Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie i obsazení tradičně béčkové (byť pod záštitou Johna Woo a v 90. letech, kdy pojem "béčko" měl svou váhu), ale jakmile Woo zhruba v půlce filmu nasadí své klasické propriety, neodtrhnete od toho oči, poněvadž Van Damme kope a střílí ostošest a dvojice záporáků Vosloo/Henriksen jsou dostatečně slizcí. Jen těch zpomalovaček snad nemuselo být tolik a Van Damme nemusel při každém výstřelu protivníka dorazit svou typickou otočkou. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film s mým oblíbeným hercem Jean-Claudem Van Dammem.Děj je originální – skupina lidí,která organizuje lov bezdomovců pro bohaté a zvrácené lidi.Také záporáci jsou slušní Arnold Vosloo (Imhotep z Mumie), Lance Henriksen.Van Damme je samozřejmě sám zneškodní.Pamatuji si jak asi 15 minut před koncem řekne Henriksen „štvali jsme pana Buroa dlouhé hodiny, je unavený a zraněný nás je 20 a on je sám“.Pro mě jednoznačně nejlepší Van Dammovo film. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Hunting Season Opens [4:50] ,2. Natasha [1:33] ,3. Chance and Carmen [1:50] ,4. Streetfighting Van Damme [1:52] ,5. Friends [1:28] ,6. The Lark Descending [2:29] ,7. Won't You Let Me Go? - Buckwheat Zydeco [4:28] ,8. The Dove and the Garotte [2:30] ,9. Motorcycle Chase [2:47] ,10. New Orleans Mission [1:31] ,11. On the Docks [1:25] 12. Mardi Gras Graveyard [2:28] 13. Miles to Go [2:51] 14. Fouchon's Death [4:27] 15. Epilogue [1:56] ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch lepších kousků s Van Dammem!! Docela zajímavý scénář, který má zajímavé téma a to hon na lidi .Jean Claude Van Damme s naušnicí a dlouhými vlasy vypadá velmi cool a dokonce hraje solidně a hlavně předvádí ( i když ne nějak moc ) bojové umění. Záporaci v podaní Lance Henriksena a výborného Arnolda Voslooa nemají chybu. Režisér John Woo by udělal snad z čehokokoliv akční pecku, protože akční scény v tomto filmu jsou velmi nabušeny a jsou natočeny prvotřídně. Od začátku do konce skvělá zábava, která nenudí!! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Typicky wooské atributy silně odlišují tento film od většiny ostatních Van Dammeových propadáků. Choreograficky silným bojovým scénám zdatně sekunduje takřka taneční exhibice černých motorek, velkou devizou jsou dobře zvolená prostředí, ať už ponuré uličky a hřbitov New Orleans, bažinaté porosty, anebo především tajemné panoptikum v tovární hale. Skoro bezchybná je tu banda záporáků v čele s charismatickým Lancem Henriksenem, jehož Beethoven je proveden dokonale. Takové křídlo bych si opravdu přál! Tentokrát i dlouhovlasý Van Damme působí vcelku přijatelně i přes rozseklý kořen nosu a nádor na čele. Ovšem, že pouze dokud neotevře ústa. Dialogy obecně jsou velice špatnou stránkou filmu a spolu se scénářem, o kterém není radno příliš přemýšlet, tvoří hlavní negativum snímku. Ale jedno se nedá Van Dammeovi upřít - svou partnerku si dovede vybrat. Jak tu filmu, tak i tu životní. I když popravdě řečeno, nechápu, proč se popáté oženil se svou druhou manželku, nebo jak to vlastně je! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kdy Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme) zlomí jednomu ze zločinců rameno, je možné jasně vidět, že se jedná o gumovou náhradu. (KucC)
  • Filmem si Van Damme vysloužil na MTV Movie Awards svou druhou nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama