, kteří záhadně sublimují, jakmile se objeví Fouchon a jeho byznys. Já bych v tu chvíli samozřejmě taky koukal zmizet, ale tak rychle se vypařit neumím. Takže tu najednou máme prázdný ulice, do kterejch poldové nezabloudí, lovci tam pálí ostrejma, oběti se pokoušejí šlápnout na zmizík a mezitím občas proletí holub. Fajn. Já mám jednoduchý blbosti v podstatě rád a považuju je za zdroj vědění. Tentokrát jsem se teoreticky naučil přeskakovat auto z motorky, zapalovat šípem dynamit a uspávat hady pěstí. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s toporným belgickým karatistou a zároveň první americký zářez velmistra krvavého baletu Johna Woo. Do heroic bloodshed má tento kousek dost daleko, ale ke cti režiséra lze říct, že vzhledem k míře vměšování producenta Sama Raimiho do jeho práce a agilním střihačovým nůžkám, výsledek není vůbec špatný. Ba ne, některé akční momenty a zpomalovačky jsou geniální. V paměti mi utkvěla zejména scéna se zabijákem Pikem, jeho brokovnicí, hlavou podvodného náboráře, předním sklem auta a následným vylétnutím nábojnice ze závěru. Vůbec Piko v podání Arnolda Vosloo van Dammova geroje zastiňuje. Lance Henriksen si též ostudu nedělá, až na ten afektovaný výstup na konci. Van Damme je tu narozdíl od některých svých fláků snesitelný. Scénář je tradičně u vandammovek blbý. Tento není vyjímkou, ale naštěstí ho zrealizoval John Woo a ne pan Golan. Dříve jsem tento akčňák hodně žral (nebyl jsem sám, v Cinemě dostal 100%). Teď je sice oproti svým moderním bratříčkům trochu dýchavyčný, ale u mně mu to na ty 4 hvězdy stále stačí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Film byl prostříhán o 20 minut poté, co John Woo nedokázal snížit počet mrtvol tak, aby film zbavil ratingu "nepřístupno do 17 let". [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Ve scéně, kdy Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme) zlomí jednomu ze zločinců rameno, je možné jasně vidět, že se jedná o gumovou náhradu. (KucC)
  • Jean-Claude Van Damme (Chance Boudreaux) sa o filme po mnohých rokoch vyjadril: "Bol to zlý scenár, ale mali sme tam skvelé akčné scény a režisér John Woo ma prinútil, aby som vyzeral ako samuraj s mastnými vlasmi." (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama